Γυναίκα κόλλησε HPV μέσα σε αυτοκίνητο και θα πάρει εκατομμύρια από την ασφάλεια

Έκανε αίτηση στην ασφαλιστική εταιρεία που ήταν ασφαλισμένο το όχημα.

Article featured image
Article featured image


Μια γυναίκα θa λάβει αποζημίωση 5,2 εκατ, δολαρίων αφού φέρεται να προσβλήθηκε από σεξουαλικά μεταδιδόμενη μόλυνση ενώ έκανε σεξ σε αυτοκίνητο.

Η Αμερικανίδα, που στα αρχεία του δικαστηρίου αναγνωρίστηκε ως «M.O.», είπε ότι κόλλησε τον ιό των ανθρωπίνων θηλωμάτων (HPV) κάνοντας σεξ με τον τότε σύντροφό της, στο αυτοκίνητό του.

Σύμφωνα με δικαστικά έγγραφα, η MO είπε ότι έμαθε ότι είχε μολυνθεί από τον ιό HPV το 2018 και ισχυρίστηκε ότι ο πρώην σύντροφός της γνώριζε ότι είχε τον ιό, αλλά δεν το αποκάλυψε στην ίδια, αφήνοντάς την με «προηγούμενα και μελλοντικά ιατρικά έξοδα» και «ψυχικό και σωματικό πόνο και ταλαιπωρία».

Τον Φεβρουάριο του 2021, η γυναίκα από την κομητεία Τζάκσον, του Μισούρι, είπε στην ασφαλιστική «GEICO» ότι σκόπευε να ζητήσει αποζημίωση 1 εκατ. δολαρίων μετά τη σεξουαλική αλληλεπίδραση στο Hyundai Genesis του τότε συντρόφου της, υποστηρίζοντας ότι το ασφαλιστήριο συμβόλαιο κάλυπτε τα τραύματά της.

Τον Απρίλιο της ίδιας χρονιάς η GEICO αρνήθηκε ότι η ασφάλεια κάλυπτε το περιστατικό και απέρριψε την προσφορά της για διακανονισμό. Έτσι, η υπόθεση παραπέμφθηκε σε διαμεσολαβητή.

Ο διαμεσολαβητής διαπίστωσε ότι «υπήρχε σεξουαλική δραστηριότητα στο αυτοκίνητο [του ασφαλισμένου]» που «προκάλεσε άμεσα ή συνέβαλε άμεσα» στη μόλυνση της γυναίκας από τον HPV, παρά τις υπάρχουσες γνώσεις του άνδρα για τη θετική του διάγνωση στον ιό.

Οι λοιμώξεις από τον HPV μπορεί συχνά να είναι ασυμπτωματικές, αν και ορισμένοι τύποι του ιού μπορεί να προκαλέσουν κονδυλώματα στα χέρια, τα πόδια, τα γεννητικά όργανα ή μέσα στο στόμα ενός ατόμου. Οι τύποι HPV υψηλού κινδύνου μπορούν να προκαλέσουν ανώμαλη ανάπτυξη ιστού που μπορεί να οδηγήσει σε καρκίνους.

Τελικά, ο διαμεσολαβητής έκρινε ότι το ποσό των 5,2 εκατ. δολαρίων θα αποζημιώσει δικαίως τη γυναίκα για τη βλάβη και τη ζημία. Η ασφαλιστική εταιρεία έκανε έφεση υποστηρίζοντας ότι δεν της δόθηκε ουσιαστική ευκαιρία να υπερασπιστεί τα συμφέροντά της. Όμως, οι τρεις δικαστές που εξέτασαν την έφεση επικύρωσαν την απόφαση για τον διακανονισμό ύψους 5,2 εκατ. δολαρίων.


Με πληροφορίες από BBC, lifo

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ