Τα τελευταία λόγια του πρώτου ανθρώπου που πέθανε με υποβοηθούμενη αυτοκτονία στην Ιταλία

Ο Federico είχε ζητήσει να διατηρηθεί κρυφή η ταυτότητά του μέχρι να αφήσει την τελευταία του πνοή.

Article featured image
Article featured image


Ένας 44χρονος άνδρας που έμεινε παράλυτος μετά από τροχαίο ατύχημα πριν από 12 χρόνια έγινε χθες, Πέμπτη, το πρώτο άτομο στην Ιταλία που έδωσε τέλος στη ζωή του με υποβοηθούμενη αυτοκτονία.

Ο άνδρας πέθανε στο σπίτι του αφού χορήγησε ο ίδιος στο σώμα του ένα θανατηφόρο φάρμακο, σύμφωνα με την Ενωση «Luca Coscioni».

H υποβοηθούμενη αυτοκτονία είναι νόμιμη στη χώρα, σύμφωνα με απόφαση του Συνταγματικού Δικαστηρίου.

Η Ένωση «Luca Coscioni» αποκάλυψε το όνομα του άνδρα μετά το θάνατό του, αφού ο ίδιος είχε ζητήσει να διατηρηθεί κρυφή η ταυτότητά του μέχρι να αφήσει την τελευταία του πνοή.

Ο 44χρονος Federico Carboni έδωσε μια μακρά νομική μάχη για την πρόσβαση στην ευθανασία μέχρι που του δόθηκε το πράσινο φως από τις περιφερειακές υγειονομικές αρχές τον Νοέμβριο του 2021.

«Δεν αρνούμαι πως λυπάμαι για το ότι αποχωρώ από τη ζωή, θα ήμουν ψεύτης εάν έλεγα το αντίθετο γιατί η ζωή είναι η φανταστική και έχουμε μόνο μία. Αλλά, δυστυχώς, έτσι ήταν. Έκανα το κάθε τι για να ζήσω όσο καλύτερα μπορούσα και προσπάθησα να αναρρώσω στο έπακρο από την αναπηρία μου, αλλά τώρα είμαι στο τέλος του δρόμου, τόσο ψυχικά όσο και σωματικά. Δεν έχω καμία αυτονομία στην καθημερινή ζωή, είμαι στο έλεος των γεγονότων, εξαρτώμαι από τους άλλους για τα πάντα, είμαι σαν μια βάρκα που παρασύρεται στον ωκεανό. Έχω επίγνωση της φυσικής μου κατάστασης και των μελλοντικών μου προοπτικών, γι’ αυτό και είμαι απόλυτα γαλήνιος και ήρεμος για το τι πρόκειται να κάνω. Με την Ένωση Luca Coscioni υπερασπιστήκαμε τους εαυτούς μας και επιτεθήκαμε αμυνόμενοι, είμαι περήφανος που ήμουν στο πλευρό σας. Τώρα είμαι επιτέλους ελεύθερος να πετάξω όπου θέλω», ήταν τα τελευταία του λόγια.


Με πληροφορίες από Politico, Lifo

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ