Ο Νέιθαν έκανε το λάθος να διαρρήξει το σπίτι της γιαγιάς Βίλμα

«Οι φίλοι μου αστειεύτηκαν ότι θα μου αγοράσουν ένα ζευγάρι γάντια του μποξ. Μπορεί και να φανούν χρήσιμα».

Article featured image
Article featured image


Μια γιαγιά αποκάλυψε πώς «πολέμησε» με επιτυχία έναν διαρρήκτη που μπήκε στο σπίτι της αλλά τελικά του επέτρεψε να τραπεί σε φυγή.

Η 79χρονη Βίλμα Άλμα έπιασε τον διαρρήκτη Νέιθαν Τέιλορ, 31 ετών, όταν αυτός είχε εισβάλει στο σπίτι της. Η κα Βίλμα, από το Περθ της Σκωτίας, ζήτησε τότε από τον κουκουλοφόρο να αδειάσει τις τσέπες του.

Ωστόσο, αφού ο Τέιλορ αρνήθηκε να το κάνει, επιτέθηκε, ισχυριζόμενος ότι αυτό οδήγησε σε 15λεπτη συμπλοκή μεταξύ τους.

Η 79χρονη τελικά λυπήθηκε τον εγκληματία, και τον άφησε να τραπεί σε φυγή, επειδή φοβήθηκε μήπως τον πληγώσει.

giagia-vilma-diarriktis_city.png
Φωτογραφία: PAUL REID



«Ένιωσα πως τον πίεζα πολύ, οπότε έπρεπε να τον αφήσω να φύγει. Δεν θα μπορούσα να είμαι υπόλογη για το τι επρόκειτο να του κάνω. Τον άφησα να φύγει για τη δική του ασφάλεια», λέει η γιαγιά Βίλμα στη The Sun. «Έδωσα ό,τι καλύτερο είχα - ίσως και λίγο περισσότερο από αυτό. Θα έπρεπε να ντρέπεται».

Η κα Άλμα δηλώνει ότι αντιλήφθηκε ότι κάτι δεν πήγαινε καλά όταν προσπάθησε να επιστρέψει στο σπίτι της από τον κήπο για να φτιάξει ένα φλιτζάνι τσάι. Όταν παρατήρησε πως η πόρτα της ήταν πλέον κλειδωμένη, πήγε σε έναν γείτονα και πήρε ένα εφεδρικό κλειδί που του είχε αφήσει.

Όταν άνοιξε τελικά την πόρτα του σπιτιού της είδε έναν κλέφτη με κουκούλα και τις τσέπες του γεμάτες με τα υπάρχοντά της, έτσι πήρε αμέσως στάση επίθεσης.

Στον διαπληκτισμό που ακολούθησε, έπεσαν από τις τσέπες του κλέφτη ένα ζευγάρι σκουλαρίκια αξίας 40 λιρών.

giagia-vilma-diarriktis-2_city.png
Φωτογραφία: PAUL REID



«Όρμηξα αμέσως κατά πάνω του. Τον έπιασα με τα δύο χέρια και τον πέταξα στις σκάλες», ισχυρίζεται η γιαγιά.

«Του είπα να τα δώσει όλα πίσω, αλλά είπε ότι έψαχνε για κάποιον που λέγεται Γουίλι. Μαλώσαμε για λίγο αλλά δεν ήθελα να τον αφήσω ακόμα να φύγει. Έπρεπε να ακούσεις τις βρισιές, μέχρι και ο γείτονάς μου στον κάτω όροφο ήρθε και μου είπε να σταματήσω να βρίζω».

Παρά τις αντιρρήσεις της συνταξιούχου, ο Τέιλορ κατάφερε να ξεφύγει με μερικά φάρμακα και μια συλλογή κοσμημάτων αξίας περίπου 1.000 λιρών. Το πιο τραγικό από όλα όμως, ήταν πως πήρε και τη βέρα του αείμνηστου συζύγου της Βίλμα.

«Έχω στεναχωρηθεί πολύ που πήρε τη βέρα. Ήταν ένα αναντικατάστατο αντικείμενο και το τελευταίο πράγμα που μου έμεινε από αυτόν», ανέφερε η γιαγιά.

giagia-vilma-diarriktis-3_city.png
Ο Νέιθαν Τέιλορ



Ο διαρρήκτης τελικά συνελήφθη χάρη στους γείτονες που κάλεσαν την αστυνομία και αφού τον αναγνώρισε η συνταξιούχος, ομολόγησε το έγκλημά του και καταδικάστηκε σε εξάμηνη φυλάκιση.

Αναφορικά με τη σύντομη ποινή φυλάκισής του, η Βίλμα ισχυρίζεται ότι θα είναι πανέτοιμη αν τολμήσει να επιστρέψει ξανά στο σπίτι της.

«Οι φίλοι μου αστειεύτηκαν ότι θα μου αγοράσουν ένα ζευγάρι γάντια του μποξ. Μπορεί να φανούν χρήσιμα», πρόσθεσε.

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ