Άγνωστοι πέταξαν αυγό στην επικεφαλής της γαλλικής ακροδεξιάς, Μαρίν Λεπέν [ΒΙΝΤΕΟ]

Η Λεπέν βρέθηκε στην πόλη Saint-Amand-les-Eaux της βόρειας Γαλλίας στο πλαίσιο καμπάνιας του κόμματός της.

Article featured image
Article featured image


Επεισοδιακή ήταν επίσκεψη της Μαρίν Λεπέν στη βόρεια Γαλλία καθώς δέχτηκε επίθεση με αυγά.

Η Μαρίν Λεπέν ταξίδεψε στην πόλη Saint-Amand-les-Eaux στο πλαίσιο της καμπάνιας του κόμματός της για να παρευρεθεί στα εγκαίνια του προεκλογικού κέντρου του υποψηφίου τού «Εθνικού Συναγερμού», Γκιγιόμ Φλορκέν.



Δεκάδες άτομα είχαν συγκεντρωθεί στην περιοχή για να δουν την άφιξη της Λεπέν. Ωστόσο, την ώρα που η επικεφαλής της γαλλικής ακροδεξιάς πλησίαζε, άγνωστοι της πέταξαν αυγά, όπως ανέφερε η εφημερίδα La Voix du Nord.

«Ήταν αυγό, είμαι 100% σίγουρος», δήλωσε άνθρωπος που είδε το συμβάν, όπως μεταδίδει η Le Parisien. Την ίδια ώρα, άλλος μάρτυρας αναφέρει ότι ταυτοχρόνως ακούγονταν ύβρεις όπως «γ**ω τη μάνα σου, Μαρίν».

Το περιστατικό έχει καταγραφεί σε βίντεο τα οποία αναρτήθηκαν στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης.



Άμεση η αντίδραση της ομάδας των σωματοφυλάκων της, οι οποίοι περικύκλωσαν την Λεπέν για να την προστατέψουν και να τη συνοδέψουν στο επιτελείο του Φλορκέν.

O αντιπρόεδρος και εκπρόσωπος του «Εθνικού Συναγερμού» Σεμπαστιάν Σενού, χαρακτήρισε «περιθωριακό» το συμβάν και τόνισε ότι τελικά η Λεπέν ολοκλήρωσε χωρίς κανένα άλλο πρόβλημα τη συνάντησή της με τους οπαδούς του κόμματος.

Σημειώνεται πως η Λεπέν έχει δεχθεί ξανά επίθεση με αυγά, το 2017 στη γαλλική πόλη Ντολ-ντε-Μπρετάνι. Και τότε, η ασφάλειά της είχε επέμβει άμεσα.

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ