Ο Παναγιώτης δίνει ζωή με τον θάνατό του

Η συγκινητική απόφαση της οικογένειας του εκλιπόντος ΣΥΟΠ.

Article featured image
Article featured image


Ζωή σε συνανθρώπους μας δίνει ο 27χρονος ΣΥΟΠ Παναγιώτης Γιαννιός, ο οποίος έχασε τη ζωή του μετά από ατύχημα που σημειώθηκε την περασμένη Δευτέρα κατά τη διάρκεια εκπαιδευτικής άσκησης της Εθνικής Φρουράς στη θαλάσσια περιοχή της Λάρας, βυθίζοντας στο πένθος ολόκληρη την κοινωνία. Ο άτυχος Παναγιώτης είχε τραυματιστεί όταν πραγματοποίησε άλμα από ελικόπτερο στη θάλασσα.

Το Υπουργείο Υγείας ενημερώνει πως η οικογένεια του εκλιπόντος αποφάσισε όπως προχωρήσει στη δωρεά οργάνων (καρδιά, νεφροί, πνεύμονας και ήπαρ) χαρίζοντας ζωή σε συνανθρώπους μας που περιμένουν υπομονετικά για την εξεύρεση μοσχεύματος. Έχουν ήδη ξεκινήσει οι διαδικασίες από το Υπουργείο Υγείας για την αξιολόγηση των οργάνων και την εξεύρεση των δεκτών σε Ελλάδα και Κύπρο.

Την ίδια ώρα σε εξέλιξη είναι η έρευνα της Εθνικής Φρουράς και της Αστυνομίας σχετικά με το τραγικό περιστατικό.

«Υπάρχουν καταγραμμένα αρκετά δεδομένα της πτήσης του ελικοπτέρου και οπτικοακουστικό υλικό, τα οποία ενδεχομένως να δώσουν φως σύντομα», ανέφερε σε χθεσινές του δηλώσεις ο Υπουργός Άμυνας.

Σημειώνεται ότι, ο 27χρονος καταδρομέας ήταν έμπειρος και δεν ήταν η πρώτη φορά που συμμετείχε σε τέτοιου είδους άσκηση, αφού είχε καταταχθεί στις τάξεις της Εθνικής Φρουράς εδώ και έξι χρόνια.

Αυτή ήταν η τρίτη τραγωδία μέσα διάστημα 13 μηνών, που σημειώνεται στην Εθνική Φρουρά, καθώς στις 12 Μαΐου, η 27χρονη νεαρή ΣΥΟΠ, Νάταλυ Νεοφύτου, έχασε τη ζωή της μετά από τροχαίο ατύχημα, εν ώρα υπηρεσίας.

Επίσης, πριν από περίπου ένα χρόνο, ο 33χρονος Λοχαγός, Ξάνθος Κυριάκου, άφησε την τελευταία του πνοή, έπειτα από άσκηση, όταν στην προσπάθειά του να καταρριχηθεί σε ειδική πλατφόρμα, το σχοινί που χρησιμοποιούσε, αποκόπηκε, με αποτέλεσμα να πέσει στον γκρεμό, βάθους πενήντα μέτρων και να τραυματιστεί θανάσιμα.

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ