5 απόκοσμα πορτρέτα μυρμηγκιών που θα σού προκαλέσουν εφιάλτες

Εικόνες που το ανθρώπινο μάτι δεν μπορεί -και ίσως δεν θα έπρεπε- να δει.

Article featured image
Article featured image


Ένα χρήστης του Reddit φωτογράφισε τα πρόσωπα μερικών μυρμηγκιών από πάρα πολύ κοντινή απόσταση και με πολύ υψηλή ανάλυση και το αποτέλεσμα μοιάζει να έχει βγει από εφιάλτη.

Συγκεκριμένα, ο φωτογράφος Joshua Coogler χρησιμοποίησε έναν «Laowa 25mm Ultra Macro» φακό και μια «Nikon D7500» κάμερα για να παράγει μερικά απόκοσμα πορτρέτα εντόμων. Οι δημοσιεύσεις του έγιναν viral στο Reddit, μετρώντας πάνω από 65 χιλιάδες like και πολλαπλά «βραβεία» από τους χρήστες.

Μιλώντας στο PetaPixel, ο φωτογράφος εξήγησε πως για να παραχθούν οι συγκεκριμένες εικόνες χρειάστηκε να αξιοποιηθεί μια ειδική τεχνική. Έπρεπε να συνδυάσει από 30 έως 300 φωτογραφίες για την παραγωγή μιας τελικής εικόνας, με την κάμερα να βρίσκεται τοποθετημένη σε ένα macro rail, το οποίο της επιτρέπει να κινείται με εξαιρετικά μικροσκοπικά βήματα, βγάζοντας φωτογραφίες καθώς αλλάζει θέση.

«Αυτό έπρεπε να γίνει επειδή η επιφάνεια που είναι στο επίκεντρο είναι εξαιρετικά μικρή. Για αυτό τραβάω όλες αυτές τις φωτογραφίες και τις “στοιβάζω” τη μία πάνω στην άλλη, με μια διαδικασία που ονομάζεται focus stacking. Μετά από αυτό, επεξεργάζομαι την εικόνα για να αναδείξω μερικά από τα χρώματα και για να κάνω την τελική εικόνα πιο ευκρινή».

Φυσικά, οι εικόνες που προέκυψαν αναδεικνύουν λεπτομέρειες των εντόμων που το ανθρώπινο μάτι δεν θα μπορούσε και ίσως δεν θα έπρεπε να δει ποτέ.

mirmiggia-portreta-4_city.png
Φωτογραφία: Joshua Coogler



mirmiggia-portreta-3_city.png
Φωτογραφία: Joshua Coogler



mirmiggia-portreta-2_city.png
Φωτογραφία: Joshua Coogler



mirmiggia-portreta-1_city.png
Φωτογραφία: Joshua Coogler



mirmiggia-portreta-5_city.png
Φωτογραφία: Joshua Coogler



Με πληροφορίες από unboxholics, petapixel

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ