Δύο θαλάσσιοι λέοντες έσπειραν πανικό σε μια παραλία του Σαν Ντιέγκο

«Πραγματικά μου φάνηκε αστείο να βλέπω όλους αυτούς τους τουρίστες να τρομοκρατούνται από τα γιγάντια θαλάσσια λιοντάρια».

Article featured image
Article featured image


Δύο θαλάσσιοι λέοντες έσπειραν πανικό στους λουόμενους μιας παραλίας του Σαν Ντιέγκο την Παρασκευή, όπως φαίνεται σε ένα βίντεο που έγινε viral.

Το βίντεο που δημοσιεύτηκε στο TikTok, δείχνει το ζευγάρι των θαλάσσιων θηλαστικών να τρέχει στην παραλία και να αρχίζει να κυνηγά τον κόσμο που βρίσκονταν στον χώρο. Οι τρομοκρατημένοι άνθρωποι άρχισαν να τρέχουν κατά μήκος της παραλίας για να ξεφύγουν από τα ζώα.

Τελικά, τα 2 θηλαστικά μπήκαν στο νερό και απομακρύνθηκαν κολυμπώντας, χωρίς να βλάψουν κανέναν ευτυχώς.



Η γυναίκα που τράβηξε και δημοσίευσε το βίντεο είπε στο NBC San Diego ότι η ξέφρενη σκηνή εκτυλίχθηκε αφού ένας άνθρωπος πλησίασε τα ζώα, καθώς αυτά κοιμούνταν, για να τα τραβήξει μια φωτογραφία. Τότε εκείνα ξύπνησαν και άρχισαν να προκαλούν πανικό.

«Άρχισα να τραβώ βίντεο γιατί πραγματικά μου φάνηκε αστείο να παρακολουθώ όλους αυτούς τους τουρίστες να τρομοκρατούνται από τα γιγάντια θαλάσσια λιοντάρια», είπε η Charlianne Yeyna στο NBC.

Το βίντεο έχει συγκεντρώσει περισσότερες από 8 εκατομμύρια προβολές και πάνω από ένα εκατομμύριο like από τότε που το δημοσίευσε, το Σάββατο.

Οι επιστήμονες πιστεύουν ότι τα θαλάσσια λιοντάρια υποφέρουν από έλλειψη φυσικών θηραμάτων, με αποτέλεσμα οι θηλάζουσες μητέρες να αναγκάζονται να αναζητήσουν φαγητό στη θάλασσα, αφήνοντας τα μικρά τους να φροντίσουν τον εαυτό τους για μεγαλύτερο χρονικό διάστημα.

Η αναστάτωση στην τροφική αλυσίδα γύρω από τις κύριες αποικίες των θαλάσσιων θηλαστικών πιστεύεται ότι προκαλείται από την αύξηση της θερμοκρασίας των υδάτων, που με τη σειρά της προκαλείται από ασυνήθιστα ασθενείς ανέμους κατά μήκος της δυτικής ακτής.

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ