Φέτος, ο Πρωταράς θα είναι αλλιώς!

Ένα νέο εστιατόριο έγινε talk of the town για όλους τους σωστούς λόγους.

Article featured image
Article featured image



Το Ciacco, που προσγειώθηκε πρόσφατα στην καρδιά του Πρωταρά, είναι η άφιξη του καλοκαιριού που ήδη συζητιέται. Τα πρώτα post στα social media που είδαμε, μάς έδωσαν να καταλάβουμε πως πρόκειται για ένα εστιατόριο που δεν αστειεύεται ούτε με τα πιάτα και τις νοστιμιές του, ούτε με τις ποσότητές του.

Ciacco1.jpg



Το μενού του μαγαζιού υπογράφει ο σεφ Φλώρος Κυριάκου, με εμπειρία χρόνων σε διάφορα και βραβευμένα ιταλικά εστιατόρια της Αγγλίας, όπου έμαθε αρκετά από τα μυστικά της ιταλικής κουζίνας.

Το μενού έχει διαμορφωθεί με τέτοιο τρόπο ώστε να απευθύνεται σε όλη την οικογένεια, για όλα τα γούστα και κυρίως σε... καλοφαγάδες. Ο Φλώρος Κυριάκου βασίστηκε στην αυθεντική ιταλική γαστρονομία, τις ποιοτικές πρώτες ύλες, το σωστό ψήσιμο και την αρμονία στις συνταγές, ώστε να στήσει ένα μενού που να βασίζεται στο τρίπτυχο της φιλοσοφίας του Ciacco: πίτσα, πάστα και κοκτέιλ.

Ciacco2.jpg

Ciacco10.jpg

Ciacco3.jpg



Οι φίλοι της ναπολιτάνικης πίτσας που ψήνεται σε ξυλόφουρνο και του σωστά βρασμένου ζυμαρικού, στο Ciacco θα βρουν το αγαπημένο τους στέκι για ιταλική κουζίνα. Το μενού περιλαμβάνει επίσης εξαιρετικές σαλάτες, κρύα και ζεστά ορεκτικά, αλλά και επιλογές από κυρίως πιάτα που ξεπερνούν τα όρια της Ιταλίας. Πιάτα φτιαγμένα με υλικά που συνδυάζονται αρμονικά με ντόπια κυπριακά προϊόντα, όπως το πιάτο με τον χοιρινό λαιμό που σερβίρεται με κυπριακό κολοκάσι.

Ciacco5.jpg

Ciacco6.jpg



Κουζίνα «κόλαση» και πιάτα «αμαρτία»!

Σε αυτό το ιταλικό εστιατόριο δεν υπάρχουν όρια, όπως ακριβώς, δεν είχε όρια και ο ήρωας που κρύβεται πίσω από την ονοματοδοσία του μαγαζιού, ο Φλωρεντίνος Ciacco. Πρόκειται για έναν χαρακτήρα παρμένο από το επικό, ιταλικό έργο της «Θείας Κωμωδίας» του Δάντη τον οποίο συναντάμε ανάμεσα στους νεκρούς του Κάτω Κόσμου κατά τη διάρκεια των περιπλανήσεων του Δάντη στον Άδη, με οδηγούς τον Βιργίλιο και τη Βεατρίκη. Κύριο αμάρτημα του Ciacco δεν ήταν άλλο από την υπερβολική αγάπη του για το… φαγητό. Αυτός ο... διάσημος καλοφαγάς, ο αμετανόητος λάτρης της ιταλικής κουζίνας, βρέθηκε να πληρώνει για τα... γευστικά και ατελείωτα ανομήματά του ανάμεσα στις ψυχές της Κόλασης.

Οι ιδιοκτήτες της νέας άφιξης του Πρωταρά, ιδιαίτερα γνωστοί στον χώρο της εστίασης από την πολυετή πείρα τους για τη λειτουργία της δημοφιλούς κυπριακής ταβέρνας «Βαγγέλης», όπως μας είπαν αστειευόμενοι, δεν βρίσκονται και πολύ μακριά από τον ήρωα του Δάντη, τον Ciacco, όσον αφορά στη λατρεία τους για την ιταλική κουζίνα. Η δική τους αγάπη για καλή και αυθεντική ιταλική κουζίνα, σε συνδυασμό με την ιστορία του επικού ήρωα της «Κόλασης του Δάντη», τον Ciacco, ήταν η μαγιά της δημιουργίας ενός εστιατορίου που ήρθε για να μυήσει ντόπιους και ξένους στην... κουζίνα «κόλαση» και τα πιάτα «αμαρτία» που σερβίρουν καθημερινά στην instagrammable αυλή του εστιατορίου τους.

Ciacco8.jpg



Το Ciacco από την πρώτη στιγμή που θα πατήσεις το πόδι σου στον χώρο του, θέλει να σε βάλει στη διαδικασία να αναρωτηθείς πόσο πραγματικός καλοφαγάς και λάτρης της ιταλικής κουζίνας είσαι. Ποια πιάτα θα επιλέξεις, ποια πίτσα θα προτιμήσεις από το μενού και ποιο πιάτο ζυμαρικών θα έρθει στο τραπέζι σου. Ποια άραγε κοκτέιλ θα επιλέξεις να πάρεις από το μπαρ και τελικά πόσο... Ciacco’s είσαι ή καλύτερα πόσο Ciacco’s μπορείς να γίνεις.

Αναμφίβολα, μέσα από ένα τέτοιο μενού και πιάτα εμπνευσμένα από τη «Θεία Κωμωδία» του Δάντη, δεν μπορείς να ξεφύγεις εύκολα από τη μοίρα εκείνου του φημισμένου Φλωρεντίνου, του Ciacco που πληρώνει ακόμα για τη λαιμαργία του στα έγκατα της... κόλασης.

Ciacco11.jpg



Πληροφορίες

- Μέρες-ώρες λειτουργίας:
Δευτέρα-Σάββατο 17:30-23:00 (κλείνει η κουζίνα) - 01:00 κλείνει το μπαρ)/ Κυριακή από τις 18:00 (Ιούλιο & Αύγουστο - After Beach Summer Parties με guest DJs)

- Διέυθυνση: Λεωφόρος Πρωταρά 53, Πρωταράς, Κύπρος

- Τηλ.: 23040900

- Facebook: Ciacco

- Instagram: ciacco.cy


Extra (Ηot) Info! Τις Κυριακές ξεκινάνε τα #sundaysinners after beach parties!

Sundays_Event Cover.png

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ