Οδηγείται σήμερα ενώπιον του δικαστηρίου ο δράστης της ρατσιστικής επίθεσης στη Λάρνακα

Τι ισχυρίστηκε ο ίδιος στην κατάθεση που έδωσε στην Αστυνομία.

Article featured image
Article featured image


Ο 43χρονος Ελληνοκύπριος άνδρας που συνελήφθη χθες, για την αποτρόπαια επίθεση εναντίον γυναίκας μετανάστριας με καταγωγή από το Κονγκό, αναμένεται να οδηγηθεί σήμερα ενώπιον του Επαρχιακού Δικαστηρίου Λάρνακας για έκδοση διατάγματος κράτησής του, όπως ανέφερε η Λειτουργός του Γραφείου Τύπου της Αστυνομίας, κα Ελένη Κωνσταντίνου, μιλώντας στο «Πρωτοσέλιδο».

Απαντώντας σε ερώτηση για τα αδικήματα που βαραίνουν τον δράστη, ανέφερε ότι αυτά αφορούν επίθεση και πρόκληση πραγματικής σωματικής βλάβης εναντίον γυναίκας, απειλή, δημόσια εξύβριση και παραβάσεις που αφορούν τον περί καταπολέμησης ορισμένων μορφών και εκδηλώσεων ρατσισμού και ξενοφοβίας νόμο.


Τι ισχυρίζεται ο ίδιος

Σύμφωνα με την κα Κωνσταντίνου, ο 43χρονος ανέφερε στην κατάθεσή του στην Αστυνομία τους δικούς του ισχυρισμούς, οι οποίοι βρίσκονται υπό διερεύνηση. Συγκεκριμένα, ο ίδιος είπε, μεταξύ άλλων, ότι ανέμενε να του παραδώσουν πρώτα το αυτοκίνητο, για το οποίο είχαν έρθει σε διένεξη, και ακολούθως να επιστρέψει τα χρήματα.


Το σοκαριστικό βίντεο και το χρονικό της υπόθεσης

Όπως μας ανέφερε, χθες, ο διευθυντής της ΜΚΟ, Generation for Change CY, Etinosa Erevbenagie-Johnbull, η εν λόγω γυναίκα, θύμα της αποτρόπαιας και ρατσιστικής επίθεσης, είχε αγοράσει το αυτοκίνητο του δράστη, το οποίο όμως στην πορεία παρουσίασε βλάβες, παρά τις αρχικές δηλώσεις του 43χρονου ότι ήταν σε καλή κατάσταση. Όταν η γυναίκα επισκέφθηκε μετά από μερικές μέρες τον άντρα, ζητώντας είτε να της επιστραφούν τα χρήματά της είτε να την βοηθήσει να το επιδιορθώσει, αυτός τής επιτέθηκε και την χτύπησε με μένος, ενώ στην αγκαλιά της κρατούσε το μωρό της.

Ο εκπρόσωπος της ΜΚΟ μάς ανέφερε περαιτέρω ότι η γυναίκα τού περιέγραψε ότι όταν ζήτησε τα χρήματα από τον άντρα, αυτός τής αντέτεινε ότι «Δεν πρόκειται να σου δώσω χρήματα και κανείς δεν μπορεί να μου κάνει κάτι γιατί είμαι στη χώρα μου». Το λεκτικό αυτό, σύμφωνα με τον εκπρόσωπο της ΜΚΟ, «δεικνύει και τα ρατσιστικά κίνητρα της επίθεσης, μεταξύ άλλων».

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ