«Κανείς δεν μπορεί να μου κάνει κάτι γιατί είμαι στη χώρα μου»

Λίγο μετά την κυκλοφορία του σοκαριστικού βίντεο που δείχνει έναν Ελληνοκύπριο να χτυπά με μένος μια γυναίκα μετανάστρια, με το βρέφος στην αγκαλιά της, επικοινωνήσαμε με εκπρόσωπο του θύματος, ο οποίος μάς μετέφερε με λεπτομέρειες όσα βίωσε η γυναίκα.

Article featured image
Article featured image


Ένα βίντεο που κυκλοφόρησε τις τελευταίες ώρες στα Μέσα Κοινωνικής Δικτύωσης δείχνει έναν άνδρα να χτυπά με απίστευτη οργή μία γυναίκα μετανάστρια που είναι πεσμένη στο έδαφος, έχοντας στην αγκαλιά της ένα μωρό. Το συμβάν έλαβε χώρα, χθες, σε γειτονιά της Λάρνακας.



Μιλώντας με εκπρόσωπο της ΜΚΟ, Generation For Change CY, με τον οποίο ήρθε σε επικοινωνία η γυναίκα που παρουσιάζεται στο βίντεο, μάς ανέφερε λεπτομερώς τι οδήγησε στο εν λόγω συμβάν. Συγκεκριμένα, η γυναίκα, η οποία είναι αιτήτρια ασύλου από τον Κονγκό, είχε επικοινωνήσει με τον δράστη της σωματικής επίθεσης εις βάρος της, για να αγοράσει το αυτοκίνητό του. Ο άνδρας επιβεβαίωσε στη γυναίκα ότι το όχημα ήταν σε καλή κατάσταση με την ίδια να προχωρά στην αγορά του, την Παρασκευή, 8 Ιουλίου.

Όπως μάς ειπώθηκε, λόγω της οικονομικής της κατάστασης, η γυναίκα δεν ήταν σε θέση να φέρει κάποιον μηχανικό για να ελέγξει επί τόπου το όχημα, πριν από την αγορά, οπότε εμπιστεύθηκε τον άνδρα. Την ίδια μέρα, όμως, το αυτοκίνητο παρουσίασε διαρροή και σε επικοινωνία που είχε η γυναίκα μαζί του τής είπε ότι είναι μάλλον κάποιο πρόβλημα με το air condition. Εν συνεχεία, η γυναίκα επισκέφθηκε δύο μηχανικούς, οι οποίοι τής είπαν ότι η ζημιά είναι μεγάλη και ότι πρέπει να μιλήσει με τον αγοραστή για να επιστρέψει το αυτοκίνητο ή να την βοηθήσει με την επιδιόρθωσή του.

Η γυναίκα, η οποία μένει στην επαρχία Αμμοχώστου, πράγματι επισκέφθηκε χθες τον δράστη, ο οποίος διαμένει στη Λάρνακα, ζητώντας από αυτόν είτε να της επιστρέψει τα λεφτά είτε να τη βοηθήσει με την επιδιόρθωση του οχήματος. Πήγε μαζί με τον συγκάτοικό της και έκατσε στην εξώπορτα του σπιτιού μέχρι να λάβει τη βοήθεια που ζητούσε. Ενώ καθόταν, όμως, εκεί, ο άνδρας κατευθύνθηκε με επιθετική διάθεση προς το μέρος της και την χτύπησε με μένος.

Σύμφωνα με τον εκπρόσωπο της ΜΚΟ, η γυναίκα τού περιέγραψε ότι όταν ζήτησε τα χρήματα από τον άντρα, αυτός τής αντέτεινε ότι «Δεν πρόκειται να σου δώσω χρήματα και κανείς δεν μπορεί να μου κάνει κάτι γιατί είμαι στη χώρα μου». Το λεκτικό αυτό, σύμφωνα με τον εκπρόσωπο της ΜΚΟ, «δεικνύει και τα ρατσιστικά κίνητρα της επίθεσης, μεταξύ άλλων».

Η Αστυνομία έφτασε στον χώρο, όπως μάς ανέφερε περαιτέρω ο άνθρωπος με τον οποίο μιλήσαμε, και είπε στη γυναίκα ότι πρέπει να μεταβεί στο Αστυνομικό Τμήμα, για να καταγγείλει επίσημα το συμβάν. Εν τέλει, η κοπέλα κατήγγειλε, χθες βράδυ το συμβάν, με την Αστυνομία να προχωρά σε διερεύνηση της υπόθεσης. Μετέβη, επίσης, στο νοσοκομείο όπου εξετάστηκε με τους επί καθήκοντι ιατρούς να την ενημερώνουν ότι θα στείλουν τα σχετικά έγγραφα με το πόρισμα της εξέτασής τους κατευθείαν στην Αστυνομία.

«Η γυναίκα είναι σοκαρισμένη και απογοητευμένη. Δεν μπορεί να πιστέψει ότι ένας άνθρωπος μπορεί να συμπεριφερθεί έτσι σε έναν άλλον άνθρωπο. Ζήτησε ο δράστης να οδηγηθεί στη δικαιοσύνη, ενώ ζητά την ηθική συμπαράσταση οργανώσεων που ασχολούνται με τη βία κατά των γυναικών», μάς ανέφερε καταληκτικά ο εκπρόσωπος της ΜΚΟ.

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ