Συνελήφθη ο δράστης της αποτρόπαιας επίθεσης εναντίον γυναίκας μετανάστριας στη Λάρνακα

Η γυναίκα από από το Κονγκό έγινε στόχος επίθεσης από Ελληνοκύπριο άνδρα, χθες, σε γειτονιά της Λάρνακας.

Article featured image
Article featured image


Χειροπέδες πέρασαν μέλη της Αστυνομίας στον δράστη της επίθεσης εναντίον της 29χρονης γυναίκας από το Κονγκό, η οποία έγινε χθες σε γειτονιά της Λάρνακας. Πρόκειται για 43χρονο Ελληνοκύπριο και, σύμφωνα με την αστυνομία, διερευνώνται εις βάρος του αδικήματα επίθεσης και πρόκλησης πραγματικής σωματικής βλάβης.

Το σοκαριστικό βίντεο

Το βίντεο που κυκλοφόρησε στα Μέσα Κοινωνικής Δικτύωσης δείχνει τον άνδρα να χτυπά με απίστευτη οργή τη γυναίκα που είναι πεσμένη στο έδαφος, έχοντας στην αγκαλιά της ένα βρέφος.



Σε επικοινωνία που είχαμε το πρωί με τον εκπρόσωπο της ΜΚΟ, Generation for Change CY, Etinosa Erevbenagie-Johnbull, μάς ανέφερε τις λεπτομέρειες που οδήγησαν στο συμβάν. Συγκεκριμένα, η γυναίκα είχε αγοράσει το αυτοκίνητο του δράστη, το οποίο όμως στην πορεία παρουσίασε βλάβες, παρά τις αρχικές δηλώσεις του 43χρονου ότι ήταν σε καλή κατάσταση. Όταν η γυναίκα επισκέφθηκε μετά από μερικές μέρες τον άντρα, ζητώντας είτε να της επιστραφούν τα χρήματά της είτε να την βοηθήσει να το επιδιορθώσει, αυτός τής επιτέθηκε και την χτύπησε με μένος, ενώ στην αγκαλιά της κρατούσε το μωρό της.

Ο εκπρόσωπος της ΜΚΟ μάς ανέφερε περαιτέρω ότι η γυναίκα τού περιέγραψε ότι όταν ζήτησε τα χρήματα από τον άντρα, αυτός τής αντέτεινε ότι «Δεν πρόκειται να σου δώσω χρήματα και κανείς δεν μπορεί να μου κάνει κάτι γιατί είμαι στη χώρα μου». Το λεκτικό αυτό, σύμφωνα με τον εκπρόσωπο της ΜΚΟ, «δεικνύει και τα ρατσιστικά κίνητρα της επίθεσης, μεταξύ άλλων».



Σύμφωνα με την Αστυνομία, η γυναίκα κατήγγειλε την υπόθεση στον αστυνομικό σταθμό Λάρνακας, ενώ τα μέλη της αστυνομίας έστειλαν τη γυναίκα στο ΤΑΕΠ του ΓΝ Λάρνακας προκειμένου να γίνει αξιολόγηση των τραυμάτων της.

Σημειώνεται πως υπήρξε και επικοινωνία του Γενικού Εισαγγελέα με τον Αρχηγό της Αστυνομίας, ο οποίος τον διαβεβαίωσε ότι διεξάγεται ποινική έρευνα σε σχέση με το περιστατικό.

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ