Πήγε στα επείγοντα με κοιλιακούς πόνους και οι γιατροί αφαίρεσαν από τον πρωκτό του ένα μπουκάλι

Οι γιατροί είπαν ότι δεν ήθελε να αποκαλύψει ότι είχε βάλει το αντικείμενο μέσα του λόγω «αμηχανίας και φόβου για τη γυναίκα του».

Article featured image
Article featured image


Στις 10 Φεβρουαρίου 2022, οι γιατροί σε ένα νοσοκομείο του Ιράν αφαίρεσαν από τον πρωκτό άνδρα, ένα μπουκάλι νερού 19 εκατοστών, σύμφωνα με επιστημονικό άρθρο που δημοσίευσαν στις 14 Ιουλίου, με τίτλο "Rectal foreign body in adult male: Unusual case report and literature review".

Ο δυσκοίλιος 50χρονος, που δεν κατονομάστηκε, φοβήθηκε τόσο πολύ την αντίδραση της συζύγου του, που καθυστέρησε να ζητήσει βοήθεια για τρεις ημέρες. Εν τέλει, τον μετέφερε στο νοσοκομείο, επειδή ανησύχησε όταν σταμάτησε να τρώει, ενώ ταυτόχρονα υπέφερε από έντονους κοιλιακούς πόνους και δυσκοιλιότητα.

Κατά την εξέταση, ο ασθενής είχε φυσιολογικά ζωτικά σημεία, ενώ τα εργαστηριακά ευρήματα έδειχναν ότι δεν είχε κάτι παθολογικό. Ωστόσο, ο άνδρας απέφευγε να πει ακόμη και στους γιατρούς ότι η κατάστασή του οφειλόταν στο γεγονός ότι είχε μέσα του ένα μπουκάλι των 250ml. Τελικά, το εντόπισαν μόνο όταν τον έστειλαν για αξονική τομογραφία. Γράφοντας στο περιοδικό «Clinical Case Reports», οι γιατροί είπαν ότι δεν ήθελε να αποκαλύψει ότι είχε βάλει το αντικείμενο μέσα του λόγω «αμηχανίας και φόβου για τη γυναίκα του».

Ο 50χρονος είχε σπρώξει πρώτα το κάτω μέρος του μπουκαλιού μέσα, ώστε να μπορεί να το βγάλει πιάνοντας το πάνω μέρος. Δυστυχώς, ωστόσο, δεν μπόρεσε να βγάλει το αντικείμενο, αφήνοντας το πλαστικό μπουκάλι σφηνωμένο βαθιά μέσα στο παχύ έντερό του.

Οι γιατροί στο νοσοκομείο Ιμάμ Χομεϊνί, στο Σάρι, δεν είπαν αν ο άνδρας εξήγησε γιατί έσπρωξε το μπουκάλι μέσα του. Αν και σημείωσαν ότι η σεξουαλική ικανοποίηση βρίσκεται, συνήθως, πίσω από τέτοιες εισαγωγές.

ccr36062-fig-0001-m.jpg



Ο άνδρας, ο οποίος είχε ιστορικό κατάθλιψης, μεταφέρθηκε αμέσως στο χειρουργείο και του χορηγήθηκε αναισθησία για να του αφαιρέσουν το μπουκάλι από το ορθό. Οι χειρουργοί προσεκτικά και αργά, όπως γράφει η «Daily Mail», έσυραν το μπουκάλι χωρίς να υπάρξει ρήξη ή αιμορραγία.

Μετά από τρεις ημέρες στο νοσοκομείο ο άνδρας πήρε εξιτήριο και παραπέμφθηκε σε ψυχιατρική κλινική. Έναν μήνα μετά τη δοκιμασία του, ο άνδρας φέρεται να μην έχει υποστεί περαιτέρω προβλήματα, ενώ δεν έχει κανένα πρόβλημα με τις κινήσεις του εντέρου του.

Σύμφωνα πάντως με ιατρούς, παρόμοια περιστατικά έχουν αναφερθεί σε άνδρες σε όλο τον κόσμο, ηλικίας 30 έως 40 ετών. Άλλα αντικείμενα που ανασύρθηκαν από τον πρωκτό ανθρώπων περιλαμβάνουν λαμπτήρες, μπουκάλια, μπαστούνια, σπρέι σώματος, λαχανικά κ.ά.

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ