5 πράγματα να κάνεις στην Αγία Νάπα αυτό το καλοκαίρι

Ο απόλυτος οδηγός για τον απόλυτο καλοκαιρινό προορισμό!

Article featured image
Article featured image


Είτε είσαι ντόπιος είτε τουρίστας δεν έχει καμία απολύτως σημασία. Η Αγία Νάπα είναι ο απόλυτος καλοκαιρινός προορισμός για φουλ διακοπές, για σαββατοκύριακο, για αυθημερόν απόδραση, για Κύπριους, για ξένους και γενικά για όποιον θέλει να χαλαρώσει, να διασκεδάσει και να δει και πέντε πράγματα. Γι’ αυτό κι εμείς σας παρουσιάζουμε αυτό ακριβώς: πέντε πράγματα να κάνεις στην Αγία Νάπα αν βρεθείς εκεί για οποιοδήποτε λόγο!


Κατάδυση στο μοναδικό υποβρύχιο μουσείο!


Το σχετικά πρόσφατο Μουσείο Υποβρύχιας Γλυπτικής MUSAN βρίσκεται περίπου 200 μέτρα στ’ ανοιχτά της παραλίας Περνέρα της Αγίας Νάπας και φέρει την υπογραφή του Άγγλου καλλιτέχνη, ειδικού στη δημιουργία υποβρύχιων γλυπτών, Jason deCaires Taylor. Μοιάζει με αληθινό δάσος στον βυθό και ανατριχιάζει τον θεατή με την απόκοσμη γοητεία και ομορφιά του. Στο ασυνήθιστο αυτό μουσείο ο επισκέπτης-δύτης μπορεί να θαυμάσει τη συμβιωτική σχέση φύσης και τέχνης, μέσα από τα 93 έργα τέχνης του deCaires Taylor που έχουν σχεδιαστεί με τρόπο και υλικά που προσελκύουν θαλάσσια ζωή και τοποθετήθηκαν σε σχηματισμό σε βάθος 10 μέτρων, δημιουργώντας έτσι ιδανικές συνθήκες για την ανάπτυξη της θαλάσσιας ζωής σε όλα τα επίπεδα.Τα γλυπτά είναι κατασκευασμένα από αδρανή υλικά, με ουδέτερο pH, ώστε να μην επηρεάσουν αρνητικά τη φύση. www.musan.org.cy

musan.jpg


Περιήγηση στο Διεθνές Πάρκο Γλυπτικής


Ένα από τα στολίδια της Αγίας Νάπας, το Διεθνές Πάρκο Γλυπτικής είναι ένας χώρος που επιβάλλεται να επισκεφτείς. Το πάρκο στήθηκε το 2014 ως τόπος φιλοτέχνησης και έκθεσης των γλυπτών του 1ου Συμποσίου Γλυπτικής της Αγίας Νάπας με τη συμμετοχή πάνω από 50 γλυπτών από όλο τον κόσμο, όμως πολύ γρήγορα απέκτησε τη δική του οντότητα καθώς προσθέτονται κάθε χρόνο νέα δημιουργήματα που φιλοτεχνούνται επί τόπου από καλλιτέχνες που φιλοξενούνται για περίπου ένα μήνα από τον Δήμο. Σήμερα στην τοποθεσία του, στη διασταύρωση των λεωφόρων Κάβο Γκρέκο και Κρυού Νερού, στέκονται 275 γλυπτά από περίπου 160 καλλιτέχνες από κάθε γωνιά του πλανήτη διαφόρων τεχνικών και στιλ και με θεματικές που κυμαίνονται από την ελληνική μυθολογία μέχρι πανανθρώπινες ιδέες και αξίες. Η εντυπωσιακή μεταλλική γέφυρα «Αργώ» ενώνει το Πάρκο Γλυπτικής με το ομόσταυλο Πάρκο Κάκτων και Παχύφυτων (που επίσης πρέπει να επισκεφτείς) και είναι εμπνευσμένη από το ομώνυμο πλοίο της Αργοναυτικής Εκστρατείας.

280421714_5127257334026889_4920336099316631926_n.jpg


Βουτιά στις Θαλασσινές Σπηλιές του Κάβο Γκρεκο


Κάνε τις βουτιές σου στο ίσως πιο ειδυλλιακό σημείο της ακτογραμμής της επαρχίας Αμμοχώστου. Οι θαλασσινές σπηλιές της Αγίας Νάπας βρίσκονται ανάμεσα στην παραλία της Κέρμιας και του Ακρωτηρίου Κάβο Γκρέκο. Γνωστές και ως «Παλάτια της Αγίας Νάπας», ένα μεγαλοπρεπές όνομα που σηματοδοτεί ακριβώς το μεγαλείο της δημιουργίας της φύσης στο πέρασμα των αιώνων. Οι σπηλιές είναι λαξευμένες πάνω σε ένα πανύψηλο βράχο ο οποίος δημιουργεί ένα ημικυκλικό και καλοσχηματισμένο κόλπο στο Κάβο Γκρέκο. Ένας σχηματισμός που έχει δημιουργηθεί από την δράση των κυμάτων πάνω στα πετρώματα στο πέρασμα των αιώνων. Ένα υπέροχο, απόλυτα ινσταγκραμικό σκηνικό που δεν θα προλαβαίνεις να φωτογραφίζεις

cavo%20greco.jpg


Επίσκεψη στο Δημοτικό Μουσείο
Thalassa


Σήμα κατατεθέν στο κέντρο της Αγίας Νάπας, το Μουσείο Θάλασσα παρουσιάζει τη σημασία της θάλασσας στην ιστορία της Κύπρου, από τα αρχαία χρόνια μέχρι και σήμερα. Στο μουσείο θα έχεις την ευκαιρία να θαυμάσεις διάφορες κυπριακές αρχαιότητες, οι οποίες καλύπτουν 7000 χρόνια ιστορίας, συν το εντυπωσιακό αντίγραφο (σε φυσικό μέγεθος) του «Κερύνεια ΙΙ», του ελληνικού εμπορικού πλοίου του 4ου αιώνα π.Χ., το οποίο βυθίστηκε στα ανοικτά των ακτών της Κερύνειας γύρω στο 300 π.Χ. Υπάρχουν επίσης παλαιοντολογικά εκθέματα, όπως ταριχευμένα ψάρια, θηλαστικά, πυγμαία θηλαστικά νάνων ελεφάντων και ιπποπόταμων, χελώνες, πτηνά, αστακούς, καβούρια, κοραλλιογενή σφουγγάρια και θαλάσσια φυτά.

thalassa%20museum.jpg


Πέρασε μια μέρα στη Μαρίνα Αγίας Νάπας (και θα μας θυμηθείς!)


Αν βρεθείς στην ελεύθερη περιοχή Αμμοχώστου, προτείνουμε ανεπιφύλακτα να επισκεφθείς τη Μαρίνα Αγίας Νάπας, η οποία αποτελεί ένα προορισμό για όλους, για κάθε στιγμή της ημέρας! Η εμβληματική μαρίνα προσφέρει μια ειδυλλιακή απόδραση μακριά από τη ρουτίνα της καθημερινότητας, η επιτομή της ειδυλλιακής ζωής δίπλα στη θάλασσα και ένας διεθνής lifestyle προορισμός για όλους τους επισκέπτες.

Copy%20of%20ANM%20May%202022--37.jpg


Μπορείτε να ξεκινήσετε τη μέρα σας με καφέ και συνοδευτικά σνακ στο Coffee Berry, να χαλαρώσετε στην οργανωμένη παραλία μπροστά από το Riva Beachouse ή ακόμη και στην πισίνα του και να μείνετε εκεί για μεσημεριανό. Για απογευματινό καφέ με σνακ ή γλυκό, το Le Deli Robuchon προσφέρει έναν άνετο και εκλεπτυσμένο χώρο όλη τη διάρκεια της ημέρας ή μπορείτε να απολαύσετε κλασικές γεύσεις παγωτού (και μερικές καινούργιες) στο Pahit Ice. Για δείπνο προτείνουμε – ανάλογα με τις γευστικές σου προτιμήσεις - Sueno Azul, Sushi Yama ή L'Atelier Robuchon, το οποίο σερβίρει τις υψηλής γαλλικής γαστρονομίας δημιουργίες του αείμνηστου chef Joël Robuchon.

AYIA%20NAPAMARINA%20%283%29.jpg

AYIA%20NAPAMARINA%20%281%29.jpg

AYIA%20NAPAMARINA%20%282%29.jpg



ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ