Όντως η NASA προειδοποίησε τους αστροναύτες της να ΜΗΝ αυνανίζονται στο διάστημα;

Τις τελευταίες μέρες κυκλοφορεί η είδηση ότι οι αστροναύτες στον Διεθνή Διαστημικό Σταθμό έχουν «αυστηρές οδηγίες από τη NASA να μην αυνανίζονται» διότι αυτό μπορεί να οδηγήσει σε ανεπιθύμητες εγκυμοσύνες από «αδέσποτα υγρά που κόβουν βόλτες».

Article featured image
Article featured image


Τις τελευταίες μέρες κυκλοφορεί σε ξένα (κυρίως) Μέσα η είδηση ότι οι αστροναύτες στον Διεθνή Διαστημικό Σταθμό έχουν «αυστηρές οδηγίες από τη NASA να μην αυνανίζονται» διότι αυτό μπορεί να οδηγήσει σε ανεπιθύμητες εγκυμοσύνες από «αδέσποτα υγρά» που κόβουν βόλτες στον αέρα (ένεκα έλλειψης βαρύτητας). Επικαλούνται, μάλιστα, τα λόγια ενός επιστήμονα της ΝASA, o oποίος φέρεται να έκανε τις σχετικές «προειδοποιήσεις».

Ωστόσο, όπως αναφέρει το snopes.com, τίτλοι όπως «Οι αστροναύτες δεν πρέπει να αυνανίζονται στη μηδενική βαρύτητα, λέει επιστήμονας της NASA» είναι παραπλανητικοί και ψευδείς.

Στιγμιότυπο 2022-07-26, 9.49.27 πμ.png

Στιγμιότυπο 2022-07-26, 10.46.53 πμ.png



Η εν λόγω είδηση, όπως αναφέρεται, είναι στην πραγματικότητα προϊόν αστεϊσμού του κωμικού Conan O'Brien κατά τη διάρκεια ενός επεισοδίου του podcast του. [Ακούστε το ΕΔΩ]

Συγκεκριμένα, στις 21 Ιουλίου, κυκλοφόρησε ένα επεισόδιο του podcast «Conan O'Brien Needs a Friend», με τίτλο «Space Porn». Στο εν λόγω επεισόδιο συμμετείχε ο Conan μαζί με τους δύο συνοικοδεσπότες του, τη Sona Movsesian και τον Matt Gourley, καθώς και τον καλεσμένο Smythe Mulikan, έναν μηχανολόγο μηχανικό που δουλεύει με έναν εξωτερικό συνεργάτη της NASA στο Τέξας.

Κάποια στιγμή, ο Conan ρώτησε τον Mulikan για αντικείμενα που μπορούν να σταλούν στον Διεθνή Διαστημικό Σταθμό και η συμπαρουσιάστριά του, η Sona Movsesian, αναρωτήθηκε αν το πορνό ήταν ένα από αυτά τα πράγματα.

«Όχι», απάντησε ο Mulikan. «Κανένα απ' αυτά».

Οι περίεργοι οικοδεσπότες, ωστόσο, δεν αρκέστηκαν σε αυτήν την απάντηση και συνέχισαν να αστειεύονται για το πορνό και τον αυνανισμό στο διάστημα. Κάποια στιγμή, ο Gourley, ο οποίος είναι κωμικός και ΟΧΙ επιστήμονας της NASA, αστειεύτηκε ότι «τρεις γυναίκες αστροναύτες θα μπορούσαν να καταστούν έγκυες ταυτόχρονα, εάν ένας αστροναύτης αυνανιζόταν στο διάστημα».


Ο διάλογος


Conan: Υπήρξε κάποιος που παρακολουθούσε «διαστημικό» πορνό στον διαστημικό σταθμό, πώς λειτουργεί αυτό;

Gourley: Τρεις γυναίκες αστροναύτες μπορούν να καταστούν έγκυες από τον ίδιο άνδρα, την ίδια στιγμή.

Conan: Επειδή το σπέρμα πετάει τριγύρω;

Gourley: Αχά. Και βρίσκει τον δρόμο του.

Movesian: Και οι γυναίκες είναι όλες γυμνές;

Gourley: Λοιπόν, είναι διαστημικό πορνό!

Βλέπουμε, επίσης, ότι ο Mulikan, ο οποίος δεν απασχολείται άμεσα από τη NASA, δεν συμμετείχε ενεργά σε αυτό το μέρος της συνομιλίας. Αυτή ήταν μια σύντομη στιχομυθία ανάμεσα στους τρεις κωμικούς, ενώ το σχόλιο για τον αυνανισμό και την ταυτόχρονη εγκυμοσύνη έγινε από τον Gourley και ΟΧΙ τον επιστήμονα της NASA.


Μπορείς λοιπόν να αυνανίζεσαι στο διάστημα;


Ενώ μπορεί να υπάρχουν κάποια προβλήματα στο να κάνεις σεξ με κάποιον στο διάστημα, και ενώ η έλλειψη βαρύτητας έχει αντίκτυπο στη ροή του αίματος, ο αυνανισμός στο διάστημα είναι πιθανώς ασφαλής και δυνατός. Στην πραγματικότητα, στο βιβλίο του αστροναύτη Michael Collin το 1989 «Liftoff», γράφει ότι ένας ιατρικός σύμβουλος ενθάρρυνε τον αυνανισμό στο διάστημα προκειμένου να αποφευχθούν τα προβλήματα του προστάτη.

Το Vice.com εξέτασε αυτό το ζήτημα το 2020 και διαπίστωσε ότι η διαστημική υπηρεσία της Ρωσίας μπορεί να έχει πάει τα πράγματα ένα βήμα παραπέρα. Ένας πρώην σοβιετικός κοσμοναύτης ονόματι Valeri Polyakov έγραψε στο ημερολόγιό του ότι «Η Υπηρεσία Ψυχολογικής Στήριξης μας έστειλε μερικές ωραίες "γλαφυρές" ταινίες για να ξαναβρούμε την επιθυμία μας, να φερθούμε σαν φυσιολογικοί ενήλικοι άντρες. Δεν είναι ντροπή». Ο Polyakov είπε, ακόμη, ότι οι ανώτεροί του τον ενθάρρυναν να πάρει μια φουσκωτή κούκλα για τους 14 μήνες ρεκόρ που θα περνούσε μόνος στον διαστημικό σταθμό Mir. Όμως είπε ότι ήταν τελείως αντίθετος. «Κάποιος που χρησιμοποιεί τέτοια πράγματα μπορεί να αναπτύξει το "σύνδρομο της κούκλας" - με άλλα λόγια να αρχίσει να προτιμάει την κούκλα από τη σύζυγο ή την αγαπημένη του και αφότου επιστρέψει στη Γη».


Συμπέρασμα: Ενώ εξακολουθεί να υπάρχει ακόμα κάποιο μυστήριο γύρω από το σεξ και τον αυνανισμό στο διάστημα, η NASA σίγουρα δεν έχει εκδώσει καμία προειδοποίηση στους αστροναύτες κατά του αυνανισμού λόγω φόβων για «μαζικές γονιμοποιήσεις γυναικών στο διάστημα από αδέσποτα υγρά»!

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ