Κάμερα κατέγραψε τη στιγμή που μια γέφυρα στην Κίνα «έσπασε» λόγω της υψηλής θερμοκρασίας

Ο καύσωνας που επικρατεί τις τελευταίες εβδομάδες σε πολλές χώρες έχει αποδειχθεί άκρως επικίνδυνος.

Article featured image
Article featured image


Προειδοποιήσεις για σοβαρή ζέστη εκδόθηκαν για σχεδόν 70 κινεζικές πόλεις τη Δευτέρα, αφού οι θερμοκρασίες ξεπέρασαν τους 40 βαθμούς Κελσίου, σύμφωνα με την κινεζική μετεωρολογική υπηρεσία.

Ο καύσωνας που επικρατεί τις τελευταίες εβδομάδες σε πολλές χώρες έχει αποδειχθεί άκρως επικίνδυνος και ένα βίντεο από την πόλη Quanzhou, της Κίνας, έρχεται να το επιβεβαιώσει για άλλη μια φορά.

Μια κάμερα ασφαλείας κατέγραψε, το περασμένο Σάββατο, τη στιγμή που μια γέφυρα «έσπασε» εξαιτίας των υψηλών θερμοκρασιών. Ευτυχώς κατά τη διάρκεια του συμβάντος, δεν φαίνεται να βρίσκονται αυτοκίνητα ή άνθρωποι κοντά στη γέφυρα.



To βίντεο δημοσιεύτηκε αρχικά σε τοπικά Μέσα ενημέρωσης, και το αναδημοσίευσε το CNN.

Η Quanzhou βρίσκεται φέτος αντιμέτωπη με τον χειρότερο καύσωνα από το 1951. Μάλιστα, οι τοπικές Αρχές ζήτησαν από τους κατοίκους να μην χρησιμοποιούν ενεργοβόρες συσκευές για να μην υπερφορτώνεται το δίκτυο ηλεκτρικού ρεύματος.

Σε μια άλλη πόλη της Κίνας, τη Fuzhou, η θερμοκρασία ξεπέρασε τους 41 βαθμούς Κελσίου για τρεις συνεχείς ημέρες, κάτι που σημειώνεται για πρώτη φορά.

Περισσότεροι από 900 εκατομμύρια Κινέζοι- περίπου το 65% του πληθυσμού- ζουν σε περιοχές που ανακοινώθηκε κάποιου είδους προειδοποίηση σχετικά με τον καύσωνα.

Από τον Ιούνιο έως τα μέσα Ιουλίου αξιωματούχοι σε όλη την Κίνα έχουν εκδώσει πάνω από 15.000 προειδοποιήσεις για υψηλές θερμοκρασίες, ανάμεσά τους πάνω από 2.000 που προέβλεπαν ότι το θερμόμετρο θα ξεπεράσει τους 40 βαθμούς Κελσίου, σύμφωνα με τα κρατικά ΜΜΕ. Παράλληλα, 71 μετεωρολογικοί σταθμοί έχουν καταγράψει τις υψηλότερες θερμοκρασίες από τη στιγμή που δημιουργήθηκαν.

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ