Ζευγάρι που δεν μπορούσε να βρει σπίτι στο ΗΒ αγόρασε τελικά χωριό στη Γαλλία

Για να μπορούσαν να αγοράσουν ένα μικρό σπίτι στην Αγγλία χρειάζονταν περισσότερα χρήματα απ' όσα στοίχιζε ένα ολόκληρο γαλλικό χωριό.

Article featured image
Article featured image


Ένα ζευγάρι κηπουρών που δεν μπορούσαν να αγοράσουν δικό τους σπίτι στο Ηνωμένο Βασίλειο, αποφάσισαν τελικά να αγοράσουν ένα ολόκληρο χωριό στη Γαλλία, αξίας 14 χιλ. ευρώ.

Ο 47χρονος Paul Mappley και ο συνομήλικός του ο Yip Ward, αγόρασαν τον Απρίλιο του 2021 τον ιστορικό οικισμό La Busliere της Νορμανδίας.

Το ζευγάρι εμφανίστηκε στο πρώτο επεισόδιο της εκπομπής «Βοήθεια! Αγοράσαμε ένα χωριό» του Channel 4 και ανέφεραν πως δεν κατάφεραν να αποκτήσουν ποτέ σπίτι μεγαλύτερο από ένα στούντιο στο Ηνωμένο Βασίλειο, λόγω του υψηλού κόστους τους.

Το La Busliere αποτελείται από έξι εξοχικά σπίτια, δύο αχυρώνες, μια μάντρα, ένα διώροφο εργαστήριο, πιεστήριο μηλίτη και ένα εγκαταλελειμμένο αρτοποιείο και το ζευγάρι είναι αποφασισμένο να το μετατρέψει σε έναν απόλυτο προορισμό διακοπών.

agorasan-xorio-sti-gallia-22_city.png



Όταν αγόρασαν το χωριό, το βρήκαν σε άθλια κατάσταση, δεν είχε ρεύμα και ήταν γεμάτο από φίδια και σαλαμάνδρες. Ωστόσο, το ζευγάρι δεν ενοχλήθηκε από την κατάστασή του. «Έχει τόση ιστορία αυτός ο χώρος. Είναι ένα καταπληκτικό, εκπληκτικό συναίσθημα, είμαστε πολύ τυχεροί», είπε ο Paul.

Καθώς εξερευνούσαν το χωριό τους, ανακάλυψαν έναν αχυρώνα φτιαγμένο από ξύλο βελανιδιάς που στο εσωτερικό του βρισκόταν το πιεστήριο μηλίτη, ένα εργαστήριο και ένας πετρόχτιστος, θολωτός φούρνος. «Είναι η πρώτη μέρα της υπόλοιπης ζωής μας», είπε το ζευγάρι όταν είδε το εσωτερικό του αχυρώνα.


agorasan-xorio-sti-gallia-4_city.png



Στόχος τους είναι να φτιάξουν εξοχικές κατοικίες και χώρο για glamping (σ.σ. κάμπινγκ πολυτελείας), ούτως ώστε να γίνει ένας ιδανικός προορισμός για διακοπές. Πρόσθεσαν επίσης πως θέλουν να «αναστήσουν» το χωριό τους και να το γεμίσουν ζωή.

Μιλώντας στη The Sun, ο Yip είπε: «Στην περιοχή που ζούσαμε πριν από το 2021 χρειαζόμασταν περίπου 300.000 λίρες (περίπου 350 χιλ. ευρώ) για να μπορέσουμε να αγοράσουμε ένα μικροσκοπικό μέρος για να ζήσουμε. Αυτό δεν ήταν ποτέ μέσα στις επιλογές μας». Προσθέτει επίσης πως «είναι αγχωτικό κατά καιρούς, και μας λείπουν χρήματα, αλλά προερχόμενοι από μια ζωή που το μόνο που μπορούσαμε να κάνουμε ήταν να ενοικιάζουμε, μάς κάνει να νιώθουμε τόσο ευγνώμονες που βρισκόμαστε εδώ».

agorasan-xorio-sti-gallia-5_city.png

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ