20 συν ΜΙΑ Γυναίκες ξεδιπλώνουν μπροστά μας αληθινές ιστορίες έμφυλης βίας

Το έργο «20 συν Μια» εμπνεύστηκε μια ομάδα Κύπριων καλλιτεχνών με αφορμή την έκρηξη μαρτυριών που προέκυψε από το κίνημα κατά της σεξουαλικής παρενόχλησης #MeToo.

Article featured image
Article featured image


Ένα συγκλονιστικό χορόδραμα με θέμα τη βία κατά των γυναικών, παρουσιάζεται στις 10 Ιουλίου στο Παττίχειο Δημοτικό Θέατρο Λεμεσού και στις 17 Ιουλίου στο Δημοτικό Θέατρο Στροβόλου.

Το έργο «20 συν Μια», που εμπνεύστηκε μια ομάδα Κύπριων καλλιτεχνών με αφορμή την έκρηξη μαρτυριών που προέκυψε από το κίνημα κατά της σεξουαλικής παρενόχλησης #MeToo, έρχεται να «ταρακουνήσει» και να ευαισθητοποιήσει την κυπριακή κοινωνία, αλλά συγχρόνως να στείλει ηχηρά μηνύματα συμπαράστασης και υποστήριξης σε όλες τις γυναίκες και κορίτσια, θύματα ενδοοικογενειακής και έμφυλης βίας.

Για πρώτη φορά στην Κύπρο 20 συν ΜΙΑ Γυναίκες όλων των ηλικιών από 18 μέχρι 65, επαγγελματίες χορεύτριες, ηθοποιοί και ερασιτέχνες, ενώνουν δυνάμεις, ξεδιπλώνοντας μπροστά στους θεατές, μαρτυρίες, βιώματα και αληθινές ιστορίες έμφυλης βίας. 20 συν ΜΙΑ γυναίκες βρίσκουν το θάρρος και τη δύναμη να μιλήσουν μέσω χορού, έκφρασης και κίνησης… Όλες μαζί σαν μια γροθιά, γίνονται ΜΙΑ. ΜΙΑ ψυχή που εξιλεώνεται, ΜΙΑ γυναίκα που νιώθει πως η κάθαρσις έχει τελικά επέλθει.

20 συν ΜΙΑ γυναίκες διεκδικούν τη χαμένη αξιοπρέπεια και υπερηφάνεια τους και παροτρύνουν κάθε γυναίκα, η οποία υφίσταται οποιαδήποτε μορφή βίας, σωματική, λεκτική, σεξουαλική ή ψυχολογική, να ζητήσει βοήθεια.

20 συν ΜΙΑ γυναίκες κάνουν το πρώτο βήμα απεγκλωβισμού τους, σπάνε την «αλυσίδα της σιωπής» για να φτάσουν επιτέλους στη λύτρωσή τους.

Η πρωτοποριακή παράσταση που σίγουρα θα καθηλώσει τους θεατές, έχει τεθεί υπό την αιγίδα της Προέδρου της Βουλής των Αντιπροσώπων κας Αννίτας Δημητρίου, ενώ πραγματοποιείται με την υποστήριξη της Ευρωπαϊκής Επιτροπής στην Κύπρο, την πολύτιμη αρωγή και συμβολή του Μεσογειακού Ινστιτούτου Μελετών Κοινωνικού Φύλου και της Συμβουλευτικής Επιτροπής για τη Πρόληψη και Καταπολέμηση της Βίας στην Οικογένεια. Το έργο στηρίζουν επίσης το Πανεπιστήμιο Λευκωσίας, το American Medical Center, το Παττίχειο Δημοτικό Θέατρο Λεμεσού, η AvatonCommunications και το Dream Studio.

Χορηγοί Επικοινωνίας: Τηλεόραση Sigma και Madame Figaro

webposter1-20συνMIA-01.jpg


Συντελεστές


Ιδέα - Χορογραφική Διεύθυνση:
Γιώργος Δημόπουλος

Σκηνοθεσία: Γιώργος Δημόπουλος - Μαρία Χαραλάμπους

Μουσική: Γιώργος Κολιάς

Χοροθεραπεια: Μαρία Χαραλάμπους

Χορογραφία: Γιώργος Δημόπουλος - Μαρία Χαραλάμπους σε συνεργασία με τις 20 συν ΜΙΑ

Συν-δημιουργία: Χριστιάνα Ευτυχίου, Ξένια Νικολάου, Λένα Θεοδότου, Θέα Σταυρινού, Εύη Βασιλείου, Στυλιάνα Αριστείδου

Φωτογραφίες: Στέφανος Κουρατζής

Σχεδιασμός - Xειρισμός Φωτισμού: Καρολίνα Σπύρου

Χειρισμός Ήχου: Μικαέλα Τσαγγάρη

Σκηνικά - Κουστούμια: Μαριλένα Φουκαρίδου

Δημιουργία Βίντεο: Michelle Σταματάρη

Επικοινωνία & Προωθητικό υλικό: Avaton Communications

Πρωταγωνιστούν:

Ευαγγελία Νικολάου . Λένα Θεοδώρου . Στέφανη Παστελλά . Ξένια Νικολάου . Εύη Βασιλείου . Στυλιάνα Αριστείδου . Θέα Σταυρινού . Λουκία Αλεξιάδου . Παμπίνα Αριστείδου . Μαρία Ανδρέου . Ιωάννα Αντρέου . Μαρίνα Χαραλάμπους . Michelle Σταματάρη . Χρυσή Παρασκευοπούλου . Μυρτώ Νικολαΐδου . Άννα Κωνσταντίνου . Γεωργία Σάββα . Μαριλένα Χριστοδουλίδη . Έφη Παλάλα . Άντρεα Δημητρίου . Μέλανη Κωνσταντίνου


Παραστάσεις:


Κυριακή 10 Ιουλίου Παττίχειο Δημοτικό Θέατρο Λεμεσού | 20:00

Κυριακή 17 Ιουλίου Δημοτικό Θέατρο Στροβόλου | 20:00

Προπώληση Εισιτηρίων: Tickethour / τηλ: 77777040 και σε όλα τα καταστήματα ACS COURIER.

Πληροφορίες:96650593

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ