Τέσσερις χιλιάδες σκυλιά Beagle διασώθηκαν από κυνοτροφείο στη Βιρτζίνια

Τα σκυλιά εκτρέφονταν σε άθλιες συνθήκες και προορίζονταν να γίνουν πειραματόζωα για φάρμακα.

Article featured image
Article featured image


Τέσσερις χιλιάδες σκυλιά ράτσας Μπιγκλ διασώθηκαν από ένα κυνοτροφείο στη Βιρτζίνια, σε μια από τις μεγαλύτερες προσπάθειες διάσωσης σκύλων που έχουν γίνει ποτέ στις ΗΠΑ.

Όπως αναφέρει δημοσίευμα του BBC, τα σκυλιά εκτρέφονταν σε εγκατάσταση στη Βιρτζίνια που στη συνέχεια σκόπευε να τα πουλήσει σε εργαστήρια για πειράματα φαρμάκων. Η εταιρεία έχει πλέον κλείσει λόγω παραβιάσεων των δικαιωμάτων των ζώων και φιλοζωικές οργανώσεις έχουν αναλάβει την αποστολή να βρουν νέα στέγη για τα σκυλιά.

_126263280_gettyimages-1413897847.jpg
Η 4χρονη Molly χαϊδεύει ένα σκυλάκι που διασώθηκε, καθώς οι γονείς της συμπληρώνουν τα έγγραφα υιοθεσίας.



Σύμφωνα με τα όσα ανέφερε στο Reuters η επικεφαλής της Humane Society, Κίτι Μπλοκ, οι επιθεωρήσεις που έγιναν στις εγκαταστάσεις αναπαραγωγής των σκυλιών στο Κούμπερλαντ της Βιρτζίνια εντόπισαν δεκάδες παραβιάσεις των ομοσπονδιακών νόμων, με τα σκυλιά να είναι υποσιτισμένα, άρρωστα, τραυματισμένα, ακόμα και νεκρά ανάμεσα σε άλλα που πάλευαν για να ζήσουν.

beagle3.jpg



Αξίζει να σημειωθεί πως η μονάδα αναπαραγωγής στο Κάμπερλαντ, που ανήκει στην εταιρεία Envigo RMS, μηνύθηκε τον Μάιο από το Υπουργείο Δικαιοσύνης των ΗΠΑ, το οποίο την κατηγόρησε για πολλαπλές πράξεις σκληρότητας κατά των ζώων.

Οι επιθεωρητές διαπίστωσαν ότι ορισμένα σκυλιά θανατώθηκαν αντί να λάβουν κτηνιατρική φροντίδα για καταστάσεις που θα μπορούσαν εύκολα να αντιμετωπιστούν. Ταΐζονταν επίσης με τροφές που περιείχαν σκουλήκια, μούχλα και κόπρανα, ενώ ορισμένες θηλάζουσες μητέρες κουταβιών αρνούνταν να φάνε. Σε μια άλλη περίπτωση, 25 κουτάβια πέθαναν από την έκθεση στο κρύο.

Μετά τη μήνυση, η εταιρεία αρνήθηκε τους ισχυρισμούς αλλά ανακοίνωσε ότι κλείνει αυτή την εγκατάσταση και τοποθετεί τα σκυλιά στη φιλανθρωπική οργάνωση για τα δικαιώματα των ζώων Humane Society, ανέφερε το CBS News.

_126263282_gettyimages-1411313552.jpg
200 σκυλιά – αυτών περιλαμβανομένων - έχουν ήδη δοθεί σε ένα φιλανθρωπικό ίδρυμα στην Καλιφόρνια.

295928370_603501321131663_8173315821880650560_n.jpg



Ο γερουσιαστής της πολιτείας της Βιρτζίνια, Μπιλ Στάνλεϊ, είπε στο Reuters ότι η διάσωση ήταν το αποτέλεσμα μιας πολυετούς μάχης.

«Μπορώ να βεβαιώσω πόσο σπουδαίοι είναι αυτοί οι σκύλοι γιατί έχω δύο από αυτούς», είπε στο Reuters. «Αγόρασα δύο από αυτά τα Μπιγκλ της Envigo το 2020 και το 2021… Τα αγόρασα επειδή δεν ήθελα να γίνουν πειραματόζωα. Και τώρα ξέρω ότι τα αδέρφια και οι αδερφές τους δεν πρόκειται να γίνουν ούτε αυτά πειραματόζωα».

_126263394_gettyimages-1242189921.jpg
Ένα μέλος του προσωπικού γελάει καθώς την γλείφει ένα από τα διασωθέντα σκυλιά στο Homeward Trails Animal Rescue στο Fairfax της Βιρτζίνια.



Μερικά από τα σκυλιά έχουν ήδη μεταφερθεί στις ΗΠΑ, συμπεριλαμβανομένων 200 που πήγαν στη νότια Καλιφόρνια. Φιλανθρωπικές οργανώσεις υιοθεσίας ζώων λένε ότι πολλά από τα σκυλιά παρουσιάζουν σημάδια τραύματος και μερικά από τα κουτάβια δεν είχαν κρατηθεί ποτέ και δεν ήξεραν πώς να παίξουν. Τα σκυλάκια υποβάλλονται τώρα σε ιατρικές εξετάσεις και εμβολιασμούς προτού διατεθούν για υιοθεσία.

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ