Τρόμος σε πτήση από Λάρνακα προς Μάντσεστερ με επιβάτιδα που απειλούσε ότι έχει εκρηκτικά

Επιχείρησε δυο φορές να εισβάλει στο πιλοτήριο, φωνάζοντας «Allahu Akbar», πριν την ακινητοποιήσει ένας 35χρονος πατέρας.

Article featured image
Article featured image


Ένα σοβαρό περιστατικό συνέβη την προηγούμενη εβδομάδα σε πτήση από Λάρνακα προς Μάντσεστερ, όταν μία επιβάτιδα υποστήριξε πως είχε στην κατοχή της εκρηκτικά, απειλώντας μάλιστα να τα ενεργοποιήσει.

Εν τέλει, ένας πατέρας τριών παιδιών κατάφερε να συγκρατήσει τη γυναίκα, η οποία έμεινε με τα εσώρουχά της και επιχείρησε δυο φορές να εισβάλει στο πιλοτήριο φωνάζοντας «Allahu Akbar».



Ο 35χρονος Φίλιπ Ο'Μπράιαν ήταν επιβάτης στην πτήση της Jet2 από τη Λάρνακα προς το Μάντσεστερ την Τρίτη 9 Αυγούστου, όταν μια γυναίκα, γύρω στα 30, προκάλεσε πανικό λίγο μετά την απογείωση.

Σύμφωνα με τη Daily Mail, η γυναίκα άφησε να εννοηθεί ότι είχε μαζί της εκρηκτικά και επίσης ρώτησε τα παιδιά με τα οποία ήταν μαζί, αν ήταν «έτοιμα να πεθάνουν». Είπε επίσης στους τρομοκρατημένους επιβάτες και το προσωπικό ότι οι γονείς της ήταν μέλη της τρομοκρατικής οργάνωσης ISIS.

Ο Ο'Μπράιαν βρισκόταν στο αεροσκάφος με άλλα έξι μέλη της οικογένειάς του, μεταξύ των οποίων η σύζυγός του και τρία παιδιά ηλικίας οκτώ έως 14 ετών. Ο 35χρονος, ο οποίος εργαζόταν ως σεκιούριτι όταν ήταν έφηβος, δήλωσε στη Mirror για το περιστατικό: «Όταν η γυναίκα κατευθύνθηκε ξανά προς το πιλοτήριο πήρα τον έλεγχο, την ακινητοποίησα στο έδαφος και σε εκείνο το σημείο ο πιλότος έκανε αναγκαστική προσγείωση στο Παρίσι».

Ο Ο'Μπράιαν ρώτησε τη γυναίκα γιατί έλεγε τέτοια πράγματα και εκείνη του απάντησε: «Αν δεν το έκανα, θα γινόταν έκρηξη και όλοι θα πέθαιναν».

61362965-11109595-A_woman_pictured_muzzed_stripped_to_her_underwear_and_ran_throug-a-35_1660469195057.jpg



Μια γυναίκα που ήταν επίσης στην πτήση, είπε στην MailOnline ότι η γυναίκα είχε αρχίσει να ουρλιάζει περίπου «10 ή 15 λεπτά» μετά την απογείωση του αεροπλάνου και «οι περίεργες γελοιότητές της» κράτησαν για ώρες.

Και πρόσθεσε: «Ήταν απλά τρελό. Στην αρχή φαινόταν σαν να ήταν μεθυσμένη - είχε τη βαλίτσα στο κεφάλι της. Το πλήρωμα καμπίνας είπε ότι δεν ήταν μεθυσμένη καθώς είχαν μυρίσει την ανάσα της. Δεν ξέρω πώς πέρασε από την ασφάλεια».

Το δημοσίευμα της Mirror αναφέρει ότι η Jet2 επιβεβαίωσε ότι η πτήση κατευθύνθηκε τελικά προς το αεροδρόμιο «Charles De Gaulle» του Παρισιού νωρίς το πρωί της Τρίτης, ώστε να «ξεφορτώσει» την «ενοχλητική επιβάτη».

Στιγμιότυπα που κυκλοφόρησαν στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης δείχνουν μια σκηνή χάους με τουλάχιστον δύο Γάλλους αστυνομικούς να εμφανίζονται και να συλλαμβάνουν ή να συγκρατούν μια γυναίκα, η οποία φορούσε μαύρο καπέλο και κόκκινη μπλούζα. Η αεροπορική εταιρεία Jet2 δεν έχει τοποθετηθεί ακόμα για το συμβάν.


Με πληροφορίες από Daily Mail

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ