Η μικρή Δέσποινα ήθελε να πάει για μπάνιο αλλά η μαμά της δεν είχε χρήματα για το λεωφορείο

Εθελοντές από μια ομάδα που προσφέρει ανθρωπιστική βοήθεια όμως, έκαναν την ευχή της πραγματικότητα.

Article featured image
Article featured image


Συγκινεί η ιστορία της μικρής Δέσποινας που ζει στην Ελλάδα, η οποία ήθελε να πάει για μπάνιο στην παραλία, αλλά η μαμά της δεν είχε χρήματα για να πληρώσει το εισιτήριο του λεωφορείου ούτως ώστε να πάνε μαζί.

Σύμφωνα με μια ανάρτηση στο Facebook, από την Εθελοντική Δράση Ανθρωπιστικής Βοήθειας «Φωτεινό Αστέρι», που έχει ως στόχο την υποστήριξη άπορων οικογενειών με παιδιά έως 18 ετών, η μαμά της Δέσποινας τής έλεγε πως θα την πάει θάλασσα όταν έβρισκε λεφτά, κάτι το οποίο φαίνεται πως δεν είχε καταφέρει έως τώρα. Τελικά οι εθελοντές από το «Φωτεινό Αστέρι» έκαναν την ευχή της μικρής Δέσποινας πραγματικότητα.


Διαβάστε την ιστορία όπως την αφηγήθηκαν στο Facebook:

«17 Αυγούστου 2022 υποδεχτήκαμε τη μικρή Δέσποινα μαζί με τη μητέρα της στα γραφεία μας. Στο πρόσωπό της εμφανώς χαραγμένη η απογοήτευση και λίγα νεύρα. Ακολούθησε ο παρακάτω διάλογος:

-Γιατί τόση απογοήτευση Δέσποινα;

-Έχω πει στη μαμά μου από την αρχή του καλοκαιριού να με πάει για μπάνιο στην θάλασσα που τόσο θέλω αλλά ακόμα δεν πήγαμε. Όλο μου λέει πως θα πάμε όταν βρει λεφτά για εισιτήρια.

Δεν πιστεύαμε στα αυτιά μας. Γνωρίζουμε πολύ καλά εδώ στο Φωτεινό Αστέρι την κατάσταση που επικρατεί και έχουμε ακούσει πολλές δυσκολίες, αλλά κάτι τέτοιο μάς άφησε άφωνους.

-Μην στενοχωριέσαι καθόλου Δέσποινα, της απαντήσαμε. Θα φροντίσουμε να πας για μπάνιο με την μαμά και την αδερφή σου άμεσα και θα το ευχαριστηθείς.

Η αντίδραση των εθελοντών μας ήταν άμεση. Το μεσημέρι φωνάξαμε πάλι την μικρή Δέσποινα να έρθει να παραλάβει το δώρο της, μιας και η γιορτή της ήταν πριν από 2 ημέρες. Της δώσαμε εισιτήρια για να πάει για μπάνιο και της δώσαμε επίσης για να πιει μια πορτοκαλάδα ή να φάει ένα νόστιμο καλαμπόκι. Μετά από αυτό το περιστατικό, που ειλικρινά θα μείνει χαραγμένο στην καρδιά μας, το μόνο που έχουμε να πούμε είναι πως τίποτα δεν πρέπει να θεωρούμε δεδομένο γιατί μπορεί για κάποιους από εμάς, κάποια πράγματα όπως ένα μπάνιο να είναι αυτονόητα, σε άλλους ανθρώπους και ειδικότερα για τα παιδιά, γίνεται δώρο πολύτιμης αξίας».

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ