Εκπρόσωπος της Meta εξήγησε τι προκάλεσε το σημερινό πρόβλημα στο Facebook

Χιλιάδες χρήστες έκαναν παράπονα για τις «περίεργες» αναρτήσεις που έβλεπαν στη ροή τους.

Article featured image
Article featured image


Από νωρίς σήμερα το πρωί, χιλιάδες χρήστες του Facebook έκαναν παράπονα πως αντί στη ροή τους να εμφανίζονται αναρτήσεις από φίλους τους ή από ομάδες και σελίδες που ακολουθούν, εμφανίζονταν «άκυρες» αναρτήσεις από άγνωστους σε προφίλ διάσημων που ακολουθούν.

facebook-random-anartiseis-1_city.png



Μεταξύ των διάσημων που δέχτηκαν αναρτήσεις στις σελίδες τους βρέθηκαν οι Adam Sandler, Billie Eilish, Snoop Dogg, Harry Styles και Eminem. Πολλοί ήταν οι χρήστες που έκαναν λόγο για χάκερς, το Facebook ωστόσο, δήλωσε πως επρόκειτο για μια «βλάβη».



Ο Alexandru Voica, Διευθυντής Τεχνολογικών Επικοινωνιών στη «Meta», δήλωσε στο Twitter: «Νωρίτερα σήμερα, μια αλλαγή διαμόρφωσης προκάλεσε προβλήματα σε ορισμένους ανθρώπους με τη ροή τους στο Facebook. Επιλύσαμε το ζήτημα το συντομότερο δυνατό για όλους όσους επηρεάστηκαν και απολογούμαστε για την όποια ταλαιπωρία».



Η εταιρεία έδωσε μια παρόμοια απάντηση μετά από το «μπλακ άουτ» που έγινε τον περασμένο Οκτώβριο, κατά τη διάρκεια του οποίου εφαρμογές όπως το Facebook, το Messenger, το Instagram και το WhatsApp είχαν απενεργοποιηθεί για αρκετές ώρες.



Σχετικά με το σημερινό σφάλμα, το DownDetector, το οποίο προσφέρει παρακολούθηση σε πραγματικό χρόνο των διακοπών σε δημοφιλείς ιστότοπους και υπηρεσίες, έδειξε ότι το ζήτημα έφτασε στο αποκορύφωμά του στις 10:35 π.μ. (ώρα Κύπρου).

Εκατοντάδες άνθρωποι μπήκαν στο Twitter για να συζητήσουν την ασυνήθιστη κατάσταση, με έναν να ρωτά: «Τι συμβαίνει στο Facebook; Γιατί το χρονολόγιό μου είναι γεμάτο με περιττές αναρτήσεις στα προφίλ διασημοτήτων που ακολουθώ;».

Ένας άλλος είπε: «Μου αρέσει που όταν μια εφαρμογή κοινωνικών μέσων βρίσκεται σε πλήρη αταξία, μπορώ να μεταβώ σε μια άλλη και να δω το χάος που επηρεάζει άλλους ανθρώπους σε πραγματικό χρόνο».

Ένας τρίτος πρόσθεσε: «Ποιος άλλος ήρθε στο Twitter για να καταλάβει τι συμβαίνει στο Facebook;»

Ένας εκπρόσωπος της Meta είπε στο LADbible νωρίτερα σήμερα: «Γνωρίζουμε ότι ορισμένοι άνθρωποι αντιμετωπίζουν προβλήματα με τη ροή τους στο Facebook. Εργαζόμαστε για να επανέλθουν τα πράγματα στο φυσιολογικό όσο το δυνατόν συντομότερα και ζητούμε συγγνώμη για την όποια ταλαιπωρία».

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ