Ιταλίδα άφησε το μωρό της μόνο στο σπίτι για 6 μέρες και πέθανε από ασιτία

Άφησε την 18 μηνών κόρη της στην κούνια της, με ένα μπουκάλι γάλα και πήγε να ζήσει τον έρωτά της.

Article featured image
Article featured image

Κεντρική φωτογραφία από IPA

Η Αλέσια Πιφέρι άφησε το 18 μηνών μωρό της μόνο στο σπίτι για έξι ημέρες για να ζήσει τον έρωτά της. Η μικρή Ντιάνα πέθανε από ασιτία. Εκκρεμούν οι αιματολογικές εξετάσεις (θα βγουν τον Σεπτέμβριο) για να διαπιστωθεί αν έπαιξαν ρόλο και τα ηρεμιστικά που βρέθηκαν δίπλα στο βρέφος.

Όπως γράφει η Il Giorno, η 37χρονη, που αντιμετωπίζει ποινή φυλάκισης από 20 χρόνια έως ισόβια, έχει μόνο ένα αίτημα. Θέλει να τη βοηθήσουν να μιλήσει με τον σύντροφό της, ο οποίος την «αποφεύγει και δεν απαντάει στις κλήσεις της», σύμφωνα με την ίδια. Όπως φαίνεται το έγκλημα που διέπραξε δεν την απασχολεί ιδιαίτερα, ούτε και το ότι ο δικαστής αποφάσισε να παραμείνει υπό κράτηση, αφού δεν έγινε δεκτό το αίτημα αποφυλάκισής της έως την εκδίκαση.

Η Ντιάνα, το βρέφος 18 μηνών, βρέθηκε νεκρό στην κούνια του, στο σπίτι της στο Μιλάνο. Δίπλα στη σορό του μωρού, υπήρχε ένα άδειο μπουκάλι και ένα ακόμα, μισοάδειο, με βενζοδιαζεπίνες (βλ. ηρεμιστικά, αγχολυτικά).

Διαπιστώθηκε πως η μητέρα της την είχε αφήσει μόνη για έξι ημέρες, προκειμένου να επισκεφτεί τον σύντροφο της στο Μπέργκαμο «γιατί όπως μου είπε, ήθελε να νιώθει ελεύθερη», λέει ο άντρας στην κατάθεσή του.

Όταν η 37χρονη επέστρεψε στο Μιλάνο, διαπίστωσε πως η κόρη της ήταν νεκρή. Ζήτησε τη βοήθεια μιας γειτόνισσας και κάλεσαν την αστυνομία. Οι ερευνητές διαπίστωσαν ότι υπήρχαν ασυνέπειες μεταξύ των όσων έλεγε η Αλέσια και όσων «μαρτυρούσε» το πτώμα του μωρού.

Οι αρχές κάλεσαν την Αλέσια για ανάκριση. Ήταν ανεξήγητα διαυγής, συγκροτημένη και αρνήθηκε να απαντήσει σε πολλές ερωτήσεις. Δεν έκλαψε ποτέ. Ούτε καν δάκρυσε.

Αποκάλυψε πως πριν φύγει για το Μπέργκαμο την Πέμπτη 13/7, είχε κάνει μπάνιο την κόρη της, της άλλαξε πάνα και την έβαλε στην κούνια, δίνοντας της ένα μπουκάλι με γάλα.

Είπε πως τις έξι ημέρες της απουσίας της, επισκέφτηκε κάποιες φορές το Μιλάνο, συνοδεύοντας τον φίλο της σε κάποια επαγγελματικά ραντεβού που είχε, χωρίς όμως να πάει στο σπίτι να δει το παιδί. Φίλος της Αλέσια κατέθεσε πως του είχε πει ότι η Ντιάνα ήταν με τη θεία της, διακοπές.

afise-to-moro-tis-mono-tou-6-meres-2_city.jpg
Εικόνα από την κηδεία της Ντιάνα. Φωτογραφία: IPA



Η 37χρονη ομολόγησε πως είχε πλήρη επίγνωση των σοβαρών συνεπειών που υπήρχαν από την αμέλεια της, ενώ αποκαλύφθηκε ότι δεν ήταν η πρώτη φορά που άφηνε μόνο του το βρέφος. Τις προηγούμενες είχε αρκεστεί -όπως είπε- σε ένα σαββατοκύριακο και έλεγε στον σύντροφό της πως είχε προσλάβει babysitter. Η Γιασμίν όμως δεν ήταν υπαρκτό πρόσωπο.

Κατά την ανάκριση διαπιστώθηκε πως δεν είχε πρόβλημα με ναρκωτικές ουσίες, εν τούτοις φάνηκε να έχει θέματα με τη ψυχραιμία της και δη όταν την αμφισβητούσαν για όσα έλεγε.

Αναφερόταν στην κόρη της σαν να ήταν βάρος που έπρεπε να ξεφορτωθεί και κλεινόταν στον εαυτό της, αφότου παραδεχόταν πως δεν ήταν ποτέ ιδιαίτερα πρόθυμη να γίνει μητέρα.

Η γειτόνισσα από την οποία ζήτησε βοήθεια την ημέρα που βρήκε το μωράκι της νεκρό κατέθεσε ότι «έκλαιγε στην αγκαλιά μου και μου έλεγε “είμαι καλή μητέρα. Δεν είμαι εγκληματίας”».

Έως ότου ολοκληρωθεί η νεκροψία, η Αλέσια κρατείτο στη φυλακή και οι έρευνες συνεχίζονταν. Δεδομένου ότι ουδείς εκ των γειτόνων άκουσε το μωρό να κλαίει, η επικρατούσα θεωρία ήταν πως η Αλέσια είχε δώσει ηρεμιστικά στην κόρη της -χωρίς να αποκλείεται η ουσία αυτή να έπαιξε ρόλο στο θάνατο της. Αυτό είναι κάτι που θα γίνει γνωστό έως το Σεπτέμβριο. Έως τότε η Αλέσια θα παραμείνει στη φυλακή.

Ο ιατροδικαστής ενημέρωσε πως το μωρό πέθανε από πείνα και ο ανακριτής διέταξε την κράτηση της Αλέσια για ανθρωποκτονία από αμέλεια για «μάταιους λόγους». Δεν έχει αναγνωριστεί ως προσχεδιασμένο το έγκλημα αφού εκκρεμούν οι αιματολογικές εξετάσεις. Όταν ξαναρώτησαν την 37χρονη γιατί άφησε μόνο το κοριτσάκι της για έξι ημέρες, απάντησε το εξής:

«Ήθελα να διαπιστώσω αν θα έχω μέλλον με τον σύντροφο μου. Για αυτό σκέφτηκα ότι ήταν σημαντικό να μη φύγω καθόλου από το πλευρό του σε αυτό το διάστημα, μολονότι φοβόμουν πως η Ντιάνα θα αρρωστήσει βαριά ή ακόμα και θα πεθάνει -κάτι που δεν ήταν στόχος μου».

Ο εισαγγελέας τη χαρακτήρισε «επικίνδυνο άτομο, ικανό να διαπράξει θηριωδίες», το οποίο δεν έχει «ηθικές αναστολές» να διασκεδάσει και να ζήσει τη σχέση της, «αφήνοντας ένα βρέφος μόνο, για σχεδόν επτά ημέρες».

Ο δικηγόρος που ανέλαβε την Αλέσια δήλωσε ότι «από φόβο και υπερηφάνεια δεν ήθελε να ζητήσει τη βοήθεια της αδελφής της που θα μπορούσε ανά πάσα στιγμή να πάει στο διαμέρισμα και να βοηθήσει το μωρό». Προηγουμένως είχε χρησιμοποιήσει ένα χαρτί που αφορούσε τη ψυχική της υγεία, με τον δικαστή να το απορρίπτει. Άγνοια εν τω μεταξύ, για τα αίσχη της 37χρονης δήλωσε και η μητέρα της, που συντηρούσε την κόρη και την εγγονή της.


Με πληροφορίες από News247

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ