Πέθανε σε ηλικία 55 ετών bodybuilder, γνωστός ως ο Βραζιλιάνος Hulk

Ο Valdir Segato είχε γίνει γνωστός για την υπερβολική χρήση ενέσεων συνθόλης, η οποία είχε ως αποτέλεσμα παραμορφωμένους, τεράστιους μύες.

Article featured image
Article featured image


Σε ηλικία 55 ετών πέθανε ένας Βραζιλιάνος bodybuilder και διάσημος TikToker, ο οποίος έκανε ενέσεις λαδιού και άλλων ουσιών στο σώμα του προκειμένου να αποκτήσει μεγάλους μύες. Ο Βραζιλιάνος «Hulk», κατά κόσμον Valdir Segato, έκανε, εδώ και χρόνια, ενέσεις στους μύες του με ένα παρασκεύασμα που αποτελείται από λάδι, αλκοόλ και παυσίπονα.

Ο Βραζιλιάνος bodybuilder με περισσότερους από 1,5 εκατομμύρια ακόλουθους στο Tik Tok έκανε αυτές τις ενέσεις συνθόλης παρότι οι γιατροί τον είχαν προειδοποιήσει επανειλημμένα ότι κινδυνεύει για εγκεφαλικό επεισόδιο και διάφορες λοιμώξεις. Εκτός από τους δικέφαλους, ήθελε να αυξήσει το στήθος και τους ραχιαίους του.



Ο Βραζιλιάνος με καταγωγή από το Σάο Πάολο είχε βάλει στόχο να γίνει σαν τον Αρνολντ Σβαρτζενέγκερ, ενώ θαύμαζε φανταστικούς χαρακτήρες όπως ο Hulk. Απολάμβανε που ήταν γνωστός στην περιοχή του ως «το τέρας».

«Με αποκαλούν Hulk, Schwarzenegger και He-Man όλη την ώρα και αυτό μου αρέσει. Έχω διπλασιάσει τους δικέφαλους μυς μου, αλλά εξακολουθώ να θέλω να γίνω μεγαλύτερος», είπε το 2016, σύμφωνα με την Daily Mail.

14093920-11072903-Valdir_Segato_in_his_early_50s_uses_oil_injections_which_make_hi-a-20_1659446409086.jpg



Πριν από έξι χρόνια, σύμφωνα με τη nypost.com, οι γιατροί τον προειδοποίησαν ότι κινδύνευε με ακρωτηριασμό ή μόνιμη νευρική βλάβη και μυϊκή παραμόρφωση, εάν συνέχιζε να κάνει τις ενέσεις λαδιού. Όμως, ο Σεγκάτο απολάμβανε τη δημοσιότητα που είχε πάρει και ήθελε να αποκτήσει ακόμα μεγαλύτερη.

Λίγες ώρες πριν από τον θάνατό του, ο Σεγκάτο παραπονέθηκε για πρόβλημα στην αναπνοή του και μεταφέρθηκε σε νοσοκομείο με συμπτώματα εμφράγματος.



Ο Βραζιλιάνος, όταν ήταν μικρός, ήταν πολύ αδύνατος και οι φίλοι του τον φώναζαν «κοκαλιάρη σκύλο», κάτι που συνεχίστηκε και αργότερα όταν έμπλεξε με τα ναρκωτικά.

Μόλις κατάφερε να απεξαρτηθεί αποφάσισε να αφιερωθεί στο να φτιάξει ένα εντυπωσιακό σώμα, όμως το έκανε έχοντας πάρει εκ νέου τον λάθος δρόμο.

Valdir-Segato-known-for-his-Synthol-injected-muscles-passes-away-at-the-age-of-55-681x450.png

45523476_256069655084381_4970928683771494400_o.jpg



Τι είναι οι ενέσεις συνθόλης

Οι bodybuilders και άλλοι που θέλουν μια συντόμευση για μεγάλους μύες μπορεί να μπουν στον πειρασμό να εγχύσουν μια ένωση που ονομάζεται συνθόλη απευθείας στους μύες τους. Ενώ τα αποτελέσματα είναι σχεδόν άμεσα και οι μύες πρήζονται γρήγορα, οι ενέσεις δεν αυξάνουν τη δύναμη και μπορεί να είναι αρκετά επικίνδυνες.

Το Synthol είναι 85% έλαιο τριγλυκεριδίων μέσης αλυσίδας (MCT), 7.5% λιδοκαΐνη και 7.5% αλκοόλη.

Η λιδοκαΐνη είναι παυσίπονο και το αλκοόλ βοηθά στην αποστείρωση του μείγματος και στη μείωση του κινδύνου βακτηριακής μόλυνσης. Τα MCT που έχουν κάποια οφέλη για την υγεία βρίσκονται συνήθως στα έλαια καρύδας και φοινικέλαιου.

Όταν χρησιμοποιείται για μυϊκή ανάπτυξη, η συνθόλη τοποθετείται σε μια σύριγγα και εγχέεται βαθιά στον μυ-στόχο. Μόλις εισέλθει στις μυϊκές ίνες, το MCT, το ενεργό συστατικό της συνθόλης, αρχίζει να επεκτείνεται.

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ