Ένας 62χρονος από την Ινδία έχει να κάνει μπάνιο από το 2000

Ο λόγος για τον οποίο πήρε αυτήν τη απόφαση εμπνέει τον σεβασμό των συγχωριανών του.

Article featured image
Article featured image


Ένας άνδρας, 62 ετών, από το Μπιχάρ της Ινδίας έχει γίνει viral στη χώρα του, αφού αποκαλύφθηκε ότι δεν έχει κάνει μπάνιο εδώ και 22 χρόνια.

Ο Ντραμάντεφ Ραμ είναι διάσημος στο χωριό του, το Μπαικουνθούρ, όλοι γνωρίζουν ότι δεν έχει κάνει μπάνιο εδώ και 22 χρόνια, αλλά κανείς δεν τον κοροϊδεύει γι′ αυτό, αντίθετα, όλοι σέβονται πολύ την απόφασή του. Αυτό οφείλεται στο γεγονός ότι ο 62χρονος άνδρας ορκίστηκε να μην κάνει ξανά μπάνιο μέχρι να σταματήσει η βία κατά των γυναικών, οι διαμάχες για τη γη και η θανάτωση αθώων ζώων. Κάτι που δυστυχώς δεν έχει συμβεί ακόμη, οπότε ο άντρας συνεχίζει να τηρεί τον όρκο του.

«Το 1975, δούλευα σε ένα εργοστάσιο στο Τζαγκτάλ της Βεγγάλης. Παντρεύτηκα το 1978 και είχα μια κανονική ζωή», είπε πρόσφατα ο Ραμ στο ETV Bharat.

«Αλλά το 1987 συνειδητοποίησα ξαφνικά ότι οι διαμάχες για τη γη, η θανάτωση ζώων και οι φρικαλεότητες κατά των γυναικών είχαν αρχίσει να αυξάνονται. Έτσι, αναζητώντας μια απάντηση, πλησίασα έναν “γκουρού” που με πήρε ως μαθητή του. Αυτός με ενέπνευσε και με έπεισε να ακολουθήσω το μονοπάτι της αφοσίωσης. Από τότε άρχισα να διαλογίζομαι για τον Λόρδο Ράμα».

Το 2000, όταν υποσχέθηκε να απέχει από το μπάνιο, παράτησε και για ένα μικρό χρονικό διάστημα τη δουλειά του, στο εργοστάσιο, αλλά τελικά επέστρεψε επειδή τον πίεζε η οικογένειά του.

Η σύζυγος του Ραμ, Μάγια Ντέβι, πέθανε το 2003, αλλά ακόμη και τότε, αρνήθηκε να κάνει μπάνιο. Χρόνια αργότερα, ένας από τους γιους του πέθανε, αλλά δεν αθέτησε τον όρκο του.

Παραδόξως, ο Ραμ δεν υποφέρει από κάποια ασθένεια και το σώμα του φαίνεται σχετικά καλά.

Η ασυνήθιστη προσπάθειά του να τερματίσει τη βία κατά των γυναικών και των ζώων, καθώς και τις διαμάχες για τη γη, έγινε viral πρόσφατα στην Ινδία.

Δημοσιογράφοι ταξίδεψαν στο χωριό του για να του πάρουν συνέντευξη.

Μίλησαν επίσης και με αρκετούς ντόπιους οι οποίοι επιβεβαίωσαν ότι δεν είχε κάνει μπάνιο για πάνω από δύο δεκαετίες.



Με πληροφορίες από huffpost.gr

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ