Ξεχάστε το 5G, εταιρεία τηλεπικοινωνιών πραγματοποιεί μεταφορές δεδομένων με 6G

Θα προσφέρει πιο προσαρμοστικές και εξατομικευμένες εμπειρίες, συνδέοντας οργανικά ανθρώπους, αντικείμενα και χώρους, σύμφωνα με την εταιρεία.

Article featured image
Article featured image

Κεντρική φωτογραφία από Huawei

Η «LG Electronics (LG)» πραγματοποίησε με επιτυχία την πρώτη ασύρματη μετάδοση και λήψη δεδομένων μέσω 6G – σε εύρος συχνοτήτων 155 έως 175 GHz – σε απόσταση 320 μέτρων σε εξωτερικούς χώρους.

Το ορόσημο, που επιτεύχθηκε στις 7 Σεπτεμβρίου στο Ινστιτούτο Fraunhofer Heinrich Hertz (HHI) στο Βερολίνο, αντιπροσωπεύει ένα σημαντικό βήμα προς την εμπορευματοποίηση του 6G THz τόσο σε εσωτερικούς όσο και σε εξωτερικούς αστικούς χώρους, σύμφωνα με την εταιρεία. Υποδηλώνει επίσης τη σημαντική πρόοδο που έγινε από τον Αύγουστο του περασμένου έτους, όταν η LG απέδειξε ότι μπορούσε να μεταφέρει δεδομένα 6G THz σε απόσταση 100 μέτρων σε εξωτερικούς χώρους.

Το 6G, το οποίο αξιοποιεί συχνότητες ultra-wideband, έχει σχετικά μικρή εμβέλεια και μπορεί να παρουσιάσει απώλεια ισχύος από τη μετάδοση έως τη λήψη. Για την επίλυση αυτών των προβλημάτων, η LG, η Fraunhofer HHI και το Fraunhofer Institute for Applied Solid State Physics (IAF) ανέπτυξαν από κοινού έναν ενισχυτή ισχύος ικανό να αυξήσει την ισχύ μετάδοσης και έναν ενισχυτή που βελτιώνει την ποιότητα του εισερχόμενου σήματος.



«Με την επιτυχία της τελευταίας μας επίδειξης, βρισκόμαστε ένα βήμα πιο κοντά στην πραγματοποίηση ταχυτήτων 6G 1 terabit (TB) ανά δευτερόλεπτο τόσο σε εσωτερικούς όσο και σε εξωτερικούς αστικούς χώρους», δήλωσε ο Δρ. Kim Byoung-hoon, CTO και εκτελεστικός αντιπρόεδρος της LG.

Η LG σχεδιάζει να ανακοινώσει τα πλήρη αποτελέσματα της τελευταίας της δοκιμής επικοινωνίας 6G και να παρουσιάσει μια επισκόπηση της μέχρι τώρα εξέλιξης της τεχνολογίας στην επερχόμενη «6G Grand Summit», που θα πραγματοποιηθεί στο Επιστημονικό Πάρκο LG στη Σεούλ, στις 23 Σεπτεμβρίου. Η εταιρεία φιλοξενεί την εκδήλωση σε συνεργασία με το Korea Advanced Institute of Science and Technology (KAIST) και το Korea Research Institute of Standards and Science (KRISS).

Οι συζητήσεις για την τυποποίηση του δικτύου 6G αναμένεται να ξεκινήσουν γύρω στο 2025, με την εμπορευματοποίηση της τεχνολογίας να προγραμματίζεται για το 2029. Σε σύγκριση με τα ασύρματα δίκτυα 5G, το 6G θα προσφέρει πολύ καλύτερες ταχύτητες μεταφοράς δεδομένων με χαμηλότερη καθυστέρηση και μεγαλύτερη αξιοπιστία.

Οι παγκόσμιες εταιρείες αγωνίζονται για να εισέλθουν στον χώρο 6G, δεδομένου του βασικού ρόλου που θα διαδραματίσει στην πραγματοποίηση διαφόρων καινοτομιών, από εξαιρετικά ρεαλιστικά ολογράμματα για κινητά μέχρι την επόμενη φάση του Ίντερνετ των πραγμάτων (Internet of Things) και του περιβάλλοντος των υπολογιστών, που θα προσφέρει πιο προσαρμοστικές και εξατομικευμένες εμπειρίες συνδέοντας οργανικά ανθρώπους, αντικείμενα και χώρους.

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ