Πόσα χρήματα βγάζει ο πιο διάσημος TikToker στον κόσμο;

Ο 22χρονος που έγινε γνωστός στο διαδίκτυο όταν ξεκίνησε να αντιδρά ειρωνικά σε διάφορα «life hacks» αποκάλυψε το υπέρογκο εισόδημά του.

Article featured image
Article featured image


O Kαμπάνε Λάμε είναι ο πιο δημοφιλής άνδρας στο TikTok με περισσότερους από 149 εκατομμύρια ακόλουθους. Το ιδιαίτερο όμως είναι πως στα βίντεο που δημιουργεί... δεν λέει ούτε λέξη.

Ο 22χρονος πρώην εργάτης εργοστασίου έγινε γνωστός στο διαδίκτυο όταν άρχισε να ανεβάζει βίντεο – αντιδράσεις σε διάφορα life hacks που αναρτούσαν άλλοι λογαριασμοί. Βγάζει περίπου 750 χιλ. δολάρια ανά ανάρτηση στο TikTok, και -σύμφωνα με τον μάνατζέρ του- αναμένεται φέτος να βγάλει 10 εκατ. δολάρια.

@khaby.lame Man please use this type of glass and show the tricks 🥃😆🤲🏾#learnfromkhaby #learnwithtiktok #imparacontiktok ♬ suono originale - Khabane lame



Η Xbox, το Netflix, η Amazon Prime, η Dream 11 και η Juventus είναι μερικές μόνο από τις διεθνείς εταιρείες με τις οποίες ο Λάμε έχει συνεργαστεί, ενώ το 2022 έκλεισε πολυετές συμβόλαιο με την Hugo Boss και έγινε πρόσωπο της καμπάνιας #BeYourOwnBOSS του οίκου, πλάι σε άλλους διάσημους ανθρώπους, μεταξύ των οποίων την Κένταλ Τζένερ και τον πυγμάχο βαρέων βαρών, Άντονι Τζόσουα.

Γεννήθηκε τον Μάρτιο του 2000 στη Σενεγάλη και πήγε σε ηλικία μόλις ενός έτους στην Ιταλία με τον οικογένειά του, στο Chivasso της επαρχίας του Τορίνο. Μεγάλωσε σε ένα δημόσιο κτίριο, όπου ζούσε μόνιμα μέχρι και πριν από λίγους μήνες. Aπολύθηκε aπό το εργοστάσιο που δούλευε τον Μάρτιο του 2020 και αργότερα βρήκε μια «διέξοδο» από τον σκληρό εγκλεισμό κατά την περίοδο που η Ιταλία δοκιμάζονταν σκληρά από την πανδημία στο TikTok.

@khaby.lame Ahhhhh wooooww 🤷🏿‍♂️ 😑 Khaby Move is Back! 😏 #learnfromkhaby #learnontiktok @TikTok @tiktok creators @lindagonzales686 ♬ original sound - Khabane lame



Aν και δεν θεωρείται ακόμη Ιταλός πολίτης, μιλάει άπταιστα ιταλικά και είπε ότι θεωρεί την Ιταλία πατρίδα του. Έκανε αίτηση για υπηκοότητα και, καθώς περιμένει να περάσει τη διαδικασία, είπε ότι του ήταν δύσκολο να ταξιδέψει για διάφορες εκδηλώσεις στις Ηνωμένες Πολιτείες και σε άλλες χώρες με το σενεγαλέζικο διαβατήριό του.

Τα πρώτα του βίντεο ήταν πολύ κοινά με αυτά που ανέβαζαν οι συνομήλικοί του σε όλο τον κόσμο. Χόρευε, έπαιζε video games και έδειχνε σκηνές από την καθημερινότητά του. Μέχρι που κατάφερε να βρει το σωστό μονοπάτι για τον δρόμο προς την επιτυχία: τα βίντεο αντιδράσεων. Ανακάλυπτε παράλογα βίντεο και αντιδρούσε προτείνοντας απλές, ρεαλιστικές λύσεις σε προβλήματα που στις περισσότερες περιπτώσεις δεν υφίστανται.



Για παράδειγμα, μια από τις πρώτες του επιτυχίες ήταν ένα βίντεο, όπου ένα αγόρι έδειχνε πώς να ξεφλουδίσεις μία μπανάνα με μαχαίρι. Η απάντηση του Λάμε ήταν να ξεφλουδίσει την μπανάνα με… το χέρι. Τα απλά, σύντομα και ειρωνικά σε ανόητες καταστάσεις βίντεό του, έγιναν viral. Ο ίδιος δηλώνει ότι οι δουλειές του είχαν και έχουν σκοπό να διασκεδάσουν απλώς να τον κόσμο σε μία δύσκολη περίοδο, η διασημότητα και τα χρήματα ήρθαν από μόνα τους στην πορεία.

Ο Λάμε βλέπει κάθε μέρα για τρεις ώρες τη σειρά κινουμένων σχεδίων «Daniel Tiger’s Neighborhood» με στόχο να μάθει καλά αγγλικά, προκειμένου να ακολουθήσει το όνειρό του και να συμμετάσχει σε μεγάλες ταινίες του Hollywood.


Με πληροφορίες από AthensVoice

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ