Μπαρ στη Θεσσαλονίκη χρεώνει τον πάγο επειδή είναι... «ειδικός»

«Γίνεται πάντα σε συνεννόηση του σερβιτόρου με τον πελάτη», λέει ο υπεύθυνος του μαγαζιού.

Article featured image
Article featured image


Πελάτες σε bar-restaurant στη Θεσσαλονίκη πιάστηκαν εξ απροόπτου όταν συνειδητοποίησαν πως χρεώθηκαν 1 ευρώ επιπλέον για τον πάγο που βρισκόταν μέσα στο ποτό τους.

Ο υπεύθυνος του εστιατορίου, που μίλησε σε ελληνικό Μέσο υποστήριξε ότι δεν πρόκειται για έναν απλό πάγο αλλά για ένα «ειδικό παγάκι που έχει μεγαλύτερη διάρκεια».

«Η πολιτική του μαγαζιού είναι να χρεώνουμε τον έξτρα πάγο. Δεν είναι σαν τον πάγο που βάζουμε σε όλα τα ποτά. Πρόκειται για έναν μεγάλο κύβο που μπαίνει στα special ποτά μας. Γίνεται πάντα σε συνεννόηση του σερβιτόρου με τον πελάτη», απάντησε χαρακτηριστικά ο υπεύθυνος του εστιατορίου.

Ο πάγος που χρεώθηκε επιπλέον 1 ευρώ είναι ένας μεγάλος κύβος ο οποίος λόγω της μεγάλης μάζας σε σχέση με την επιφάνειά του, λιώνει πιο αργά από το συνηθισμένο, διατηρώντας το ποτό στην ιδανική θερμοκρασία με το λιγότερο δυνατό νέρωμα.



Καταστηματάρχες λένε ότι η τιμή του πάγου που αγοράζουν έχει αυξηθεί κατά 50% προσθέτοντας, όμως, ότι η χρέωσή του μπορεί να γίνει μόνο αν αναγράφεται στον κατάλογο του μαγαζιού η τιμή του.

«Εφόσον είναι ένα προϊόν το οποίο το αγοράζω, θεωρητικά μπορώ και να το πουλήσω. Σε αυτήν τη λογική όμως θα έπρεπε να πουλάω και το λάδι στη σαλάτα και το αλάτι στα φαγητά», σχολίασε χαρακτηριστικά ο επιχειρηματίας Ανδρέας Γαϊτανίδης.

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ