Το πρώτο σ/κ του φθινοπώρου δεν αναμένεται να είναι και τόσο... φθινοπωρινό

Ιδανικό για όσους δεν πρόλαβαν να πάνε για τα τελευταία τους καλοκαιρινά μπάνια.

Article featured image
Article featured image


Ηλιόλουστος θα παραμείνει ο καιρός στην περιοχή μας μέχρι και το τέλος αυτής της εβδομάδας
, σύμφωνα με το Kitasweather, ενώ την ερχόμενη εβδομάδα, νεφώσεις που θα αναπτύσσονται στα ορεινά/ημιορεινά και πιο τοπικά στο εσωτερικό είναι αναμένεται να δώσουν τοπικές βροχές ή καταιγίδες κατά τις θερμές ώρες της ημέρας κυρίως την Τρίτη. Η θερμοκρασία δεν θα σημειώσει αξιόλογη μεταβολή μέχρι και αύριο Σάββατο, με τις μέγιστες θερμοκρασίες να φτάνουν έως τους 37-38 βαθμούς Κελσίου στο εσωτερικό ενώ μικρή άνοδος της θερμοκρασίας αναμένεται το διήμερο Κυριακή – Δευτέρα, με τις μέγιστες θερμοκρασίες να φτάνουν γύρω στους 39 βαθμούς Κελσίου. Πτώση της θερμοκρασίας αναμένεται από την Τρίτη.


Αναλυτικά το δελτίο καιρού από το Kitasweather:

Σήμερα Παρασκευή
, ο καιρός θα είναι ηλιόλουστος. Οι άνεμοι θα πνέουν αρχικά μεταβλητοί, εντάσεως 1-3 μποφόρ, για να στραφούν σταδιακά σε θαλάσσιους, εντάσεως 3-4 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμαίνεται γύρω στους 2-3 βαθμούς Κελσίου πιο πάνω από τα κανονικά για την εποχή επίπεδα και θα ανέλθει γύρω στους 35 έως 38 βαθμούς Κελσίου σε εσωτερικά πεδινά τμήματα του νησιού, γύρω στους 29 έως 31 βαθμούς Κελσίου στα δυτικά παράλια, γύρω στους 32 έως 35 βαθμούς Κελσίου στα υπόλοιπα παράλια και γύρω στους 23 βαθμούς Κελσίου στη Χιονίστρα.

Απόψε
, ο καιρός θα είναι κυρίως αίθριος. Οι άνεμοι θα πνέουν απόγειοι, εντάσεως 1-3 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμαίνεται λίγο πιο πάνω από τα κανονικά για την εποχή επίπεδα και θα πέσει γύρω στους 22 βαθμούς Κελσίου στο εσωτερικό, γύρω στους 23 έως 25 βαθμούς Κελσίου στα παράλια και γύρω στους 16 βαθμούς Κελσίου στη Χιονίστρα.

Αύριο Σάββατο, ο καιρός θα είναι ηλιόλουστος. Οι άνεμοι θα πνέουν αρχικά μεταβλητοί, εντάσεως 1-3 μποφόρ, για να στραφούν σταδιακά σε θαλάσσιους, εντάσεως 3-4 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμαίνεται γύρω στους 2-3 βαθμούς Κελσίου πιο πάνω από τα κανονικά για την εποχή επίπεδα και θα ανέλθει γύρω στους 35 έως 38 βαθμούς Κελσίου σε εσωτερικά πεδινά τμήματα του νησιού, γύρω στους 29 έως 31 βαθμούς Κελσίου στα δυτικά παράλια, γύρω στους 32 έως 35 βαθμούς Κελσίου στα υπόλοιπα παράλια και γύρω στους 23 βαθμούς Κελσίου στη Χιονίστρα.

Αύριο το βράδυ
, ο καιρός θα είναι κυρίως αίθριος. Οι άνεμοι θα πνέουν απόγειοι, εντάσεως 1-3 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμαίνεται λίγο πιο πάνω από τα κανονικά για την εποχή επίπεδα και θα πέσει γύρω στους 22 βαθμούς Κελσίου στο εσωτερικό, γύρω στους 23 έως 25 βαθμούς Κελσίου στα παράλια και γύρω στους 16 βαθμούς Κελσίου στη Χιονίστρα.



Την Κυριακή
, ο καιρός θα είναι ηλιόλουστος. Οι άνεμοι θα πνέουν αρχικά μεταβλητοί, εντάσεως 1-3 μποφόρ, για να στραφούν σταδιακά σε θαλάσσιους, εντάσεως 3-4 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμαίνεται γύρω στους 2-4 βαθμούς Κελσίου πιο πάνω από τα κανονικά για την εποχή επίπεδα και θα ανέλθει γύρω στους 36 έως 39 βαθμούς Κελσίου σε εσωτερικά πεδινά τμήματα του νησιού, γύρω στους 29 έως 31 βαθμούς Κελσίου στα δυτικά παράλια, γύρω στους 32 έως 35 βαθμούς Κελσίου στα υπόλοιπα παράλια και γύρω στους 24 βαθμούς Κελσίου στη Χιονίστρα.

Την Κυριακή το βράδυ, ο καιρός θα είναι κυρίως αίθριος. Οι άνεμοι θα πνέουν απόγειοι, εντάσεως 1-3 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμαίνεται λίγο πιο πάνω από τα κανονικά για την εποχή επίπεδα και θα πέσει γύρω στους 22 βαθμούς Κελσίου στο εσωτερικό, γύρω στους 23 έως 25 βαθμούς Κελσίου στα παράλια και γύρω στους 16 βαθμούς Κελσίου στη Χιονίστρα.

Στις αρχές της ερχόμενης εβδομάδας, ο ηλιόλουστος καιρός θα συνεχίσει, ωστόσο νεφώσεις θα αναπτύσσονται στα ορεινά/ημιορεινά και πιο τοπικά στο εσωτερικό κατά τις θερμές ώρες της ημέρας οι οποίες την Τρίτη αναμένεται να δώσουν τοπικές βροχές ή καταιγίδες. Η θερμοκρασία αναμένεται να σημειώσει πτώση από την Τρίτη, για να κυμανθεί κοντά στα κανονικά για την εποχή επίπεδα.


Ο κίνδυνος έκρηξης και εξάπλωσης πυρκαγιών είναι πολύ μεγάλος.

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ