Η Σάντι διαγνώστηκε με αλλεργία στο νερό πριν από τέσσερεις μήνες

Το αντιλήφθηκε μια μέρα που βγήκε από το ντους.

Article featured image
Article featured image


Μια 14χρονη έφηβη από το Μιζούρι αποκάλυψε ότι έχει διαγνωστεί με μια σπάνια αλλεργία στο νερό που την κάνει να αισθάνεται σαν να την περιλούζουν «με βενζίνη και να της βάζουν φωτιά».

Η Σάντι Τέσμερ διαγνώστηκε πριν από τέσσερεις μήνες με υδατογενή κνίδωση, η οποία προκαλεί στο δέρμα κόκκινα στίγματα και φαγούρα αν εκτεθεί σε νερό.

allergiki-sto-nero-1_city.png
Φωτογραφία: PA Real Life«Παθαίνω πάντα αλλεργία όταν κάνω ντους ή πλένω τα χέρια μου, ή ακόμα και όταν κλαίω ή ιδρώνω», είπε στην βρετανική Independent.

«Πονάει τόσο πολύ που αρχίζω να κλαίω και αυτό το κάνει χειρότερο, επειδή είμαι αλλεργική στα ίδιά μου τα δάκρυα, κάτι που με αγχώνει».

Αντιλήφθηκε ξαφνικά την κατάστασή της μια ημέρα που βγήκε από το ντους. Η μητέρα της, η οποία υπέθεσε ότι η κόρη της απλά χρησιμοποίησε πολύ ζεστό νερό, αστειεύτηκε ότι πρέπει να είναι αλλεργική στο πλύσιμο.

allergiki-sto-nero-2_city.png
Φωτογραφία: PA Real Life«Μερικές φορές, νιώθω σαν κάποιος να ρίχνει βενζίνη στο σώμα μου και να μου βάζει φωτιά και με φαγουρίζει», εξηγεί η νεαρή.

«Προσπαθώ να αποφεύγω να ρίχνω νερό στο πρόσωπο ή στο λαιμό μου γιατί δεν θέλω να πάθω αναφυλακτικό σοκ. Είναι τρομακτικό», προσθέτει.

allergia-nero-prin-meta-mpanio_city.png
Αριστερά: το χέρι της πριν από το μπάνιο. Δεξιά: το χέρι της μετά από το μπάνιο.Η σπάνια πάθηση λέγεται ότι επηρεάζει περίπου 50 έως 100 άτομα στον κόσμο.

Η Σάντι λέει ότι οι αλλεργικές αντιδράσεις στο νερό ξεκίνησαν στα μέσα του 2021 και ότι χρειάστηκε σχεδόν ένας ολόκληρος χρόνος για να πάρει μια σωστή διάγνωση. Είπε ότι «δεν φαινόταν αληθινό» ότι κάποιος θα μπορούσε να είναι αλλεργικός στο νερό.

allergiki-sto-nero-3_city.png
Φωτογραφία: PA Real Life«Αν κάποιος μου έλεγε ότι υπάρχει αυτό, θα πίστευα ότι έλεγε ψέματα», είπε.

Όπως εξηγεί, η ασθένεια είχε βαθιές επιπτώσεις στην ψυχική της υγεία και στους φίλους της.

«Ανησυχούσα για πράγματα που θα μπορούσα να κάνω στη ζωή μου, όπως η καριέρα μου ή ακόμα και το σχολείο», λέει.

allergiki-sto-nero-7_city.png
Φωτογραφία: PA Real Life«Είχα κατάθλιψη για μερικούς μήνες εξαιτίας της πάθησης, και αναστατώνομαι πολύ όταν με ρωτούν αν θέλω να πάω στην παραλία. Συνέχεια σκέφτομαι ότι η ζωή μου έχει τελειώσει. Ήθελα να είμαι στο στρατό όλη μου τη ζωή και ανακάλυψα ότι δεν μπορώ να το κάνω πια, επειδή δεν μπορώ να γυμναστώ, κάτι που με διέλυσε», πρόσθεσε.

Σε μια προσπάθεια να ελαχιστοποιήσει την επίδραση της νόσου, η μητέρα της έχει αναλάβει την κατ' οίκον διδασκαλία της, ώστε να αποφεύγει την εφίδρωση μέσω της σωματικής δραστηριότητας.

allergiki-sto-nero-6_city.png
Η Σάντι με τη μαμά της. Φωτογραφία: PA Real LifeΗ Σάντι λέει ότι πάντα της άρεσε να παίζει ποδόσφαιρο και να κολυμπάει, αλλά τώρα δεν μπορεί να το κάνει λόγω της διάγνωσής της.

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ