Ο Ιταλός σκηνοθέτης Εμανουέλε Κριαλέζε έκανε coming out ως τρανς

«Σε κάποιο σημείο έπρεπε να κάνω μια επιλογή... για το αν θα ζήσω ή θα πεθάνω. Δεν επιλέγεις να κάνεις ένα τέτοιο ταξίδι, γεννιέσαι έτσι».

Article featured image
Article featured image

Κεντρική φωτογραφία από REUTERS/Guglielmo Mangiapane

Ο βραβευμένος Ιταλός σκηνοθέτης Εμανουέλε Κριαλέζε θέλησε να μιλήσει για την ταυτότητα φύλου του, κάνοντας γνωστό ότι «γεννήθηκε γυναίκα», όπως τόνισε, καθώς παρουσίαζε την αυτοβιογραφική ταινία του «L'Immensita», με πρωταγωνίστρια την Πενέλοπε Κρουζ, στο Φεστιβάλ Κινηματογράφου της Βενετίας.

Το «L'Immensita» αφηγείται την ιστορία μιας οικογένειας που μεγαλώνει στη Ρώμη της δεκαετίας του 1970, όπου η μεγαλύτερη κόρη αυτοπροσδιορίζεται ως αγόρι, ρίχνοντας λάδι στις ήδη τεταμένες σχέσεις μεταξύ της μητέρας του, την οποία υποδύεται η Πενέλοπε Κρουζ, και του βίαιου, άπιστου πατέρα του.

«Είναι εμπνευσμένη από την παιδική μου ηλικία και τη δική μου ιστορία», δήλωσε ο Κριαλέζε, του οποίου η τελευταία ταινία, «Terraferma», κέρδισε το Ειδικό Βραβείο της Επιτροπής στη Βενετία το 2011.

«Γεννήθηκα βιολογικά γυναίκα, αλλά αυτό δεν σημαίνει ότι δεν έχω μέσα μου ένα τεράστιο κομμάτι γυναικείου χαρακτήρα. Αυτό είναι ίσως το καλύτερο κομμάτι του εαυτού μου», δήλωσε, μιλώντας για πρώτη φορά δημόσια για την φυλομετάβασή του.

«Σε κάποιο σημείο έπρεπε να κάνω μια επιλογή... για το αν θα ζήσω ή θα πεθάνω. Δεν επιλέγεις να κάνεις ένα τέτοιο ταξίδι, γεννιέσαι έτσι», πρόσθεσε ίδιος.

Αν και δεν έδωσε λεπτομέρειες για τη φυλομετάβαση, είπε ότι, όπως και στην ταινία του, στηρίχθηκε στη μητέρα του για υποστήριξη και αναγνώρισε το άγχος που της προκάλεσε.

Emanuele-Crialese-penelope-cruz_city.jpg
Ο σκηνοθέτης Emanuele Crialese και η ηθοποιός Penelope Cruz στο 79ο Φεστιβάλ Κινηματογράφου της Βενετίας. Φωτογραφία: REUTERS/Guglielmo Mangiapane



Στην ιταλόφωνη ταινία, ο αρχικά πληθωρικός χαρακτήρας της Πενέλοπε Κρουζ λυγίζει κάτω από το βάρος του αυταρχικού συζύγου της και της προβληματικής τριάδας των παιδιών της, τα οποία φέρουν τα σημάδια μιας ζωής σε ένα δυστυχισμένο σπίτι.

Η Κρουζ, η οποία κέρδισε πέρυσι το βραβείο καλύτερης ηθοποιού στη Βενετία για την ταινία «Parallel Mothers», δήλωσε ότι ο χαρακτήρας της βρίσκεται παγιδευμένος σε μια κατάσταση από την οποία δεν υπάρχει διέξοδος.

«Υπάρχουν πολλές γυναίκες σε όλο τον κόσμο παγιδευμένες στα σπίτια τους, που προσπαθούν να προσποιηθούν μπροστά στα παιδιά τους ότι τίποτα δεν είναι τόσο άσχημο όσο φαίνεται. Απλώς (γίνεται) για λόγους επιβίωσης. Γνωρίζω μερικές από αυτές τις τρομερές, φρικτές ιστορίες», δήλωσε στους δημοσιογράφους.


Με πληροφορίες από reuters, lifo

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ