Το Instagram αλλάζει (και πάλι) την αρχική του οθόνη

Τον Φεβρουάριο αναμένονται να εμφανιστούν οι αλλαγές.

Article featured image
Article featured image


Το Instagram ανακοίνωσε ότι θα απλοποιήσει την αρχική του οθόνη μετά από χρόνια συγκεχυμένων αλλαγών που έχουν σχεδιαστεί για να προωθήσουν διάφορα προϊόντα όπως το Instagram Shop και τα Reels. Η εταιρεία λέει, από τον Φεβρουάριο, θα επιστρέψει το κουμπί «Compose» (το σύμβολο «+») στο κέντρο της γραμμής πλοήγησης στο κάτω μέρος της εφαρμογής και θα αφαιρέσει εντελώς την καρτέλα «Shopping». Το κουμπί των Reels θα μεταφερθεί δεξιά από το Compose.

Στόχος του Instagram είναι να απλοποιήσει την υπηρεσία, φέρνοντας στο επίκεντρο «τη σύνδεση των ανθρώπων με αυτά που αγαπάνε».

instagarm-allazei-kentriki-ksana_city.png



Οι προηγούμενες αλλαγές ήταν αρκετά αμφιλεγόμενες, όταν τα Reels είχαν αντικαταστήσει το Compose, με τους χρήστες να έλεγαν πως ένιωθαν ότι η εφαρμογή τούς πίεζε να χρησιμοποιήσουν τα νέα της κουμπιά, εις βάρος της συνολικής εμπειρίας.

Η εταιρεία είχε μεταφέρει για πρώτη φορά την καρτέλα Reels στη μέση της γραμμής πλοήγησης το 2020, όταν αντικατέστησε επίσης τη δημοφιλή καρτέλα «Activity» με την καρτέλα «Shop». Στη συνέχεια, τα κουμπιά «Compose» και «Activity» μεταφέρθηκαν στην επάνω δεξιά γωνία της αρχικής οθόνης, καθιστώντας δυσκολότερη την εύρεση τους. Εκείνη την εποχή, το Instagram εξήγησε ότι αυτές οι αλλαγές θα διευκολύνουν τους χρήστες να έχουν πρόσβαση στην «διευρυμένη σουίτα προϊόντων» του Instagram.

Αλλά τους πιο πρόσφατους μήνες, υπήρξε αυξημένη αντίδραση σχετικά με το πόσο το Instagram έχει παρεκκλίνει από την αρχική του αποστολή.



Πέρυσι, για παράδειγμα, οι υψηλού προφίλ χρήστες του Instagram Kim Kardashian και Kylie Jenner πρόσθεσαν τις φωνές τους στα παράπονα των χρηστών, καθώς η Jenner δημοσίευσε μια εικόνα στο Instagram της παρακαλώντας την εταιρεία «να ξανακάνει το Instagram Instagram» και «να σταματήσει να προσπαθεί να γίνει tiktok». Στη συνέχεια, η Kim απηχούσε αυτά τα συναισθήματα σε μια ανάρτηση στα Stories της. Εκτός από την επιθετική ώθηση των Reels, οι διάσημοι ήταν αναστατωμένοι για τις αλλαγές στη ροή του Instagram που ωθούσαν συχνότερα το περιεχόμενο βίντεο και συνιστούσαν αναρτήσεις, αντί για τις κομψές φωτογραφίες που τους είχαν κάνει διάσημους.

Αλλά το κόλπο τράβηξε την προσοχή του Instagram, με αποτέλεσμα ο επικεφαλής του Instagram Adam Mosseri να απαντήσει στην κριτική για να διαβεβαιώσει τους χρήστες ότι οι φωτογραφίες εξακολουθούν να αποτελούν προτεραιότητα.

Ο επερχόμενος επανασχεδιασμός δεν θα αντιμετωπίσει όλα τα παράπονα των χρηστών, φυσικά - η μετακίνηση των κουμπιών δεν σημαίνει ότι η ίδια η ροή θα αλλάξει - αλλά θα προσφέρει τουλάχιστον μια απλούστερη εμπειρία για τους χρήστες που θέλουν απλώς να δημοσιεύσουν τις φωτογραφίες τους, όπως πριν. Και θέτοντας εκ νέου προτεραιότητα στο κουμπί «Compose», οι χρήστες μπορεί να αισθάνονται διακριτικά ενθαρρυμένοι να επιστρέψουν στη δημοσίευση φωτογραφιών.

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ