«Instagram, σταμάτα να προσπαθείς να γίνεις TikTok»

Η ανάρτηση που αναδημοσίευσε η δεύτερη δημοφιλέστερη χρήστης του μέσου κοινωνικής δικτύωσης, μάλλον ταρακούνησε τον επικεφαλής της.

Article featured image
Article featured image



Πριν από μερικά 24ωρα, η παρούσα μορφή του Instagram έγινε πρώτο θέμα συζήτησης αφού μια ανάρτηση από τη χρήστη @illumitati, που καταδικάζει τον αλγόριθμο της εφαρμογής, έγινε viral.



Μάλιστα η ανάρτηση αναδημοσιεύτηκε και σε story διαφόρων influencer, μεταξύ των οποίων και από τη δεύτερη δημοφιλέστερη χρήστη του Mέσου Kοινωνικής Δικτύωσης, με 361 εκατομμύρια ακόλουθους, την Kylie Jenner.

screenshot-kylie-jenner-make-insta-insta_city.png



«Κάντε το Instagram και πάλι Instagram. Σταμάτα να προσπαθείς να γίνεις TikTok, θέλω απλά να βλέπω φωτογραφίες των φίλων μου. Με εκτίμηση, όλοι», έγραφε στην εικόνα που ανήρτησε η φωτογράφος Tati Bruening (@illumitati).

Στην περιγραφή τής ανάρτησής της μάλιστα, έγραψε πως ξεκίνησε μια διαδικτυακή αίτηση, στην οποία ζητά από την πλατφόρμα να επαναφέρει την παλαιότερη εκδοχή της, όπου εμφάνιζε τις αναρτήσεις με χρονολογική σειρά.

Μέχρι στιγμής η αίτηση, που έχει ως στόχο «να κάνει την αγαπημένη μας πλατφόρμα να εστιάσει στο τι θέλουν οι καταναλωτές και να ξεκινήσει μια συζήτηση σχετικά με την “υγεία” της», υπεγράφη από 180,296 άτομα

petition-instagram-insta-2_city.png



Ενδεχομένως, ως απάντηση στις ανησυχίες του δεύτερου πιο δημοφιλούς χρήστη του (βλ. Kylie Jenner) ο επικεφαλής του Instagram και πρώην στέλεχος του Facebook, Adam Mosseri, έκανε χθες (26 Ιουλίου) μια ανάρτηση.

Συγκεκριμένα, μέσα από ένα βίντεο που ανάρτησε στον προσωπικό του λογαριασμό στο Twitter, δήλωσε πως αφουγκράζεται τις ανησυχίες σχετικά με το γεγονός ότι οι φωτογραφίες είναι πλέον σε «δεύτερη μοίρα», ενώ αναφέρθηκε και στα παράπονα για την τρέχουσα full-screen εμπειρία του ΜΚΔ.



Ο Mosseri δήλωσε ξεκάθαρα πως το Instagram θα συνεχίσει να δίνει ολοένα και περισσότερη προτεραιότητα στο περιεχόμενο που σχετίζεται με βίντεο, ωστόσο δεν πρόκειται να σταματήσει να υποστηρίζει τις φωτογραφίες. Αναλυτικότερα, ο επικεφαλής του social media δήλωσε:

«Πειραματιζόμαστε με έναν αριθμό αλλαγών για την εφαρμογή. Έτσι, καθώς ακούμε πολλές ανησυχίες από όλους σας, ήθελα να ξεκαθαρίσω μερικά πράγματα.

Πρώτον, αν βλέπετε μια νέα full-screen έκδοση του Feed ή ακούτε γι’ αυτήν, να ξέρετε πως πρόκειται για δοκιμή. Είναι μια δοκιμή για ένα μικρό ποσοστό ανθρώπων εκεί έξω και η ιδέα είναι ότι μια πιο full-screen εμπειρία, όχι μόνο για τα βίντεο, αλλά και για τις φωτογραφίες, μπορεί να είναι πιο διασκεδαστική και ελκυστική. Ωστόσο, θέλω επίσης να ξεκαθαρίσω ότι δεν είναι ακόμα σε ικανοποιητική κατάσταση. Θα πρέπει να το φτάσουμε σε ένα καλό στάδιο, αν πρόκειται να το κάνουμε διαθέσιμο και για όλη την υπόλοιπη κοινότητα του Instagram.

Το δεύτερο πράγμα για το οποίο ακούω πολλές ανησυχίες τελευταία είναι οι φωτογραφίες και για το πώς μετατοπιζόμαστε στο βίντεο. Θέλω να είμαι ξεκάθαρος. Θα συνεχίσουμε να υποστηρίζουμε τις φωτογραφίες. Είναι μέρος της κληρονομιάς μας και προσωπικά αγαπώ τις φωτογραφίες, ενώ ξέρω ότι και πολλοί από εσάς αγαπάτε επίσης τις φωτογραφίες. Ωστόσο, θα ήθελα να είμαι ειλικρινής. Πιστεύω ότι ολοένα και περισσότερο, το Instagram θα εστιάζει στο βίντεο με την πάροδο του χρόνου και αυτό το παρατηρήσαμε ακόμη και πριν αλλάξουμε το οτιδήποτε».


Με πληροφορίες από vulture, unboxholics

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ