Αιγυπτιακό δικαστήριο ζήτησε να μεταδοθεί ζωντανά η εκτέλεση ενός γυναικοκτόνου

Το σκεπτικό πίσω από την απόφαση του δικαστηρίου να ζητήσει τροποποίηση του νόμου, ώστε ο απαγχονισμός να μεταδοθεί σε ζωντανή τηλεοπτική σύνδεση.

Article featured image
Article featured image


Σε μια προσπάθεια αποτροπής συχνών ανθρωποκτονιών στην Αίγυπτο, το Ποινικό Δικαστήριο Al Mansura ζήτησε την Κυριακή μια νομική τροποποίηση που θα επιτρέπει τη ζωντανή μετάδοση της εκτέλεσης του δολοφόνου της φοιτήτριας Nayera Ashraf.

Νωρίτερα αυτόν τον μήνα, αιγυπτιακό δικαστήριο επιβεβαίωσε τη θανατική καταδίκη σε βάρος του 21χρονου κατηγορούμενου, Mohamed Abdel, ο οποίος μαχαίρωσε πολλές φορές την Ashraf σε πολυσύχναστο δρόμο μπροστά από το Πανεπιστήμιο Αλ Μανσούρα, επειδή αυτή αρνήθηκε την πρόταση γάμου που τής έκανε.

60704879-11049595-Naira_Ashraf_a_student_at_Mansoura_University_was_stalked_and_ki-m-25_1658833167540.jpg
Η νεαρή φοιτήτρια



«Στόχος η αποτροπή παρόμοιων συμβάντων»

Το δικαστήριο απέστειλε επιστολή στο αιγυπτιακό κοινοβούλιο, ζητώντας την τηλεοπτική μετάδοση του απαγχονισμού, προκειμένου να αποτραπούν ανάλογα ειδεχθή εγκλήματα στο μέλλον.

«Η τηλεοπτική μετάδοση, ακόμα και ενός μέρους της διαδικασίας της εκτέλεσης, θα μπορούσε να επιτύχει τον στόχο της αποτροπής, ο οποίος δεν επιτυγχάνεται μόνο με την ανακοίνωση της ποινής», αναφέρεται.

60704877-11049595-image-m-14_1658832652941.jpg
O γυναικοκτόνος



Η φρικτή γυναικοκτονία

Η σοκαριστική δολοφονία της νεαρής Nayera Ashraf στις 20 Ιουνίου έξω από το πανεπιστήμιο που φοιτούσε είχε καταγραφεί σε βίντεο. Ο Abdel επιτέθηκε στην άτυχη γυναίκα με απίστευτο μένος, μαχαιρώνοντάς την πολλές φορές στον λαιμό και στο στήθος, και εκείνη ξεψύχησε επί τόπου. Στη συνέχεια περαστικοί ακινητοποίησαν τον δολοφόνο καθώς στεκόταν από πάνω της με το μαχαίρι.

Όπως αποκαλύφθηκε στο δικαστήριο, ο 21χρονος παρακολουθούσε τη νεαρή φοιτήτρια, με την οποία είχε εμμονή, και αποφάσισε να την σκοτώσει όταν εκείνη απέρριψε την πρόταση γάμου που της είχε κάνει.

αιγυπτοςγυναικοκτονία.png
Σε βίντεο που κυκλοφόρησε, φαίνεται η νεκρή φοιτήτρια στο έδαφος, στη μέση του δρόμου, ενώ ο δράστης συνελήφθη από περαστικούς.



Σύμφωνα με την Daily Mail, οι συνήγοροι του γυναικοκτόνου έχουν περίπου 60 μέρες περιθώριο, για να επιδιώξουν την αναίρεση της εκτέλεσης, ωστόσο το δικαστήριο ζητά μέσα σε αυτό το χρονικό διάστημα να αλλάξει ο νόμος ώστε ο Abdel να απαγχονιστεί live στην τηλεόραση.

Υπενθυμίζεται ότι η τελευταία τηλεοπτική μετάδοση εκτέλεσης στην Αίγυπτο ήταν το 1998, όταν εκτελέστηκαν τρεις άνδρες για τη δολοφονία μιας γυναίκας και των δύο παιδιών της στο σπίτι τους στο Κάιρο.

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ