Μέχρι πότε θα βρίσκεται σε ισχύ η κίτρινη προειδοποίηση

Ο καιρός τις επόμενες ημέρες αλλάζει και γίνεται άκρως χειμερινός.

Article featured image
Article featured image


Σε ισχύ βρίσκεται από το πρωί της Πέμπτης κίτρινη προειδοποίηση που εξέδωσε το Τμήμα Μετεωρολογίας, εξαιτίας αναμενόμενων βροχών και πιθανώς μεμονωμένων ισχυρών καταιγίδων.

Σύμφωνα με την ανακοίνωση, η προειδοποίηση ισχύει από τις 6 το πρωί της Πέμπτης, 12 Ιανουαρίου και για 24 ώρες. Αυτό το διάστημα, «συνδυασμός βροχών και πιθανό μεμονωμένων ισχυρών καταιγίδων αναμένεται να επηρεάσει την περιοχή», αναφέρεται στην ανακοίνωση.

Προστίθεται ότι η συνολική βροχόπτωση είναι δυνατόν τοπικά να ξεπεράσει τα 55 χιλιοστά το εικοσιτετράωρο.


Δελτίο καιρού από το Kitasweather

Σήμερα Πέμπτη
, ο καιρός θα είναι κυρίως συννεφιασμένος έως συννεφιασμένος με κατά περιόδους βροχές και τοπικές καταιγίδες αρχικά κυρίως στο δυτικό 1/2 του νησιού με προοδευτική ανατολική επέκταση και στις υπόλοιπες περιοχές. Οι βροχές θα είναι κατά τόπους παρατεταμένες κυρίως στο νότιο 1/2 του νησιού ενώ σε καταιγίδα δεν αποκλείεται μικρού διαμετρήματος χαλάζι. Τα φαινόμενα από τα περίπου 1600 μέτρα και άνω θα είναι υπό την μορφή χιονιού, με χιονοστρώσεις από τα περίπου 1650 μέτρα και άνω. Οι χιονοπτώσεις θα είναι κατά διαστήματα πυκνές. Στα ορεινά και υψηλότερα ημιορεινά θα παρατηρείται κατά διαστήματα ομίχλη, η οποία στα ορεινά θα είναι πυκνή. Οι άνεμοι θα πνέουν αρχικά ανατολικοί έως νοτιοανατολικοί, εντάσεως 3-4 μποφόρ, με ριπές που θα φτάνουν τοπικά τα 5 μποφόρ, για να στραφούν σταδιακά σε νότιους έως νοτιοανατολικούς της ίδιας έντασης. Η θερμοκρασία θα κυμαίνεται γύρω στα κανονικά για την εποχή επίπεδα και θα ανέλθει γύρω στους 14 έως 16 βαθμούς Κελσίου σε εσωτερικά πεδινά τμήματα του νησιού, γύρω στους 15 έως 17 βαθμούς Κελσίου στα παράλια και γύρω στον 0 βαθμό Κελσίου στη Χιονίστρα.

Απόψε
, ο καιρός θα είναι αρχικά μερικώς έως κυρίως συννεφιασμένος με τοπικές βροχές ενώ στα παράλια αναμένονται και μεμονωμένες καταιγίδες. Κατά το δεύτερο μισό της νύχτας τα φαινόμενα θα γίνουν πιο τοπικά και θα περιοριστούν κυρίως στα βόρεια, στα ανατολικά και στα παράλια. Τα φαινόμενα από τα περίπου 1550 μέτρα και άνω θα είναι υπό τη μορφή χιονιού, με χιονοστρώσεις από τα περίπου 1600 μέτρα και άνω. Οι άνεμοι θα πνέουν ανατολικοί έως νοτιοανατολικοί, εντάσεως 2-4 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμαίνεται λίγο πιο πάνω από τα κανονικά για την εποχή επίπεδα και θα πέσει γύρω στους 8 βαθμούς Κελσίου στο εσωτερικό, γύρω στους 10 έως 12 βαθμούς Κελσίου στα παράλια και γύρω στους -2 βαθμούς Κελσίου στη Χιονίστρα όπου θα σχηματιστεί παγετός.



Αύριο Παρασκευή, ο καιρός θα είναι αρχικά μερικώς έως κυρίως συννεφιασμένος και αναμένονται τοπικές βροχές. Κατά το δεύτερο μισό της ημέρας ο καιρός θα καταστεί κυρίως συννεφιασμένος έως συννεφιασμένος με κατά περιόδους βροχές, χωρίς να αποκλείονται μεμονωμένες καταιγίδες. Τα φαινόμενα από τα περίπου 1650 μέτρα και άνω θα είναι υπό την μορφή χιονιού, με χιονοστρώσεις από τα περίπου 1700 μέτρα και άνω. Οι άνεμοι θα πνέουν βορειοανατολικοί έως νοτιοανατολικοί, αρχικά εντάσεως 2-3 και τοπικά 4 μποφόρ, για να ενισχυθούν στα 3-4 μποφόρ με ριπές που θα φτάνουν τοπικά τα 5 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμαίνεται γύρω στα κανονικά για την εποχή επίπεδα και θα ανέλθει γύρω στους 14 έως 16 βαθμούς Κελσίου σε εσωτερικά πεδινά τμήματα του νησιού, γύρω στους 15 έως 17 βαθμούς Κελσίου στα παράλια και γύρω στους 2 βαθμούς Κελσίου στη Χιονίστρα.

Αύριο το βράδυ
, ο καιρός θα είναι κυρίως συννεφιασμένος έως συννεφιασμένος με κατά περιόδους βροχές. Τα φαινόμενα από τα περίπου 1600 μέτρα και άνω θα είναι υπό τη μορφή χιονιού, με χιονοστρώσεις από τα περίπου 1650 μέτρα και άνω. Οι άνεμοι θα πνέουν ανατολικοί έως νοτιοανατολικοί, εντάσεως 3-4 μποφόρ, με ριπές που θα φτάνουν τοπικά τα 5 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμαίνεται λίγο πιο πάνω από τα κανονικά για την εποχή επίπεδα και θα πέσει γύρω στους 8 βαθμούς Κελσίου στο εσωτερικό, γύρω στους 10 έως 12 βαθμούς Κελσίου στα παράλια και γύρω στους -2 βαθμούς Κελσίου στη Χιονίστρα όπου θα σχηματιστεί παγετός.

Το Σάββατο
, ο καιρός θα είναι κυρίως συννεφιασμένος έως συννεφιασμένος με κατά περιόδους βροχές, χωρίς να αποκλείονται και μεμονωμένες καταιγίδες. Τα φαινόμενα πιθανόν να είναι έντονα ή και παρατεταμένα στο ανατολικό 1/3 του νησιού. Τα φαινόμενα από τα περίπου 1600 μέτρα και άνω θα είναι υπό τη μορφή χιονιού, με χιονοστρώσεις από τα περίπου 1650 μέτρα και άνω. Οι άνεμοι θα πνέουν βορειοανατολικοί έως νοτιοανατολικοί, εντάσεως 3-4 μποφόρ και τοπικά στα ανατολικά έως 5 μποφόρ, με ριπές που θα φτάνουν παροδικά τα 6 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμαίνεται γύρω στα κανονικά για την εποχή επίπεδα έως ελαφρώς πιο κάτω και θα ανέλθει γύρω στους 13 έως 15 βαθμούς Κελσίου σε εσωτερικά πεδινά τμήματα του νησιού, γύρω στους 14 έως 16 βαθμούς Κελσίου στα παράλια και γύρω στον 1 βαθμό Κελσίου στη Χιονίστρα.

Το Σάββατο το βράδυ
, ο καιρός θα είναι άστατος με κατά περιόδους βροχές και τοπικές καταιγίδες. Τα φαινόμενα από τα περίπου 1600 μέτρα και άνω θα είναι υπό τη μορφή χιονιού, με χιονοστρώσεις από τα περίπου 1650 μέτρα και άνω. Οι άνεμοι θα πνέουν ανατολικοί έως νοτιοανατολικοί, εντάσεως 3-4 μποφόρ, με ριπές που θα φτάνουν τοπικά τα 5 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμαίνεται λίγο πιο πάνω από τα κανονικά για την εποχή επίπεδα και θα πέσει γύρω στους 8 βαθμούς Κελσίου στο εσωτερικό, γύρω στους 10 έως 12 βαθμούς Κελσίου στα παράλια και γύρω στους -2 βαθμούς Κελσίου στη Χιονίστρα όπου θα σχηματιστεί παγετός.

Την Κυριακή
, ο καιρός θα παραμείνει άστατος με κατά περιόδους βροχές, τοπικές καταιγίδες και χιόνια στο Τρόοδος. Η θερμοκρασία δεν θα σημειώσει αξιόλογη μεταβολή.

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ