Γυναίκα έπεσε θύμα απάτης από συμμορία που προσποιούνταν τον Κιάνου Ριβς

Νόμιζε ότι μιλούσε με τον διάσημο ηθοποιό μέσω του Instagram και του έστειλε χρήματα για «την νέα του ταινία».

Article featured image
Article featured image


Στην εξιχνίαση μίας απίστευτης υπόθεσης διαδικτυακής απάτης από το 2021 προχώρησαν οι αστυνομικοί στο Ηράκλειο.

Μία γυναίκα έχασε 150.000 ευρώ, όταν πίστεψε ότι ο γνωστός Αμερικανός ηθοποιός Κιάνου Ριβς τής έστειλε μήνυμα στο Instagram ζητώντας της χρήματα, δήθεν για να πληρώσει τους φόρους μιας ταινίας που ετοίμαζε, καθώς ο ίδιος δεν είχε.

Η γυναίκα τον πίστεψε και έβαλε σε διάφορους λογαριασμούς που της εστάλησαν... δήθεν από τον γνωστό ηθοποιό, συνολικά 150.000 ευρώ.

Τελικά αποδείχθηκε ότι επρόκειτο για 5 Νιγηριανούς και μία Ελληνίδα οι οποίοι την εξαπάτησαν. Μάλιστα δεσμεύτηκαν οι περιουσίες τους.



Σε εξέλιξη, σύμφωνα με τις πληροφορίες, είναι οι έρευνες της ΕΛ.ΑΣ, για να διαπιστωθεί αν υπάρχουν και άλλοι εμπλεκόμενοι στην υπόθεση.

Όπως αναφέρουν οι ίδιες πηγές, μέσα από τη διαδρομή των καταθέσεων και της μεταφοράς των χρημάτων που απέσπασαν οι επιτήδειοι από την γυναίκα, προκύπτουν στοιχεία και για άλλα πρόσωπα ο βαθμός εμπλοκής των οποίων διερευνάται. Μάλιστα, σύμφωνα με το Cretalive, έρευνες έγιναν το Σάββατο και σε τοπικό επίπεδο.

Θυμίζεται πως η γυναίκα νόμιζε ότι γνώρισε τον πραγματικό Κιάνου Ριβς μέσω του Instagram!

Από το καλοκαίρι του 2021 ως το Νοέμβριο της ίδιας χρονιάς συνομιλούσε με εκείνον που νόμιζε ότι ήταν ο διάσημος αστέρας, δίνοντάς του σταδιακά διάφορα ποσά, φτάνοντας συνολικά τις 150.000 ευρώ, προκειμένου να τον διευκολύνει να αποπληρώσει τους φόρους του και σε αντάλλαγμα θα την ξεπλήρωνε από τα έσοδα της επόμενης ταινίας του!



Με πληροφορίες από protothema.gr, ekriti

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ