Την εξαπάτησε απατεώνας που ισχυριζόταν πως είναι φυλακισμένος στην Κύπρο

Η Sunita νόμισε πως βρήκε τον άντρα των ονείρων της, μόνο που τελικά αποδείχτηκε πως ήταν ένας απατεώνας που της πήρε τα λεφτά.

Article featured image
Article featured image

Κεντρική φωτογραφία από SWNS

Μια 51χρονη μητέρα νόμισε πως βρήκε τον άντρα των ονείρων της, μόνο που τελικά αποδείχτηκε πως ήταν ένας απατεώνας, ο οποίος την εξαπάτησε και της πήρε όλες τις οικονομίες της.

Η Sunita Brittain γνώρισε τον «Michael Anderson» μέσω του ίντερνετ και ήταν πεπεισμένη πως ο άνθρωπος αυτός ήταν ο έρωτας της ζωής της. Της είχε πει πως ήταν ένας επιτυχημένος επιχειρηματίας και πολυεκατομμυριούχος που δούλευε ως μηχανικός και αναλυτής κρυπτονομισμάτων.

Αντάλλαξαν μεταξύ τους χιλιάδες μηνύματα και φωτογραφίες και κάποια στιγμή ο άντρας τής είπε πως την αγαπά και ότι θέλει να περάσει την υπόλοιπή του ζωή μαζί της – ασχέτως του ότι δεν είχαν γνωριστεί ποτέ.

Στον απόηχο του επιτυχημένου ντοκιμαντέρ του Netflix «Ο απατεώνας του Tinder», ο «Michael» ζήτησε από τη Sunita να μεταφέρει 9.000 λίρες στον λογαριασμό του, ισχυριζόμενος ότι είχε εμπλακεί σε ένα ακριβό νομικό ζήτημα καθώς βρισκόταν σε ένα επαγγελματικό ταξίδι στην κατεχόμενη Κύπρο.



Κοιτάζοντας πίσω, η Sunita παραδέχεται ότι παρέβλεψε τα σημάδια που θα μπορούσαν να την προειδοποιήσουν για την απάτη.

«Ήμουν τόσο ευάλωτη, μόλις είχα βγει από έναν γάμο που δεν υπήρχε αγάπη, ήμουν στη διαδικασία του διαζυγίου και λαχταρούσα ένα είδος προσοχής για να νιώσω ξανά επιθυμητή. Άρχισε να μου μιλάει με πολύ οικείο τρόπο και με έκανε να νιώθω η μόνη γυναίκα σε ολόκληρο τον κόσμο».

Οι δυο τους είχαν γνωριστεί μέσω του Facebook dating στις 9 Ιανουαρίου και αργότερα ο «Michael» ζήτησε το τηλέφωνό της. Της είπε πως είχαν γενέθλια την ίδια μέρα και πως ήταν υιοθετημένος - όπως και εκείνη. Μίλησαν για πρώτη φορά τηλεφωνικός στις 13 Ιανουαρίου και τότε ήταν που η Sunita τον ερωτεύτηκε.

«Ποτέ δεν ήθελε να κάνουμε βίντεοκλήση», λέει η μητέρα 2 παιδιών. «Μου έλεγε πως ήταν ντροπαλός και τη μια φορά που κάναμε, η εικόνα από την πλευρά του ήταν θολή και φαινόταν περίπου 20 χρόνια μεγαλύτερος από τις φωτογραφίες του».



Ο «Michael» έβαλε σε εφαρμογή το περίτεχνο σχέδιό του στις 17 Ιανουαρίου, όταν είπε στην Sunita ότι έπρεπε να πάει αμέσως σε ένα από τα μηχανολογικά του έργα στην κατεχόμενη Κύπρο. «Μου είπε ότι έπρεπε να πάει εκεί καθώς είχε συμβεί ένα “τραγικό ατύχημα” και έπρεπε να δώσει μια τεράστια πληρωμή 160.000 λιρών σε μια από τις οικογένειες».

«Τρεις μέρες αργότερα, μου είπε ότι η Αστυνομία στην Κύπρο τον έχει υπό κράτηση. Συνέχισε όμως να λέει πόσο πολύ με αγαπούσε και πως θα είμαστε μαζί όταν τελειώσει όλο αυτό. Αποκαλούσε τον εαυτό του “Ο Βασιλιάς” και εμένα “Βασίλισσα”», προσθέτει η 51χρονη.

Ο «Michael» είπε στην Sunita να κάνει τρεις ξεχωριστές τραπεζικές μεταφορές σε έναν λογαριασμό που ισχυρίστηκε πως ήταν ο τραπεζικός λογαριασμός του δικηγόρου του.

«Έβλεπα τα χρήματα στον λογαριασμό του να πέφτουν, ήταν τόσο ρεαλιστικό και δεν μου πέρασε καν από το μυαλό ότι ήταν ψεύτικος ο ιστότοπος», λέει. «Μου έλεγε συνέχεια ότι οι γραμμές είχαν κλείσει και δεν υπήρχε Wifi, οπότε έπρεπε να συνεχίσω να μεταφέρω τα χρήματα σε δόσεις γιατί δεν μπορούσε να το κάνει μόνος του» .

Στις 26 Ιανουαρίου, η Sunita έλαβε ένα ψεύτικο email από την «HorizoGlobal» που έλεγε ότι ο κύριος Άντερσον δεν μπορεί να μεταφέρει άλλα χρήματα για «λόγους ασφαλείας». Το email την ειδοποιούσε ότι έχουν παγώσει τα περιουσιακά στοιχεία του «Michael» μέχρι να μπορέσουν να τον δουν πρόσωπο με πρόσωπο στα κεντρικά τους γραφεία που εδρεύουν στο Λος Άντζελες.

aristera-sunita-deksia-michael-eksapatise_city.jpg
Στα αριστερά η Sunita και στα δεξιά μια από τις φωτογραφίες που χρησιμοποίησε ο «Michael» που δεν έχει διαπιστωθεί ακόμα αν είναι πραγματικές. Φωτογραφία: SWNS


Η Sunita είπε: «Έλαβα τηλεφωνήματα από τον Michael και είχε αρχίσει να αγχώνεται – λέγοντας ότι θα έπρεπε να πουλήσει το bitcoin του και να δανειστεί χρήματα από τον δικηγόρο του. Μου είπε να στείλω την ταυτότητά μου στην τράπεζα και να πω ψέματα ότι είμαι η αρραβωνιαστικιά του».

Όταν άρχισε να την παρακαλά και να της λέει πως θα της το ανταποδώσει, η Sunita πραγματοποίησε μια συναλλαγή 9.000 λιρών στον τραπεζικό λογαριασμό μιας δεύτερης ψεύτικης ταυτότητας.

Ο «Michael» έστειλε στη Sunita στιγμιότυπα οθόνης που έδειχναν εισιτήρια πτήσεων προς το Ντόνκαστερ της Αγγλίας, στις 28 Ιανουαρίου, από όπου σχεδίαζε να τον παραλάβει πριν πάνε στο Λος Άντζελες, ώστε να «αποδείξουν την ταυτότητά του στην “HorizoGlobal”».

«Η βαλίτσα μου ήταν γεμάτη και ήμουν τόσο ενθουσιασμένη. Δεν μπορούσα να πιάσω τηλέφωνο τον "Michael" όλο το απόγευμα και ξαφνικά έλαβα μια κλήση από έναν από τους “δικηγόρους” του που έλεγε ότι ο "Michael" συνελήφθη από αστυνομικούς για “φοροδιαφυγή” και ότι του είχαν πάρει το τηλέφωνό του και τον κρατούσαν στον τμήμα», περιγράφει η Sunita.

«Πήρα τηλέφωνο την καλύτερή μου φίλη, λέγοντάς της για όλα όσα συνέβησαν και πως έπρεπε να πάω στην Αμερική. Με ρώτησε πόσα του είχα δώσει και όταν της είπα μου απάντησε "Σουνίτα, ξύπνα, σε εξαπάτησαν, θα μπορούσε να σας σκοτώσει"».

Η 51χρονη έκανε εκστρατεία με την αστυνομία και πήρε τα χρήματά της πίσω. Θέλει επίσης να προειδοποιήσει όσους αναζητούν την αγάπη στο διαδίκτυο λέγοντάς τους: «Αν βρίσκεστε σε αυτούς τους ιστότοπους γνωριμιών, φροντίστε να κάνετε ένα Facetime. Μην δίνετε πάρα πολλά από τα στοιχεία σας για αρχή. Να τους συναντάτε πάντα σε δημόσιο χώρο».


Με πληροφορίες από DailyMail

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ