Ακόμα και με εκτέλεση απειλούνται οι Βορειοκορεάτες αν δουν πορνό

Ο εκκεντρικός Κιμ Γιονγκ Ουν φέρεται να έχει επιστρατεύσει μυστικές ομάδες που θα εντοπίζουν όσους έχουν «ξένες επιρροές».

Article featured image
Article featured image


Ακόμα και με εκτέλεση απειλούνται κάτοικοι της Βόρειας Κορέας αν βρεθούν να έχουν «ξένες επιρροές», σύμφωνα με έκθεση του Κέντρου για τα Ανθρώπινα Δικαιώματα στη Β. Κορέα (Database Centre for North Korean Human Rights), καθώς ο Κιμ Γιονγκ Ουν φέρεται να έχει επιστρατεύσει μυστικές ομάδες που θα εντοπίζουν τέτοιες παραβάσεις.

Σύμφωνα με την Daily Mail, που επικαλείται την έκθεση του κέντρου αυτού, η εσχάτη των ποινών θα επιβάλλεται σε όσους βρεθούν να παρακολουθούν πορνό.

Για άλλες παραβάσεις του νόμου που απαγορεύει τις «ξένες επιρροές» προβλέπονται ποινές που ξεκινούν από απόλυση από την εργασία μέχρι την αποστολή σε κέντρο «επανεκπαίδευσης».

«Αν δεις υλικό με ροζ περιεχόμενο στη Βόρεια Κορέα, είτε θα σε τιμωρήσουν με ισόβια κάθειρξη για "συμμόρφωση μέσω εργασίας", είτε θα σε εκτελέσουν. Η παρακολούθηση νοτιοκορεάτικου ή αμερικανικού υλικού μπορεί να οδηγήσει σε ποινή κάθειρξης δέκα ετών», αναφέρει φυγάς από τη Βόρεια Κορέα που επικαλείται η έκθεση που δόθηκε στη δημοσιότητα.

Οι μυστικές ομάδες του καθεστώτος του Κιμ Γιονγκ Ουν με την ονομασία gruppa έχουν λάβει την εντολή να εντοπίζουν Βορειοκορεάτες που βλέπουν ξένα τηλεοπτικά προγράμματα ή κάνουν δυτικά κουρέματα. Μάλιστα συμμετέχουν και σε παιδικά πάρτι γενεθλίων με στόχο να προστατεύσουν την ιδεολογία του Κομμουνστικού Κόμματος της Βόρειας Κορέας.Στην έκθεση αναφέρεται, τέλος, ότι μια από τις μεθόδους που χρησιμοποιούν οι ομάδες αυτές είναι να κόβουν την ηλεκτροδότηση στα σπίτια όσων θεωρούνται ύποπτοι, προκειμένου να τους εμποδίσουν να βγάλουν τα DVD ή τις βιντεοκασέτες από τα μηχανήματα που χρησιμοποιούν για να τις παρακολουθούν, αποτρέποντάς τους έτσι από το να κρύψουν την ενοχή τους.

Σύμφωνα με την έκθεση, ως παραβάσεις λογίζονται η διακίνηση ναρκωτικών, το λαθρεμπόριο, η επαιτεία, η απουσία από την εργασία, η μοιχεία, η βαφή μαλλιών και η συμμετοχή σε «παρακμιακές» εκδηλώσεις όπως τα πάρτι.

«Η κατάσταση είναι πολύ χειρότερη ακόμα και από την εποχή του Κιμ Γιονγκ Ιλ. Οι έλεγχοι στα σύνορα έχουν γίνει αυστηρότεροι, έχουν μπει περισσότερα συρματοπλέγματα, ενώ έχουν δοθεί εντολές για βολές εν ψυχρό κατά όσων επιχειρούν να περάσουν τα σύνορα», αναφέρει άλλη μαρτυρία που περιλαμβάνεται στην έκθεση.

«Πρώτα ελέγχουν πώς ντύνεσαι. Μετά τι μουσική ακούς, τι βίντεο βλέπεις, αν έχεις βάψει τα μαλλιά σου. Δεν μπορείς να κάνεις πάρτι γενεθλίων. Λένε ότι δεν πρέπει να έχεις μαζώξεις και να πίνεις αλκοόλ γιατί όταν οι άνθρωποι είναι μεθυσμένοι θα καταλήξουν να τραγουδούν τραγούδια από τη Νότια Κορέα», προσθέτει ο ίδιος.

Τον περασμένο Οκτώβριο, μια δημόσια εκτέλεση δύο εφήβων, ηλικίας 16 και 17 ετών, έγινε μπροστά στα μάτια έντρομων κατοίκων σε αεροδρόμιο της πόλης Ιεσάν, αλλά το περιστατικό μαθεύτηκε τις τελευταίες μέρες, καθώς οι πληροφορίες από τη Βόρεια Κορέα ρέουν με το σταγονόμετρο. Ένα άλλο αγόρι, ίδιας ηλικίας, εκτελέστηκε για τον φόνο της μητριάς του.Με πληροφορίες από dailymail, protothema.gr

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ