Μια άγνωστη εντερική ασθένεια πλήττει τους κατοίκους της Βόρειας Κορέας

Οι εκτιμήσεις των ειδικών.

Article featured image
Article featured image


Αντιμέτωπη με μια άγνωστη εντερική ασθένεια είναι η Βόρεια Κορέα, η οποία την ίδια περίοδο βρίσκεται στη δίνη της πανδημίας κορωνοϊού.

Ο Κιμ Γιονγκ Ουν έδωσε εντολή να εφαρμοστούν μέτρα καραντίνας, σύμφωνα με το επίσημο πρακτορείο ειδήσεων της χώρας KCNA. Μάλιστα εστάλησαν φάρμακα στην πόλη Haeju για ασθενείς που πάσχουν από την «οξεία εντερική επιδημία».

Οι ειδικοί στον τομέα της υγείας εκτιμούν ότι η ασθένεια μπορεί να είναι τύφος ή χολέρα.

Η Βόρεια Κορέα κήρυξε κατάσταση έκτακτης ανάγκης τον Μάιο, μετά από αναφορές ότι εκατομμύρια άνθρωποι έχουν «πυρετό», που πιστεύεται ότι ήταν κρούσματα Covid-19. Δεν έχει γίνει γνωστός ο αριθμός των ανθρώπων που έχουν προσβληθεί από το τελευταίο ξέσπασμα ασθένειας.

«Ο Κιμ τόνισε την ανάγκη να περιοριστεί η επιδημία το συντομότερο δυνατό, λαμβάνοντας ένα καλοστημένο μέτρο για να τεθούν σε καραντίνα τα ύποπτα κρούσματα για να περιοριστεί πλήρως η εξάπλωσή της, επιβεβαιώνοντας τα κρούσματα μέσω επιδημιολογικής ανάλυσης και επιστημονικών εξετάσεων», ανέφερε το KCNA.Αξιωματούχος του Υπουργείου Ενοποίησης της Νότιας Κορέας που χειρίζεται τις διακορεατικές υποθέσεις είπε στο πρακτορείο ειδήσεων Reuters ότι η κυβέρνηση υποπτεύεται ότι το ξέσπασμα είναι χολέρα ή τύφος.

Η επαρχία της South Hwanghae, όπου βρίσκεται το Haeju, είναι η κύρια γεωργική περιοχή της Βόρειας Κορέας, κάτι που σημαίνει ότι θα μπορούσε να επιδεινωθεί η ήδη εκτεταμένη έλλειψη τροφίμων στη χώρα.

Η Πιονγκγιάνγκ ανακοινώνει τον αριθμό των ασθενών με πυρετό, αλλά η χώρα δεν διαθέτει τεστ για τον Covid. 26.010 άτομα με συμπτώματα πυρετού ανακοινώθηκαν την Πέμπτη (16/06), με τον συνολικό αριθμό των ασθενών με πυρετό που καταγράφηκε σε ολόκληρη τη χώρα από τα τέλη Απριλίου να πλησιάζει τα 4,56 εκατομμύρια.

Ο αριθμός των νεκρών είναι 73, υποστηρίζει η κυβέρνηση, αλλά ο Παγκόσμιος Οργανισμός Υγείας και άλλοι φορείς έχουν εκφράσει τον φόβο τους ότι η κατάσταση είναι πολύ χειρότερη.

Η Βόρεια Κορέα έχει κάκιστο σύστημα υγειονομικής περίθαλψης και έχει απορρίψει διεθνείς προσφορές εμβολίων για τον πληθυσμό της.


ΠΗΓΗ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ