Ο CRS έλαβε το 1ο βραβείο σε παγκόσμιο διαγωνισμό στην Ινδία

Η σπουδαία διάκριση του Κύπριου καλλιτέχνη συνοδεύτηκε από ένα παράπονο για τη διαχρονική έλλειψη στήριξης των καλλιτεχνών από το κράτος - που τείνει να τους βλέπει ως χομπίστες.

Article featured image
Article featured image


Ο καλλιτέχνης Χρίστος Κακουλλή έλαβε το 1ο βραβείο σε παγκόσμιο διαγωνισμό τέχνης που πραγματοποιήθηκε στην Ινδία.

Το βραβείο «Pablo Picasso International artist of the year», ονομαζόμενο από τον θρυλικό ζωγράφο, τού το απένειμε η Δρ Upasana Sarma, CEO της γκαλερί U.S art gallery, στο Assam της Ινδίας. Ταυτόχρονα με τη νίκη του, προκρίθηκε και στον τελικό τού «Global star icon of the year 2023».

crs-vravio-india-3_city.jpg



Το μήνυμα που ήθελε να δώσει ο καλλιτέχνης μετά τη νίκη του αφορούσε περισσότερο την απουσία συμπαράστασης από τους επίσημους φορείς της Κύπρου, ενώ επεσήμανε πως έφτασε στο σημείο που βρίσκεται σήμερα ουσιαστικά με την υποστήριξη της οικογένειας και των φίλων του.


Δείτε το μήνυμά του:

«Θα φέρω στην Κύπρο τρόπαιο, μετάλλιο αλλά και πιστοποιητικό επιτυχίας για το απόλυτο βραβείο. Αυτό είναι ακόμα ένα μεγάλο λιθαράκι στα παγκόσμια βραβεία και διακρίσεις που έχω λάβει για εμένα, αλλά και για την Κύπρο μας.

crs-vravio-india-4_city.jpg



Εγώ, που παρά τις διακρίσεις μου, κανένας Πρόεδρος της Δημοκρατίας, κανένας Πρόεδρος της Βουλής, δήμαρχος και άλλοι αξιωματούχοι δεν με έχει βραβεύσει ή έστω, όπως λέει και ο παπάς μου, 'να μου φυσήσει στα μάθκια'.

crs-vravio-india-2_city.jpg



Εμένα παραμένουν μόνοι και μεγαλύτεροι χορηγοί μου η οικογένειά μου και οι φίλοι μου. Εμένα, που μου αρνήθηκαν μια θέση στα μέλη του ΕΚΑΤΕ (Επιμελητήριο καλών τεχνών Κύπρου) το 2020. Εγώ, που έφτασα τη σημαία της Κύπρου τόσο ψηλά στην τέχνη μου. Δύο μετάλλια, παγκόσμια βραβεία, 3 παγκόσμια ρεκόρ, παγκύπρια βραβεία και γκράφιτι που άλλαξαν τη ροή, την καθημερινότητα και απάλυναν τον πόνο των ανθρώπων. Γκράφιτι που έσπασαν τα σύνορα της Κύπρου και ταξίδεψαν σε όλες τις χώρες.

crs-vravio-india-5_city.jpg



Πού είσαστε όλοι σας να στηρίξετε τον πολιτισμό, τις τέχνες και τον λαϊκό πολιτισμό; Για τον αθλητισμό έχετε ρίξει εκατομμύρια και έχετε χαρίσει αλλά τόσα. Μάς έχετε ρίξει στα όρια της φτώχειας αλλά εμείς εκεί, με μια σκισμένη σημαία να τη σηκώνουμε, γιατί πολύ απλά δεν πεθάναμε ακόμα, πιστεύουμε σε αυτό το χρυσοπράσινο φύλλο, αλλά πόσο θα μπορούμε να το κάνουμε αυτό, κανένας δεν ξέρει.

crs-vravio-india-1_city.jpg



Από τις 3 το πρωί στο στούντιο γιατί πολύ απλά δεν κλείνουμε μάτι από τις σκέψεις μας και τον φόβο μας μην χαθούμε. Πόσοι εικαστικοί χάθηκαν γιατί πολύ απλά δεν είχαν στήριξη από ΕΣΑΣ.

Υ.γ: Σταματήστε την κουφέτα όταν σας λέμε είμαστε ζωγράφοι,να μας λέτε βρες μια αληθινή δουλειά».

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ