Σκύλος στην Κρήτη δεν αφήνει με τίποτα τον νεκρό του φίλο

Το συγκινητικό βίντεο.

Article featured image
Article featured image

Βίντεο από το Ηράκλειο της Κρήτης δείχνει έναν σκύλο να περιτριγυρίζει τον νεκρό τετράποδο φίλο του, στο οδόστρωμα στην εθνική οδό Ηρακλείου Μοιρών.

Φαίνεται πως δεν αφήνει κανέναν να πλησιάσει, ενώ πηγαινοέρχεται συνεχώς γύρω του.

Σύμφωνα με όσα μετέδωσε το Cretapost, και τα δύο σκυλιά είχαν αλυσίδα. Ο διερχόμενος οδηγός ενημέρωσε φιλοζωικά σωματεία της περιοχής. Εθελόντρια κατέφτασε στο σημείο για να βοηθήσει, ωστόσο ο σκύλος δεν της «επέτρεπε» να πλησιάσει το νεκρό σκυλί.

Όπως έγραψε στο Facebook η ίδια: «Κινητοποιήθηκαν πολλοί εξαιρετικοί άνθρωποι και τους ευχαριστώ. Εγώ είχα φύγει από το σημείο όταν έφτασαν για βοήθεια [...] Το άλλο σκυλάκι δυστυχώς ήταν νεκρό ήδη. Η αφοσίωση του φίλου του με έχει συνταράξει πραγματικά. Μεγαλείο από τα ζώα... κρίμα για το σκυλάκι που χάθηκε. Κρίμα και για τη ζωή σε αλυσίδα που πέρασαν. Και τα δυο έσερναν αλυσίδες».



Όπως μεταδίδει το cretalive, μετά την ανάρτηση του σχετικού βίντεο, ο Δήμος Ηρακλείου αντέδρασε άμεσα. Η δημοτική σύμβουλος Μαρία Καλουδιώτη, ενημέρωσε για το γεγονός το Δημοτικό Συμβούλιο που βρισκόταν εκείνη την ώρα σε εξέλιξη και η αντιδήμαρχος Μαρία Καναβάκη που έχει υπό την ευθύνη της τη λειτουργία του Δημοτικού Κυνοκομείου ζήτησε από τους κυνοκόμους να λάβουν μέριμνα. Έτσι, το σκυλί μεταφέρθηκε στο κυνοκομείο όπου και εξακολουθεί να παραμένει υπό τη φροντίδα των υπευθύνων.

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ