Ένα ιδιαίτερο γραμματοκιβώτιο μέσω του οποίου «στέλνεις μηνύματα» σε όσους έφυγαν από τη ζωή

Βρίσκεται στημένο στο Γουάρινγκτον από το 2021 και έχει δεχτεί πάνω από 2 χιλ. γράμματα.

Article featured image
Article featured image

Κεντρική φωτογραφία από pexels

Στο Γουάρινγκτον της Μεγάλης Βρετανίας, έχει τοποθετηθεί ένα γραμματοκιβώτιο μέσω του οποίου συγγενείς και φίλοι στέλνουν μηνύματα στους ανθρώπους τους που έχουν πεθάνει.

Το γραμματοκιβώτιο στήθηκε το Νοέμβριο του 2021 κατά τη διάρκεια της πανδημίας της Covid-19 και μέχρι στιγμής έχει δεχτεί πάνω από 2.000 γράμματα.

walton-hall0-grammatokiviotio-3_city.png
Φωτογραφία: Walton Hall



Τα μηνύματα γράφονται σε βιοδιασπώμενο χαρτί από σπόρους αγριολούλουδων τα οποία μετά φυτεύονται στους κήπους του Γουόλτον Χολ όπου είναι εγκατεστημένο το γραμματοκιβώτιο.

walton-hall0-grammatokiviotio-2_city.jpg
Φωτογραφία: Walton Hall



Η κατοικία του λόρδου και της λαίδης Ντέιρσμπερι, χτισμένη τη δεκαετία του 1830, αγοράστηκε από τον δήμο του Γουόρινγκτον που άνοιξε για το κοινό το σπίτι και τους κήπους του, το 1945.

Εκπρόσωπος του Γουόλτον Χολ σημείωσε πως πρόκειται για ένα μέρος το οποίο ο κόσμος μπορεί να επισκέπτεται «για να θυμηθεί και να μνημονεύσει» όσους δε βρίσκονται πια στη ζωή.

walton-hall0-grammatokiviotio-1_city.png
Φωτογραφία: Walton Hall



«Τα τελευταία χρόνια ήταν δύσκολα για όλους μας, ιδίως για εκείνους που έχασαν αγαπημένους και σε κάποιες περιπτώσεις δεν κατάφεραν ούτε να αποχαιρετήσουν. Είμαι τόσο χαρούμενος που υπάρχει πια ένα γαλήνιο σημείο το οποίο μπορούν να επισκεφτούν και να θυμηθούν αναμνήσεις.

Ελπίζω ο κήπος να γίνει ένα αγαπημένο σημείο της περιοχής και με τον καιρό ολόκληρος ο κήπος να ανθίσει με αγριολούλουδα», ανέφερε ο Τόνι Χίγκινς, δημοτικός σύμβουλος αρμόδιος για την αναψυχή των πολιτών.

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ