Eurovision 2023: Σε ποιον ημιτελικό θα εμφανιστεί η Κύπρος

Μόλις έγινε η κλήρωση.

Article featured image
Article featured image

Πραγματοποιήθηκε το βράδυ της Τρίτης η κλήρωση κατανομής των χωρών που θα λάβουν μέρος στον 67ο Διαγωνισμού Τραγουδιού της Eurovision στους δύο ημιτελικούς, ανάμεσά τους η Ελλάδα και η Κύπρος.

Οικοδεσπότες της βραδιάς ήταν οι AJ Odudu και Rylan οι οποίοι εκτός από την κλήρωση παρουσίασαν και την τελετή παράδοσης - παραλαβής της πόλης φιλοξενίας του διαγωνισμού.


Στην τελετή πραγματοποιήθηκε και η επίσημη αποκάλυψη για το λογότυπο, αλλά και το slogan της Eurovision 2023, που είναι το "United By Music".


Η κλήρωση πραγματοποιήθηκε από τους δύο παρουσιαστές με τη βοήθεια μαθητών από τοπικό σχολείο του Λίβερπουλ αλλά και μέλη της Ουκρανικής κοινότητας της πόλης.

Στο πρώτο μέρος της κλήρωσης καθορίστηκε σε ποιον ημιτελικό θα ψηφίσει κάθε μία από τις έξι χώρες που έχουν προκριθεί αυτόματα στον τελικό (Γερμανία, Γαλλία, Ιταλία, Ισπανία, Ηνωμένο Βασίλειο, Ουκρανία).

Στον Α ημιτελικό θα ψηφίσουν οι: Γερμανία, Γαλλία και Ιταλία.

Στον Β ημιτελικό θα ψηφίσουν οι: Ουκρανία, Ισπανία και Ηνωμένο Βασίλειο.

Στο δεύτερο μέρος της κλήρωσης καθορίστηκε σε ποιον ημιτελικό και σε ποιο μισό του αντίστοιχου ημιτελικού θα εμφανιστούν οι υπόλοιπες 31 συμμετέχουσες χώρες.

Η ακριβής σειρά εμφάνισης θα καθοριστεί από τους παραγωγούς του διαγωνισμού μέσα στους επόμενους μήνες.

Μετά την κλήρωση, ξέρουμε πως η Ελλάδα που εκπροσωπείται φέτος από τον Victor Vernicos, θα διαγωνιστεί στον Β ημιτελικό και συγκεκριμένα στο πρώτο μισό του ημιτελικού.

Την ίδια στιγμή, και η Κύπρος με τον Andrew Lambrou θα διαγωνιστεί στον Β ημιτελικό και συγκεκριμένα στο πρώτο μισό του ημιτελικού.

B1BA7425-9363-4FF0-90A3-109163E91298.jpeg

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ