Ξόδεψε 8.000 ευρώ στον κτηνίατρο επειδή νόμιζε ότι η γάτα της ήταν άρρωστη

Μετά από μήνες εξετάσεων, ο κτηνίατρος απεφάνθη ότι η γάτα ήταν απλώς «παράξενη» (και drama queen)!

Article featured image
Article featured image

Μια φοιτήτρια μουσικής φοβήθηκε ότι η γάτα της έπασχε από μια σπάνια αναπνευστική διαταραχή - και ξόδεψε μάλιστα, 7.000 λίρες (8.000 περίπου ευρώ) πριν ο κτηνίατρος αποφανθεί ότι το κατοικίδιό της είναι απλώς «λίγο παράξενο».

Η 23χρονη Abigail Laker από το Σάλφορντ αγόρασε πέρυσι το γατόνι και όπως λέει ήταν έρωτας με την πρώτη ματιά. Ωστόσο, όταν πήγε τη Moose στον κτηνίατρο για στείρωση, ανησύχησε διότι τής επισήμανε ότι ανέπνεε περίεργα και τη συμβούλεψε να ερευνήσουν το θέμα πριν προχωρήσουν στη στείρωση. Η γάτα, σύμφωνα με τον κτηνίατρο, ανέπνεε πολύ πιο γρήγορα από το κανονικό, γεγονός που θα μπορούσε να υποδηλοί ένα σοβαρό πρόβλημα υγείας.

jjjj.png



Η Abigail δεν είχε συνειδητοποιήσει το περίεργο «μοτίβο» αναπνοής τής γάτας της μέχρι εκείνη την επίσκεψη στον κτηνίατρο. «Στην αρχή δεν κατάλαβα ότι υπήρχε πρόβλημα. Είχα πάντα σκυλιά που έτσι κι αλλιώς ‘λαχανιάζουν’ οπότε ο τρόπος αναπνοής τής Moose δεν μου έκανε εντύπωση. Ωστόσο, όταν την πήγα στον κτηνίατρο για να στειρωθεί, παρατήρησε ότι ανέπνεε γρήγορα, οπότε με ρώτησε αν το έκανε συχνά, καθώς θα μπορούσε να είναι κάτι σοβαρό», λέει.

Οι γάτες συνήθως παίρνουν από 15 έως 30 αναπνοές ανά λεπτό – όχι όμως η Moose, η οποία, σύμφωνα με την ιδιοκτήτριά της, μερικές φορές έπαιρνε μέχρι και 80 αναπνοές το λεπτό. Η Abigail ξεκίνησε να παρατηρεί τις αναπνοές τής γάτας της μετά την παραίνεση του κτηνιάτρου, ο οποίος τής ανέφερε ότι αν οι αναπνοές της ξεπερνούσαν τις 100 το λεπτό, θα έπρεπε να τη μεταφέρει εσπευσμένα στην κλινική.

f.png



Ωστόσο, μετά από μήνες εξετάσεων, η Abigail ανακουφίστηκε όταν της είπαν ότι η Moose δεν ήταν άρρωστη, αλλά απλώς λίγο περίεργη!

«Ένας ειδικός κτηνίατρος κατέληξε να διαγνώσει τη Moose, βασικά μου είπε ότι είναι λίγο περίεργη», είπε η Abigail, προσθέτοντας ότι η διάγνωση ήταν ανακουφιστική, ωστόσο, η όλη διαδικασία μέχρι να καταλήξουν σε αυτήν τής κόστισε (πάνω κάτω) 7.000 λίρες.

Ο κτηνίατρος είπε στην Abigail ότι έκαναν όλα τα τεστ και κατέληξαν στο ότι η γρήγορη αναπνοή τής Moose δεν σχετίζεται με κάποιο πρόβλημα στην καρδιά ή τους πνεύμονές της, αλλά είναι συμπεριφορική – σχετίζεται δηλαδή με τη συμπεριφορά της.

fff.png



«Ήταν μια περίεργη απάντηση, αλλά ο κτηνίατρος μού είπε ότι μάλλον η Moose αποφάσισε ότι ήθελε να είναι μια γάτα που αγκομαχά!».

«Έχει μια τρελή προσωπικότητα ούτως ή άλλως, και νομίζω ότι και ο τρόπος που αναπνέει είναι ένα μέρος αυτής. Είναι απειλή, κυβερνά το σπίτι. Είναι τόσο παιχνιδιάρα και επίσης σε κοιτάζει σαν να είναι έτοιμη να ορμήσει όλη την ώρα. Είναι πολύ γλυκιά και όμορφη, αλλά και πολύ αυταρχική», λέει η Abigail, προσθέτοντας ότι η Moose είναι απλώς μια παράξενη, «δραματική» γάτα που θέλει να είναι -μονίμως- το επίκεντρο της προσοχής.


Με πληροφορίες από Daily Mail

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ