Σε αυτήν τη χώρα η αστρολογία καθορίζει την καριέρα, τις επενδύσεις και τον γάμο σου

Πολλοί εργοδότες προσλαμβάνουν αστρολόγους για να αποφασίσουν αν θα προχωρήσουν σε προσλήψεις ή όχι.

Article featured image
Article featured image


Η συμπλήρωση ενός καλού βιογραφικού σίγουρα βοηθά στην αναζήτηση της κατάλληλης εργασίας. Όμως στη Σιγκαπούρη, τη χώρα με το μεγαλύτερο ΑΕΠ στην Ασία, αυτό δεν είναι αρκετό.

Πολλοί εργοδότες ενδιαφέρονται για την ημέρα και την ώρα που γεννήθηκαν οι υποψήφιοι για να δουν εάν ταιριάζουν αστρολογικά με το προφίλ των υπαλλήλων που αναζητούν.

Κάτι αντίστοιχο έκανε και ο Κροάτης προπονητής της Εθνικής ομάδας ποδοσφαίρου της Ινδίας Ιγκορ Στιματς, που επέλεξε την 11αδα του για τα προκριματικά του Ασιατικού Κυπέλλου με τη βοήθεια του αστρολόγου, με την ομάδα τελικά να κερδίζει!

Στη Σιγκαπούρη όμως, η καθοδήγηση από αστρολόγους ή ειδικούς του φενγκ σούι, έχει εξελιχθεί σε «παράδοση» καθώς βασίζεται σε μια αρχαία φιλοσοφία που είναι αποδεκτή.

Ο Μαρκ Ταν, Διευθύνων Σύμβουλος της «Way Feng Shui Group», δήλωσε στο CNBC, ότι περίπου 100 επιχειρήσεις χρησιμοποιούν την υπηρεσία του Ομίλου Way Fengshui κάθε χρόνο για να καταλήξουν στα άτομα που θα προσλάβουν.

Το φενγκ σούι, είναι μια ασιατική φιλοσοφία που περιλαμβάνει την τέχνη της ανάγνωσης του πεπρωμένου και της ιδιοσυγκρασίας των ανθρώπων με βάση τις ημερομηνίες γέννησής του, αναφέρει το CNBC.

Είναι μια αρχαία ασιατική πρακτική που επιδιώκει να προβλέψει το μέλλον και τις τύχες των ανθρώπων χρησιμοποιώντας μεθόδους όπως κάρτες ταρώ και χειρομαντεία, προστίθεται.

Έτσι, πολλά τμήματα ανθρωπίνου δυναμικού εταιρειών ζητούν τη συμβολή του φενγκ σούι για να δημιουργήσουν την περίφημη short list και να καταλήξουν στο κατάλληλο άτομο.


Μια βιομηχανία 56 εκατ. δολαρίων

«Οι εταιρείες μάς στέλνουν το “Ba Zi” ή το “Bagua” του υποψηφίου για να δουν εάν είναι το κατάλληλο άτομο για την επιχείρηση τους», υπογραμμίζει η εταιρεία.

Το BaZi γνωστό ως «οι τέσσερις πυλώνες του πεπρωμένου» και το Bagua ως τα οκτώ σύμβολα, είναι στην κινεζική αστρολογία η μέρα, η ώρα, ο μήνας και ο χρόνος της γέννησης που καθορίζουν το πεπρωμένο του αλλά και την καριέρα, την υγεία και τη δόξα.

Όμως τα υψηλόβαθμα στελέχη, δεν περιορίζονται μόνο στην πρόσληψη του κατάλληλου συνεργάτη ή υπαλλήλου. Ζητούν πληροφορίες και για τις επενδύσεις τους.

Από το 2017, στη Σιγκαπούρη αναπτύσσεται ραγδαία ο κλάδος των προβλέψεων, με τον αριθμό των μάντεων να έχει αυξηθεί κατά 32,6%, σύμφωνα με τα πρόσφατα στοιχεία της Στατιστικής υπηρεσίας της Σιγκαπούρης.

Τα συνολικά λειτουργικά έσοδα του κλάδου αυξήθηκαν σχεδόν κατά 70% στα 76,2 εκατομμύρια δολάρια Σιγκαπούρης (56 εκατομμύρια δολάρια) την ίδια περίοδο.


Πότε θα γίνουν πλούσιοι

«Η πιο συνηθισμένη ερώτηση που κάνουν οι άνθρωποι είναι: Πότε θα γίνω πλούσιος; Πώς γίνεται να μην είμαι πλούσιος;» είπε ο Chase Woo, διευθυντής της Hoseiki, μια από τις πολλές εταιρείες φενγκ σούι στη Σιγκαπούρη.

«Όταν κάτι στην επενδυτική τους στρατηγική δεν πηγαίνει καλά και δεν τους αποφέρει τα κέρδη που περίμεναν ζητούν τη συμβουλή μας. Εμείς μπορούμε κοιτάζοντας το BaZi του να δούμε εάν έχουν αρνητικό στοιχείο του πλούτου ή απλά είναι μια κακή περίοδος για επενδύσεις», εξήγησε.

Σύμφωνα με τον Woo, περίπου το 60% των πελατών του, που είναι νέοι ηλικίας 35-45 ετών και συνήθως ασφαλιστές, χρηματιστές και πωλητές, ενδιαφέρονται για το πώς να γίνουν πλούσιοι.

«Τους διδάσκουμε την αριθμολογία και ορισμένες τεχνικές ανάγνωσης προσώπου, προκειμένου να καταλάβουν τι θέλουν οι πελάτες τους», είπε.

«Για παράδειγμα, ένα άτομο που έχει πολύ έξι στο γράφημά του, πιθανότατα θα είναι πιο εγωκεντρικό. Δεν είναι δηλαδή από τους ανθρώπους που μπορείς να του πεις ότι μια πολιτική θα τον ωφελήσει γιατί δύσκολα πείθεται», ανέφερε ένα παράδειγμα ο Woo.

Εκτός από τον πλούτο και τις επιχειρηματικές συναλλαγές, οι Σιγκαπουριανοί ζητούν πληροφορίες και για πιο προσωπικά ζητήματα όπως τα αποτελέσματα ιατρικών εξετάσεων και φυσικά πότε είναι η κατάλληλη εποχή για να παντρευτούν.


Γάμοι και ονόματα μωρών

«Υπάρχει μια αυξανόμενη τάση των νέων, να έρχονται σε εμάς για να διαλέξουν το όνομα του μωρού τους και τις ευνοϊκές μέρες για να παντρευτούν», είπε ο Ταν.

Ο Τζόναθαν Λοκ συμβουλεύτηκε έναν δάσκαλο του φενγκ σούι πριν επιλέξει την 27η Ιανουαρίου για να παντρευτεί.

«Θέλαμε μόνο Σάββατα και μια ημερομηνία πριν από το σεληνιακό νέο έτος του 2024, καθώς ο δάσκαλος του φενγκ σούι ανέφερε ότι η επόμενη χρονιά θα ήταν άσχημη για μένα και αν το χάσω, θα έπρεπε να καθυστερήσω τον γάμο μου έναν ακόμη χρόνο», είπε μια 29χρονη που θεωρεί ότι επέλεξε τη σωστή ημερομηνία για έναν ευτυχισμένο και ευκατάστατο γάμο.


Με πληροφορίες από cnbc, huffingtonpost.gr

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ