Ο Κέλβιν Κιπτούμ κατέρριψε παγκόσμιο ρεκόρ στον Μαραθώνιο χωρίς να το έχει προσχεδιάσει

Ο Κενυάτης δρομέας «έγραψε ιστορία» στον Μαραθώνιο του Σικάγου.

Article featured image
Article featured image


Ο Κέλβιν Κιπτούμ, ο οποίος κατέρριψε το παγκόσμιο ρεκόρ στον Μαραθώνιο δρόμο, καλύπτοντας τα 42.195 μέτρα της διαδρομής σε δύο ώρες και 35 δευτερόλεπτα, αποκάλυψε ότι δεν είχε «προσχεδιάσει» αυτήν την επίδοση.

Ο μόλις 23 ετών Κενυάτης δρομέας, «έγραψε ιστορία» στον Μαραθώνιο του Σικάγου, καθώς πήρε το σχετικό ρεκόρ από τον συμπατριώτη του και «θρύλο» του αγωνίσματος, Ελιούντ Κιπτσόγκε.«Δεν είχα σχεδιάσει να τρέξω κάτω από δύο ώρες, αλλά να βελτιώσω την επίδοσή μου», σχολίασε ο Κιπτούμ κατά την επιστροφή του στην Κένυα και πρόσθεσε:

«Κάθε αθλητής είναι χαρούμενος που εκπροσωπεί την χώρα του και ανυπομονώ να τρέξω τον Μαραθώνιο στους Ολυμπιακούς Αγώνες του 2024 στο Παρίσι. Τώρα θα ξεκουραστώ, προκειμένου να είμαι πιο δυνατός την επόμενη χρονιά. Δεν έχω λάβει κάποιο προσωπικό μήνυμα από τον Κιπτσόγκε. Αλλά αν επιλεγώ για να συμμετάσχω στους Ολυμπιακούς Αγώνες του Παρισιού, είμαι έτοιμος να τρέξω μαζί του».

Ο νεαρός δρομέας, προπονείται κοντά στο χωριό του, το Τσεπκόριο στα δυτικά της χώρας και περίπου σαράντα χιλιόμετρα από το Ελντορέτ, που είναι η «Μέκκα» των δρόμων μεγάλων αποστάσεων στην Κένυα, με επικεφαλής τον Ζερβέ, Χακιζιάμα από την Ρουάντα.

Αξίζει να σημειωθεί, ότι ο Κιπτσόγκε τρέχει μεταξύ 180 και 220 χιλιομέτρων την εβδομάδα, ενώ ο Κιπτούμ διανύει περισσότερα από 250 χλμ. την εβδομάδα και σε αρκετές περιπτώσεις ξεπερνά και τα 300 χιλιόμετρα σε εβδομαδιαία βάση.


Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ