Βλέπεις κάτι ασυνήθιστο σε αυτήν τη μουσούδα;

Όχι, η μύτη της δεν είναι απλά μεγάλη.

Article featured image
Article featured image


Όταν αυτή η αδέσποτη γάτα μεταφέρθηκε σε καταφύγιο στο Γουόρινγκτον, στην αρχή πίστευαν ότι έχει απλά μια σχετικά μεγάλη μύτη. Όχι, τελικά ήταν δύο.

Οι άνθρωποι του καταφυγίου αιφνιδιάστηκαν όταν έπειτα από τις εξετάσεις στις οποίες υποβλήθηκε η γάτα διαπιστώθηκε ότι το ζώο έχει δύο μύτες. Κάτι που εκτιμούν ότι είναι αποτέλεσμα κάποιας γενετικής διαταραχής.

Η κτηνίατρος Φιόνα Μπρότσμπανκ δήλωσε στο BBC πως δεν έχουν ξαναδεί κάτι τέτοιο στο καταφύγιο. Άλλες γενετικές δυσπλασίες, όπως χειλεοσχιστία ή υπερωιοσχιστία δεν είναι ασυνήθιστες. Όμως, «αυτό είναι πραγματικά σπάνιο». Ευτυχώς, συμπλήρωσε η κτηνίατρος, οι δύο μύτες «δεν προκαλούν κανένα πρόβλημα» στο ζώο.

Οι άνθρωποι του καταφυγίου ονόμασαν τη γάτα «Nanny McPhee», δίνοντάς της το όνομα της νταντάς από το παιδικό βιβλίο με τη χαρακτηριστική μύτη.

«Όλοι την έχουν ερωτευτεί. Δεν μπορούν να σταματήσουν να την κοιτάζουν», δήλωσε η Λίντσεϊ Κερ, επικεφαλής του καταφυγίου, σημειώνοντας πως η γάτα λατρεύει τις αγκαλιές. Τώρα, ελπίζουν πως η φήμη που κέρδισε το ζώο επειδή έχει δύο μύτες θα φέρει και περισσότερες αιτήσεις από ανθρώπους που θέλουν να το υιοθετήσουν.

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ