Η 104χρονη Ντόροθι είναι η απόδειξη πως «η ηλικία είναι απλώς ένας αριθμός»

Με το τελευταίο της άλμα θέλει να σπάσει το ρεκόρ του γηραιότερου αλεξιπτωτιστή στον κόσμο.

Article featured image
Article featured image


Μια γυναίκα 104 χρονών από το Σικάγο ελπίζει να πιστοποιηθεί ως το γηραιότερο άτομο που έκανε ποτέ αλεξίπτωτο, αφού άφησε τον περιπατητή της στο έδαφος και έκανε ένα άλμα στο βόρειο Ιλινόις.

«Η ηλικία είναι απλώς ένας αριθμός», είπε η Ντόροθι Χόφνερ στο πλήθος που ζητωκραύγαζε λίγες στιγμές αφότου άγγιξε το έδαφος την Κυριακή στο Skydive Chicago στην Οτάβα, περίπου 85 μίλια (140 χιλιόμετρα) νοτιοδυτικά του Σικάγο, ανέφερε η Chicago Tribune.

104xroni-skydiving-1_city.png
Φωτογραφία: Daniel Wilsey/AP



Το Παγκόσμιο Ρεκόρ Γκίνες για τον γηραιότερο αλεξιπτωτιστή καταγράφηκε τον Μάιο του 2022 από την 103χρονη Linnéa Ingegärd Larsson από τη Σουηδία. Αλλά το Skydive Chicago προσπαθεί να επικυρώσει το άλμα της Χόφνερ ως το νέο Παγκόσμιο Ρεκόρ Γκίνες, ανέφερε το WLS-TV.

Η Χόφνερ πέταξε για πρώτη φορά με αλεξίπτωτο όταν ήταν 100 ετών. Την περασμένη Κυριακή, άφησε τον περιπατητή της πίσω της λίγο πριν από το αεροπλάνο και ανέβηκε τα σκαλιά για να βρει την υπόλοιπη ομάδα που θα έπεφταν με αλεξίπτωτο.

104xroni-skydiving-3_city.png
Φωτογραφία: Daniel Wilsey/AP



«Πάμε, πάμε, Τζερόνιμο!» είπε η Χόφνερ αφού τελικά κάθισε.

Όταν πέταξε για πρώτη φορά με αλεξίπτωτο, είπε ότι έπρεπε να την σπρώξουν έξω από το αεροσκάφος. Αλλά την Κυριακή, δεμένη με έναν εκπαιδευτή πιστοποιημένο από την Ένωση Αλεξιπτωτιστών των ΗΠΑ, η Χόφνερ επέμεινε να κατευθύνει το άλμα από τα 4.100 μέτρα.

Έδειχνε ήρεμη και σίγουρη όταν άνοιξε η πόρτα του αεροπλάνου ενώ βρισκόταν στον αέρα, λίγο πριν μετακινηθεί προς την άκρη και πηδήξει στο κενό. Έπεσε με το κεφάλι μπροστά, ολοκληρώνοντας μια τέλεια κύλιση προς τα εμπρός στον ουρανό, πριν πετάξει σταθερή σε ελεύθερη πτώση με την κοιλιά της στραμμένη προς το έδαφος.



Η πτώση διήρκεσε επτά λεπτά, συμπεριλαμβανομένης της αργής καθόδου του αλεξίπτωτου της στο έδαφος. Φτάνοντας στη γη, ο άνεμος έσπρωξε τα άσπρα μαλλιά της Χόφνερ, σήκωσε τα πόδια της και χτύπησε απαλά στη χορταριασμένη περιοχή προσγείωσης.

Φίλοι έσπευσαν να μοιραστούν συγχαρητήρια, ενώ κάποιος έφερε τον κόκκινο περιπατητή του Χόφνερ. Σηκώθηκε γρήγορα και τη ρώτησαν πώς ένιωθε που ήταν πίσω στο έδαφος.

104xroni-skydiving-2_city.png
Φωτογραφία: Daniel Wilsey/AP



«Υπέροχο», είπε ο Χόφνερ. «Αλλά ήταν υπέροχα εκεί πάνω. Το όλο πράγμα ήταν υπέροχο, υπέροχο, δεν θα μπορούσε να ήταν καλύτερο».

Μετά το άλμα της, το μυαλό της Hoffner στράφηκε γρήγορα στο μέλλον και σε άλλες προκλήσεις. Η μόνιμη κάτοικος του Σικάγο, η οποία θα κλείσει τα 105 τον Δεκέμβριο, είπε ότι μπορεί στη συνέχεια να κάνει μια βόλτα με ένα αερόστατο.

«Δεν έχω πάει ποτέ σε ένα από αυτά», είπε.



Με πληροφορίες από guardian

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ