Το «Crown» αναδημιούργησε την κούρσα θανάτου της πριγκίπισσας Νταϊάνα

Η κούρσα θανάτου στο Παρίσι.

Article featured image
Article featured image

Πρεμιέρα έκανε την Τετάρτη η τελευταία, πολυαναμενόμενη σεζόν της δημοφιλούς σειράς του Netflix «The Crown», που εξιστορεί την ιστορία της βασιλικής οικογένειας της Αγγλίας.

Το πρώτο μέρος της έκτης σεζόν επικεντρώνεται στο τελευταίο καλοκαίρι της πριγκίπισσας Νταϊάνα και τις τελευταίες της στιγμές στο Παρίσι πριν το τρομακτικό τροχαίο που της στοίχισε τη ζωή το 1997.

Η δραματική σειρά έχει αναβιώσει πολλές από τις πιο εμβληματικές σκηνές και φωτογραφίες της αγαπημένης «πριγκίπισσας του λαού», όπως αυτές αποτυπώθηκαν μέσα από τον φακό των παπαράτσι και των ΜΜΕ της εποχής.

Η κούρσα θανάτου στο Παρίσι
Μια από τις πιο συγκλονιστικές σκηνές της σειράς είναι η στιγμή που η Νταϊάνα (την οποία υποδύεται η Ελίζαμπεθ Ντεμπίκι) και ο σύντροφός της, Ντόντι Αλ Φαγέντ (που υποδύεται ο Khalid Abdalla) μπαίνουν στο μοιραίο αυτοκίνητο έξω από το πολυτελές ξενοδοχείο Ritz στο Παρίσι.

Είναι ουσιαστικά μια αναπαράσταση των τελευταίων στιγμών της πριγκίπισσας Νταϊάνα.

Μιλώντας στον διάδρομο, ο Ντόντι ρωτά τον Ενρί Πολ, τον αναπληρωτή επικεφαλής ασφαλείας στο Ritz, εάν είναι ασφαλές να κάνουν τη διαδρομή από το ξενοδοχείο ως το σπίτι του.

Ο Ενρί εξηγεί στα γαλλικά ότι δύο υπάλληλοι έχουν πάρει ένα όχημα-αντιπερισπασμού για να ξεγελάσουν τους παπαράτσι, οπότε ο δρόμος είναι καθαρός για την Νταϊάνα και τον Ντόντι. «Κανείς δεν θα μας δει να φεύγουμε, πιστέψτε με», λέει στον Ντόντι.

Αλλά καθώς το ζευγάρι βαδίζει προς τη Mercedes-Benz W140, εμφανίζεται ένας πλήθος παπαράτσι και τα φλας αστράφτουν. Ακούγεται δυσοίωνη μουσική καθώς ο οδηγός ρωτά την Νταϊάνα αν είναι καλά, προτού ο Ντόντι πει στον Ανρί που οδηγεί το όχημα «πάμε».

Ακολούθως στη σειρά δείχνουν την μαύρη Mercedes να χάνεται στους δρόμους του Παρισιού ενώ ο Ενρί Πολ οδηγεί με μεγάλη ταχύτητα.

Τελευταία σκηνή με την Νταϊάνα αυτή λίγο πριν η μαύρη Mercedes χαθεί στο τούνελ της γέφυρας Ντελ Αλμά.

Το Netflix είχε δηλώσει ότι η σειρά δεν θα δείξει την ίδια τη σύγκρουση, αλλά τα γεγονότα που οδήγησαν στον θάνατο της Νταϊάνα και ότι επακολούθησε. Ωστόσο ακούγεται ο ήχος της θανατηφόρας σύγκρουσης της Mercedes στις κολώνες της γέφυρας.

Από το δυστύχημα σκοτώθηκαν επί τόπου ο Ενρί Πολ και ο Ντόντι αλ Φαγιέντ. Η πριγκίπισσα Νταϊάνα μεταφέρθηκε εν ζωή στο νοσοκομείο και κατέληξε λίγη ώρα αργότερα. Μόνος επιζώ ο σωματοφύλακας της Νταϊάνα Πολ Μπαρέλ που τραυματίστηκε βαριά κατάφερε όμως να το ξεπεράσει.

Πηγή

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ