To Ισραήλ ζήτησε εκκένωση του Aλ Σίφα

“Αδύνατον να εκκενώσουμε μέσα σε μία ώρα”.

Article featured image
Article featured image

Αποφασισμένα να προελάσουν οπουδήποτε βρίσκονται μαχητές της Χαμάς είναι τα ισραηλινά στρατεύματα, συμπεριλαμβανομένου του νότιου τμήματος της Λωρίδας της Γάζας, δήλωσε ο εκπρόσωπος των Ισραηλινών Αμυντικών Δυνάμεων (IDF), Ντάνιελ Χαγκάρι, την ώρα που η κατακραυγή για την κρίση στην Γάζα αυξάνεται.

Όπως μεταδίδει το Γαλλικό Πρακτορείο Ειδήσεων, Ισραηλινοί στρατιώτες διέταξαν την εκκένωση του νοσοκομείου al-Shifa της Γάζας “εντός μιας ώρας”, συμπεριλαμβανομένων των γιατρών, των ασθενών και των εκτοπισμένων.

Σύμφωνα με τον ΟΗΕ, 2.300 ασθενείς, φροντιστές και εκτοπισμένοι βρίσκονται στο συγκεκριμένο νοσοκομείο, με την εντολή για εκκένωση να προκαλεί διεθνή ανησυχία, όσο το Ισραήλ ισχυρίζεται ότι η Χαμάς, χρησιμοποιεί το νοσοκομείο ως στρατιωτική βάση.

“Αδύνατον να εκκενώσουμε μέσα σε μία ώρα”
Γιατρός του νοσοκομείου al-Shifa μίλησε στο Al Jazeera δηλώνοντας ότι ο ισραηλινός στρατός έχει δώσει σε όλους στο νοσοκομείο μόλις μία ώρα για να εκκενώσουν μέσω της οδού al-Rashid, την οποία αποκαλούμε “θαλάσσια οδό”.

Δεν είναι ο συνηθισμένος δρόμος ή η διαδρομή που πρέπει να ακολουθήσουν οι άνθρωποι που εκκενώνουν προς το νότο, συνήθως παίρνουν την οδό Salah al-Din, αλλά τους ζητήθηκε να εκκενώσουν σε μία ώρα.

Ο γιατρός δήλωσε ότι είναι αδύνατο να απομακρυνθούν όλοι αυτοί οι άνθρωποι μέσα σε μία ώρα, ειδικά από τη στιγμή που δεν έχουν ασθενοφόρα για να μεταφέρουν τους ασθενείς και τα πρόωρα μωρά στο νότο, κάνοντας λόγο για “κρίση”.

Οι ενδείξεις ότι επίκειται χερσαία επίθεση στο νότιο τμήμα του θύλακα πληθαίνουν τις τελευταίες ημέρες, με τους ισραηλινούς ηγέτες να δηλώνουν ότι το βόρειο τμήμα της Γάζας, συμπεριλαμβανομένης της πόλης της Γάζας, βρίσκεται πλέον υπό τον έλεγχο του Ισραήλ.

Στο κεντρικό τμήμα, αεροπορικό πλήγμα κατά τριών κτιρίων με κατοικίες στην πόλη Χαν Γιούνες άφησε πίσω της 26 ανθρώπους νεκρούς, σύμφωνα με τον διευθυντή του νοσοκομείου Νάσερ.

Το αεροπορικό αυτό πλήγμα, που έγινε στην συνοικία Χάμαντ, προκάλεσε επίσης τον σοβαρό τραυματισμό 23 ανθρώπων, διευκρίνισε ο ίδιος στο AFP.

Νωρίτερα το Reuters είχε μεταδώσει επικαλούμενο το παλαιστινιακό πρακτορείο ειδήσεων WAFA ότι 26 Παλαιστίνιοι, κυρίως παιδιά, σκοτώθηκαν και δεκάδες τραυματίστηκαν σήμερα τα ξημερώματα σε ισραηλινό βομβαρδισμό στην πόλη Χαν Γιούνες στη Λωρίδα της Γάζας.

Εν τω μεταξύ, την Παρασκευή επετράπη η είσοδος περισσότερων καυσίμων στη Γάζα και ένα πρώτο φορτίο καυσίμων έφτασε στη Λωρίδα της Γάζας μετά το πράσινο φως που έδωσε το Ισραήλ, με στόχο να ξανατεθούν σε λειτουργία οι γεννήτριες που ηλεκτροδοτούν νοσοκομεία και δίκτυα τηλεπικοινωνιών στον πολιορκημένο παλαιστινιακό θύλακα.

Πηγή

Κεντρική εικόνα: HMED EL MOKHALLALATI / REUTERS

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ