Πτήση ξεκίνησε από τη Ρώμη με προορισμό τη Θεσσαλονίκη αλλά δεν ολοκληρώθηκε ποτέ

Οι 180 επιβάτες έφτασαν στον τελικό τους προορισμό με 11 ώρες καθυστέρηση.

Article featured image
Article featured image


Μια πτήση με 180 επιβάτες από Ρώμη για Θεσσαλονίκη δεν ολοκληρώθηκε ποτέ και το αεροσκάφος αναγκάστηκε να προσγειωθεί στην Αθήνα.

Σύμφωνα με την ΕΡΤ, που επικαλείται ανάρτηση επιβάτη, λόγω των θυελλωδών ανέμων, η πτήση αντιμετώπιζε προβλήματα και έτσι το αεροσκάφος δεν προσγειώθηκε στο ποτέ στο αεροδρόμιο «Μακεδονία» της Θεσσαλονίκης.

Όπως αναφέρει ένας εκ των επιβατών, μοναδική εναλλακτική ήταν η μεταφορά στη Θεσσαλονίκη με λεωφορεία που θα ναύλωνε η εταιρεία, τα οποία αποδείχθηκαν παλιά και βρώμικα, με αποτέλεσμα να φτάσουν τελικά στη Θεσσαλονίκη με συνολική καθυστέρηση 11 ωρών, τη 1:00 μετά τα μεσάνυχτα.

Σε ανάρτησή του στο Facebook αναφέρει, μεταξύ άλλων ότι «η ζημιά στο αντιτορπιλικό "Βέλος" δεν ήταν η μόνη συνέπεια των θυελλωδών ανέμων στη Θεσσαλονίκη τη 18η Νοεμβρίου. Μεταξύ άλλων, η πτήση από Ciampino προς Θεσσαλονίκη, δεν κατάφερε να προσγειωθεί, λόγω ισχυρών βορειοδυτικών ανέμων. Ο πιλότος έκανε μια προσπάθεια προσέγγισης στο αεροδρόμιο από Ανατολικά, αλλά όταν έφτασε λίγο πριν από τον αεροδιάδρομο, προτίμησε να εγκαταλείψει την προσπάθεια και να μας ενημερώσει ότι για την ασφάλειά μας θα προσγειωνόμαστε στην Αθήνα, από όπου η εταιρία θα φρόντιζε για την μετάβασή μας στη Θεσσαλονίκη».

Και συνεχίζει γράφοντας ότι «ο μοναδικός υπάλληλος που μας υποδέχθηκε εκεί, μας εξήγησε ότι η εταιρία θα ναύλωνε πούλμαν, με τα οποία θα συνεχίζαμε το ταξίδι μας. Όσοι επιλέγαμε να μετακινηθούμε με άλλο μέσο, μπορούσαμε να αναζητήσουμε δικό μας τρόπο μετάβασης, χωρίς όμως να γίνει κάποια νύξη για αποζημίωση ή κάλυψη του σχετικού κόστους».

«Ξεκινήσαμε από Αθήνα στις 6 μ.μ. και φτάσαμε στη Θεσσαλονίκη με συνολική καθυστέρηση 11 ωρών, την 1:00 μετά τα μεσάνυχτα. Κανονικά, το αεροπλάνο έπρεπε να φτάσει στη Θεσσαλονίκη στις 2:10 μ.μ. της προηγούμενης ημέρας», καταλήγει στην ανάρτησή του.

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ